![]() |
:D
|
Ajde sad, sve od po?etka: ?ta koristite za narodnjake?
UPOZORENJE : Rokeri "nemoj da se rugaju, a narodnjaci "nemo' da psuju!" :twisted: :twisted: :twisted: |
Heheh
Dakle sta koristite :) |
ma koristi se sve zivo, isto ko i za drugu vrstu muzike... osim ako ne mislis na neki specificni zvuk?
|
Ljudi ... Treba mi Truba :)
Ima li neko da hoce da mi posalje trubu , ono ludilo od trube kao kad satro trubaci sviraju :) ili to stvarno oni sviraju ... ????? Molim pomagajte:) Hvala |
Aky, u kom formatu ti treba!
|
Ma u bilo kom (bar mislism) valjda mogu da ga konvertujem ????
Trebalo bi mi za Kontakt ili neki soft sampler Hvala |
Ma niko nema Trubu :?: ... vidim ja ... :twisted:
Ok Fala :roll: |
pa sigurno imamo trube, ali puno je to bajtova za nase internet veze.
a i kakve trube tebi trebaju? za dobit dobru simulaciju moras imat sve moguce artikulacije. najlakse ti je nabavit neke cd-e, pa iz njih koristit ono sto ti treba. |
Imam ja neshto za korg tritona u KSF formatu, trebam iskopati negdje boga pitaj gdje sam to sachuvao, mogao bi ti probati to konvertovati sa onim Chicken System Translator.
Aky, putujem sutra u BL, i vracam se tek 11tog, pa cu ti poslije pronaci i prebaciti, sad nemam vremena za to. Vazi? |
NEVEROVATNO!!! :oops: :oops:
|
Vazvi vazi,,,,
Ako ima jos neko neka udeli sirotinji Fala :P |
E bas ste truba...
Ne mogu da verujem da niko nece da mi psoalje trubu ! Trebace vama nesto :evil: |
Quote:
|
Odsviram ga ja dobro , Stavim i portamento ... imam par hiljada boja za DX seriju medju kojima i boje Mice Nikolica .... ali eto truba mi treba...
Bas ne mogu da verujem da ovde niko nema slicno onom sto mi treba... al ok :) |
:wink:
|
Quote:
Quote:
Mogli je dobro napisao : narodnjaci nisu nimalo jednostavni. To nam govori i onaj Idekiusov 'potpis ispod crte'. :) Iako nisam narodnjak, bez obzira sto sam ih svirao dobrih dvadesetak godina (sta ces, Zato je Bajaga napisao ono : "Dobro jutro ..."), kada tragam za nekim rjesenjem koje mi je potrebno slusam sve, pa i prastare produkcije narodnjaka (cak i turbo-folk, iako mi od njega otpadaju nokti na noznim prstima). Cesto slusam i izlozene primjere sa Rumskog koje niti najmanje podcjenjujem - cak stavise. U tom mom slusanju sam se naslusao svacega, a ono sto mi je zapalo za uho je to da se cesto mogu cuti aranzerska rjesenja koja pokrivaju nemanje pravih digital instrumenata ili samplova. Tako se cesto vjesto pokrivaju nedostaci odabranog instrumenta ili nacina njihovog sviranja nekim drugim instrumentom ili padovskom cakom. A sta sam svasta cuo, cak i kod naj prve lige! Ipak, muzika je okrugla - sa koje god strane da je sutnes ostaje muzika, a tkzv. kvalitet je cesto pitanje tastine, jer "svaka roba ima svog kupca". Usput, gdje u 'zvanicnoj prodaji' imaju da se kupe ti preseti za FM7 koje spominjete - molim na PM? :wink: |
All times are GMT +1. The time now is 02:09 PM. |