Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Skrillex - (relativno) Novo ime na sceni... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38755)

Solozabal 11-12-2011 01:36 PM

Re: Skrillex - (relativno) Novo ime na sceni...

:piss: Avicii-Levels (Skrillex rmx)

ProkDu 13-12-2011 04:26 PM

Deka od 90 godina, analizira Skrillex-a :)

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/aXADzAGYhEA?version=3&feature=player_detailpage">< param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/aXADzAGYhEA?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

Haxli 13-12-2011 05:19 PM

Objasnio!

LOL-china :)

DADDY Z 13-12-2011 08:07 PM

prejak video...hvala
:)

mp303 15-12-2011 07:25 PM

http://img.izismile.com/img/img4/201...ump_640_25.jpg

DaBear 15-12-2011 07:27 PM

to mu je mama !!!:rotfl::rotfl:

vasko 16-12-2011 05:32 PM

vrlo originalan i zivopisan zvuk, vredi poslusati

ono sto mi smeta su nedovoljno definisane ili konfuzne ideje, ne drzi se jednog lajtmotiva pa da ga razradi, nego ih samo nabaca

ali zvuk bi vredelo "ukrasti" od njega, jel prepoznaje neko cime je drobio ove semplove, filteri, anvelope...???

DaBear 16-12-2011 06:18 PM

imas ne youtubetu puno rekreacija njegovih zvukova,,,
NI Massive (izm. ostalih), puno distorzija, bit crusher-a, Logic itd itd..

cAAc 24-12-2011 12:21 PM

http://youtu.be/_t2TzJOyops

juce okacen ,skoro 200iljada gledanja

igorxp 29-01-2012 02:15 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 312641)
To pricam od kako sam prvi put cuo dubstep.. Tipujem na britney spears

Britney odradila jo? davno...
http://www.youtube.com/watch?v=htP0MyvYTas

Redding 31-01-2012 08:55 AM

Evo ga sa laptopom :D

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=OwEY_X5nSy8

AudioStorm 31-01-2012 04:26 PM

Odlicno,sto ce Znak da popizdi,p**ketine jedne,izdale su Dzima,hehehe :rotfl: :rotfl: :rotfl:

DaBear 31-01-2012 06:57 PM

Quote:

Originally Posted by Redding (Post 321628)

Eto !

Mislim, ti ljudi (DJ's) provode JAKO puno vremena po hotelima i na putu i to im je jedini nacin da rade i miksaju.
Skoro sam gledao Swedish House Mafia u SSL sobi, miksaju - sve ide sa laptopa u 2 ulaza i slusaju samo na velikom sistemu !!!
Ko se naucio na laptopu da radi, njemu je lako...i sa danasnjim bibliotekama, i plugovima sve moze...pogotovo elektronska muzika !!

dot 13-02-2012 11:59 AM

:D

http://www.christwire.org/2012/02/sk...o-win-grammys/

DaBear 13-02-2012 12:53 PM

Quote:

Originally Posted by dot (Post 322776)

ahahahahahahahaaaaaa :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Surfer 13-02-2012 03:13 PM

Quote:

It is rumored that 1 in 3 women are raped at a Skrillex concert and forced to abort their children soon after.

Over 100% of homosexual gays
listen to, or have listened to Skrillex in their life ? mostly while participating in door-to-door recruitment for sex orgies or attempting to molest children in one of the patented ?Rape Vans? used by the gay homo community.

:rotfl:

OVA STRANICA JE ZAKON !!!!

Odmah sam to bookmarkao.
Ovo je bolje od Monty Pythona :)

alavuk 13-02-2012 04:00 PM

http://www.musicradar.com/news/tech/...nd-more-510973

Haxli 13-02-2012 04:39 PM

@Surfer
+1

AudioStorm 13-02-2012 04:41 PM

Quote:

Mrtav link :confused:

Haxli 13-02-2012 05:16 PM

Radi al se tripuje, verovatno "opterecenje"... F5 par puta i proradice :)

DaBear 13-02-2012 05:29 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 322787)

Kao sto sam i mislio !!

Malo software-a ALI dobro savladano !!!

ITB RULEZ !!!

soundman 13-02-2012 05:54 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 322794)
Kao sto sam i mislio !!

Malo software-a ALI dobro savladano !!!

ITB RULEZ !!!

Ovo je stari intervju. I dalje sam siguran da se miksa na odlicnom slusanju. Programiranje je sigurno u lap topu.

Znak 13-02-2012 06:12 PM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 321641)
Odlicno,sto ce Znak da popizdi,p**ketine jedne,izdale su Dzima,hehehe :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Slučajno sam otvorio ovu temu, ne znam ni sam za?to, naravno da ne podnosim te Skrilekse i sl, kad ono - mačke nema pa mi?evi kolo vode.

?alim se, nema toga ?to Robi Kriger mo?e da uradi pa da prestane da bude jedan od moja tri omiljena ?iva muzičara... Osim naravno, ne daj Bo?e... Da kucnem u drvo...

A uzgred nađoh i poučnu stvar: "Mastering, for me, literally consists of an iZotope Maximizer, maybe with a little bit of EQ and harmonic excitement, but that's it."
Dobra fora.

Surfer 13-02-2012 07:54 PM

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ucLDfg276co" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Zanimljivo je da ničim izazvan UVIJEK napomene kako to on sve radi u hotelu, na laptopu, na slušalice.

I SMELL A BULLSHHIIIIIAAAAATTTT !!!:rolleyes:

soundman 13-02-2012 08:03 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 322806)

Ili to ili ima sesto culo slepog misa pa radarom otkriva podrucje od 10 - 100 Hz :)

darkstar 14-02-2012 10:34 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 322806)

Zanimljivo je da ničim izazvan UVIJEK napomene kako to on sve radi u hotelu, na laptopu, na slu?alice.

Da, i meni se okine bullshit alarm na mnoge stvari tog tipa.
:)

DaBear 14-02-2012 11:09 AM

Stvarno ne znam sto se toliko cudite ????

Pa to je elektronska muzika!!

nema trake,nema mikrofona, nema faza u overhedima, nema zujanje gitara, nema pevanja, mikrofona, preampa itd..

Cista elektronika sa proverenim zvukovima (stalno isti zvuk bubnja / sintija itd) i proverenim efektima. Cista plastika od zvuka, samo sto udara jako (odlican izbor sounda)

Razradjen workflow do koske i sad se samo redjaju (izeditovani) samplovi.
dovoljno je cak jednom otici u neku sobu sa velikim zvucnicima, proveriti arsenal zvukova, napraviti library i onda samo stanc - bez problema.

Nema sta da se drasticno EQ-je (sve zvuci isto - isti zvukovi) samo se redja...
Samo dobro razradjena rutina!!! A i covek je SAMO U TOM ZVUKU vec dugo !!! Ne radi jedan dan rock, drugi dan RnB, treci dan narodnjake... focus 100%

Kako ce biti smesno kad jednog dana bude stvarno demonstrirao kako se to radi na laptopu i paru zvucnika (koji mora da se poznaju mnogo dobro)

soundman 14-02-2012 03:34 PM

To sto ste u zivotu bili sa 100 prelepih devojaka i sto ste zaista usli u materiju da maximizirate svoj uspeh kod njih i to sto ste zaista i imali velikog uspeha kod njih vam ni najmanje ne garantuje da cete odabrati lepu devojku u mraku.

Dzaba iskustvo dok ne upalite svetlo :)

Prenosim i qoute iz thread a o Foo Fightersima

Quote:

Originally Posted by Butch Vig (Post 322825)
"Moulder would send mastering engineer Emily Lazar rough mixes for advice on EQ.

“She got back to us and said, ‘The top end’s better than Chalice. Bottom end isn’t.’ There was probably more for her to do on this than there would have been normally, but that’s because we were in a pretty untreated room.”

Surfer 22-02-2012 08:57 PM

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/I6SymCP4MX0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Odličan remix velikog hita.
Zomboy, čovjek koji je napravio remix radi prilično slično kao Skrillex pa eto da podijelim na ovoj temi. :)

loscolorados 23-02-2012 01:22 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 321651)
Eto !

Mislim, ti ljudi (DJ's) provode JAKO puno vremena po hotelima i na putu i to im je jedini nacin da rade i miksaju.
Skoro sam gledao Swedish House Mafia u SSL sobi, miksaju - sve ide sa laptopa u 2 ulaza i slusaju samo na velikom sistemu !!!
Ko se naucio na laptopu da radi, njemu je lako...i sa danasnjim bibliotekama, i plugovima sve moze...pogotovo elektronska muzika !!

ja znam da je lik reko da mu je najdra?e ?to nemora uop?e i? u studio nikad i sve radi sam za laptopom, zna?i nije stvar u tome ?to je u hotelu, nego mu stvarno netreba ni?ta osim laptopa i slu?alica;)

loscolorados 23-02-2012 01:29 PM

i off topic, lik je pi?kica, ameri uspjeli slu?beno napravit pizdastu tinej?ersku glazbu od dubstepa, kao ?to su unakazili i punk sa blink 182 ovima i rep sa nekim tamo rnb proserima.
lik zna?i nije real, al mi je drago zbog njega ?to je uspje?an, jer nevjerujem da bi se sekso previ?e da nije na tv-u tolko, s obzirom da izgleda ko...
:rotfl:

mladjex 24-02-2012 02:41 PM

Sto ne bi mogao da odradi sve na laptopu, ja mu verujem a i ne znam sta ima od toga da slaze on je onako i ovako vec postao mega popularan i to munjevitom brzinom.
To sto recimo ja ne znam :ups: kako da dobijem toliku i tako dobru produkciju ne znaci da je nemoguce i verujem da je moguce :rolleyes:

DaBear 25-02-2012 10:58 AM

3 Attachment(s)
Evo intervji sa Izotope web sajta !

http://www.izotope.com/artists/skril...012+Newsletter

Glavna poruka - don't pretend to be a snob. Know what you know, and be ready to admit that there are things you don't know

("kad je audio u pitanju - ne pretvarajte se da ste snobovi, priznajte sebi sta znate i budite spremni da priznate da ima stvari koje ne znate !")

Inace (sad sam procitao) Odradio je 322 live shows in 2011 !!!!!!!! Skoro jedan svaki dan !! Tu su pare ! Da je dobijao po ?1,000 na vece ( a sigurno je MNOGO vise)...izracunajte.!

DaBear 25-02-2012 09:20 PM

1 Attachment(s)
Odlican intervju u Martovskom Electronic Musician casopisu!
Ko moze da nadje - nek procita...mnogo podataka o nacinu rada i tehnikama i plugovima.

Kad me ne byde mrzelo, prevescu par pasusa...

uglavnom:

Mac Pro, Ableton - glavne sprave. Zvucna karta - nekoliko..."sta god dodje pod ruku"..Mikrofon za vokale (koji su svi njegovi) Shure SM58
Vocal compressor (menja cesto) ali Ozone mu je 90% glava sprava...takodje PSP vintage warmer..onda Melodyne.

Synths - Massive, FM8, itd..

Jako puno re-samplinga i down samplinga i layer-ovanja..jako puno.. 3-4 farbe, layer, fx, prebaci u audio, re-sample, pa FX, pa opet render file...
Pa cele sekcije (bubanj) ili syths, baci na stereo pa to posle edituje do smrti. Kaze JAKO puno editovanja... po 3-4 dana samo secka.

Kao sto sam i mislio ...svaka sekcija, bounce / render sa efektom..pa posle kad se nekoliko sintija nasece SVAKI ima svoj reverb itd i zbog edita sve zvuci jako komplikovano (a nije)..

Posto je SVE vreme u putu, sve se radi u MacBook pro...

Kaze da mu je jako puno vremena trebalo da stigne gde je sad...i da sad nogo ne eksperimentose sa novim plugovima jer sad nema vremena i mora da radi sve na deadline (remiksi itd) - stancuje !!

babilon33 26-02-2012 03:23 PM

evo da se ja nepravim da znam, ?ta je resampling i downsampling, layer znam ?ta je:wink:

DaBear 26-02-2012 05:28 PM

Quote:

Originally Posted by babilon33 (Post 323934)
evo da se ja nepravim da znam, ?ta je resampling i downsampling, layer znam ?ta je:wink:

Pa re-sampling...na pr. odaberes farbe ili samplove / dodas eq i efekte i onda te instrumente (noga / dobos / bas inija ..sta vec) sa svim tim zezalicama prebacis u audio i to tretiras kao novi preset / zvuk / sound - koji opet mozes da cackas (kompresor, eq, edit ..sta vec)...
Pitaces sigurno koja je razlika izmedju ovog i miksa...kad ti je efekat (reverb, na pr) deo sounda, kad ga iseces od momentalno nestane dok kad je u miksu uvek ima release i polako se utopi u farbe okolo.
Skrillex jako puno koristi edite gde svaki zvuk ima totalno drugacije efekte i kad ih izedituje, onda dobije taj efekat (koji se nikako drugacije nemoze dobiti)..

Downsample - kad isto to uradis pa prebacis u manji sample rate (koji ti promeni / sjebe / isprlja zvuk). Dobije sound kao sa starijih ritam masina i sintija koji nisu imali opseg kao danas....

DaBear 27-02-2012 07:13 AM

Jos nesto...Skrillex kaze da uopste ne koristi MIDI klavijaturu..SVE note crta olovkicom ! Kaze "a lot of drawing, a lot of clicking and copying and pasting!" :D

loscolorados 27-02-2012 01:25 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 323939)
Pa re-sampling...na pr. odaberes farbe ili samplove / dodas eq i efekte i onda te instrumente (noga / dobos / bas inija ..sta vec) sa svim tim zezalicama prebacis u audio i to tretiras kao novi preset / zvuk / sound - koji opet mozes da cackas (kompresor, eq, edit ..sta vec)...
Pitaces sigurno koja je razlika izmedju ovog i miksa...kad ti je efekat (reverb, na pr) deo sounda, kad ga iseces od momentalno nestane dok kad je u miksu uvek ima release i polako se utopi u farbe okolo.
Skrillex jako puno koristi edite gde svaki zvuk ima totalno drugacije efekte i kad ih izedituje, onda dobije taj efekat (koji se nikako drugacije nemoze dobiti)..

Downsample - kad isto to uradis pa prebacis u manji sample rate (koji ti promeni / sjebe / isprlja zvuk). Dobije sound kao sa starijih ritam masina i sintija koji nisu imali opseg kao danas....

e to mi je najgore brate, onda si uvijek kontamkad layerujem dvije stvari da se vi?e nemogu vratit nazad, ?to zna?i da moram po?et donosit odluke, pa mi se ?ini ak ostavim neku krivu frekvenciju da ?e sve oti? u p... m....:rolleyes:

i ?ta taj downsample dodaje kao paralelnu kompresiju?

loscolorados 27-02-2012 01:26 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 323980)
Jos nesto...Skrillex kaze da uopste ne koristi MIDI klavijaturu..SVE note crta olovkicom ! Kaze "a lot of drawing, a lot of clicking and copying and pasting!" :D

?ta nezna svirat? pa ba? mi izgleda ko neki propali goti?ki gitarista, vjerujem da zna:)

loscolorados 27-02-2012 01:39 PM

e i da, jel zna? kak radi te vokale, te iscjepane

All times are GMT +1. The time now is 04:56 AM.