![]() |
Re: Kucni studio
http://www.peparsplace.com/upgrades2008%20066_s.jpg
O ovakvim trouglovima ti ljudi pricaju.. 8-) http://www.gearslutz.com/board/attac...nter_brace.jpg |
vakatt: znam ja kako to da napravim, ali nemogu to u sobu koju spavam pa koristim azmafon i neznam jos koliko cu da imam studio u tu sobu i ne vredi pravit sve to potrebno mi je samo malo da smirim dok ne nadjem vecu sobu pa cu onda ozbiljnije da radim
|
ma OK, ja samo da pojasnim na sta su mislili ljudi kad su ti govorili o superchunks/bass/corner/trapovima i kako bi to trebalo da izgleda bey obzira dal koristis azmu, kamenu vunu il nesto trece , ovo sto si ti uradio nema previse veze sa tim jer propusta glavnu poentu a to je da se popuni cosak sa sto vise mase/materijala da bi se uticalo na nize frekvencije dje je najizrazeniji problem u malim sobama poput tvoje.
Nisam ja nikakav strucnjak za akustiku, al sam nesto i zapamtio od iskusnijih forumasa, pa eto dacu sebi za pravo da ti nesto i savjetujem - dakle skroz je OK sto ti nesto pomalo eksperimentises u svojoj sobi sa raznim materijalima ali ako konstantno postavljas pitanja u ovom tredu a onda odgovore koje ti iskusniji ljudi daju zapostavljas i vrtis neku svoju pricu bez previse truda da malo studioznije proucis ono sto ti se govori i vec postojecu gomila tredova u kojima imas odgovore na 90% tvojih pitanja, onda ce ljudi vremenom da se smore i da pocnu da ignorisu tvoja dalja zapitkivanja. :wink: |
upravu si vakatt ,
postavicu jos neke panele pa cu da vidim dali pomaze sto, ako ne onda cu da promenim coskove da postavim azmafon trougo.. |
Svejedno preporucujem da sacekas proljece ako nemas kakvu garazu, jer azmafona od 2 cm debljine ima da se narezes i narezes da popunis 1 ugao a kamoli sva 4 :)
|
uzeo sam rew 5 hoce li mi neko pomoci kako da ga koristim sta treba da radim
|
Ukucaj how to use room eq wizard na yt i sve ti je fino objasnjeno tamo.
|
Quote:
|
kad zavrsim panele dali mogu da napravim DIY Reflexion Filter mrezu azmafon i platno samo ce mi biti problem da nabavim neku zakacku da bi zakacio na stalak od mikrofona ne volim da varim
|
Quote:
|
Ja se xhotadi ne sjecam tacno, da sve pamtim poludio bih. Sadrzaj pamcenja je funkcija brzine zaborava :)
Ali se sjecam da je poprilicno jednostavno to sve, samo poslusaj lika sto prica.. |
Quote:
|
napravio sam jos 4 panela sad gledam kako da ih stavim
dali da stavim dva iza zvucnika jedan na moju levu stranu i jedan iza mene |
All times are GMT +1. The time now is 09:55 AM. |