Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Live Sound (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=145)
-   -   Volite li digitalce? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34459)

Era 24-01-2014 09:18 AM

Re: Volite li digitalce?

Kazu da je dobar ovaj novi midas 8pre AD-DA,nasledio konverter iz starog modela ,a dodali midas preamp...oko 350e!

wladymeer 02-02-2014 12:03 PM

Drugari, koliko sam ispratio X32 compact i producer zapravo imaju sve iste funkcije kao i X32 samo manji broj ulaza/izlaza/fadera odnosno producer ekran?

Hvala unapred na odgovoru!

Arthur 02-02-2014 06:23 PM

tako nekako. software i kvalitet i/o je isti.

wladymeer 02-02-2014 08:56 PM

A ako je namenjen prvenstveno za live svirku, postoji li ijedan dobar razlog da se pre uzme Compact nego Producer?

Arthur 03-02-2014 01:03 PM

e to nešto i mene žestoko bunila razlika u cenama, a nisam baš skontao na kraju. Osim što jedan nema scribble strips :)

wladymeer 12-02-2014 10:18 PM

Raspitao se malo po drugim forumima i evo razlika izmedju Compact i Producera:

- scribble strips
- 7" vs 5" screen
- mute groups buttons
- Dedicated Scene Navigation Controls
- AES/EBU Stereo Digital Output
- Lamp connection

ispada da je to sve od razlika.

Arthur 13-02-2014 05:35 PM

jedino ne znam šta su mu dedicated controls. Bez ovog ostalog mogu da živim, naročito u toj razlici u ceni. Ako se dobro sećam producer je oko 1.5k eura, a Compact pristojno preko 2k?

OFF 13-02-2014 06:07 PM

A I neke razlike preko remote uredjaja mogu da se smanje (mute grps).... S tim sto ne verujem da moze da bude ispod 1800e u Srbiji . Ako ima, javite :)

Arthur 13-02-2014 06:50 PM

bogme, pogledah na tomanu, definitivno je 300e razlika. Taman da se počeškaš po glavi.
Mada ti ne moraš, manji je, rack mountable i jeftiniji :)

Tiki the Boyler 14-02-2014 11:58 AM

U pitanju su kontrole za direktnu promjenu scena koje u većoj verziji stoje ispod ekrana.

Mala je razlika. Realno ovde samo presuđuje potreba za rack monta?om.

Arthur 15-02-2014 03:02 AM

da se ne lažemo, presuđuje i tih 300e koje su dovoljne da kupiš kršetn kejs za njega :)

Arthur 15-02-2014 03:03 AM

bar presudjuje klijenteli koja uopšte razmišlja o uređajima tog ranga ;)

wladymeer 18-02-2014 02:14 PM

Da je Compact recimo 24-kanalni to bi bilo sasvim drugačije češkanje - ovako - stvarno ne vidim neki bitan razlog za pazar Compacta.

Nego sad pogledah A&H QU-16... Da li je iko imao iskustva sa tim novim A&H? Vidim da je slične cene pa ne znam da li ispada bolja kupovina kada se podvuče crta.

OFF 04-03-2014 11:42 AM

a sta rekoste za tascam dm3200 za live? Jel to klasa iznad x32 ili je vec prevazidjen stroj?

Tiki the Boyler 09-03-2014 07:16 PM

Davno pro?lo vrijeme.

Bockie 09-03-2014 08:05 PM

Mo?da bude nekom interesantno...

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/en84LnnGmjE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

alen 09-03-2014 08:21 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 356774)
Nego sad pogledah A&H QU-16... Da li je iko imao iskustva sa tim novim A&H? Vidim da je slične cene pa ne znam da li ispada bolja kupovina kada se podvuče crta.

I mene zanima da li ko od forumasa ima da prijavi kakva iskustva sa qu-16? Po potpisu bi trebao biti kao i veca braca iLive i GLD(preampi,efekti,konverzija) u kompaktnijem izdanju,bar se medju svetskom rajom prica da je tako.Razmisljam da batalim planirane investicije u opremu i eventualno se odlucim za qu-16 kao all-in one resenje uz neke sitne kompromise koje bih morao napraviti u tom slucaju.Jos je frisko sve oko njega ali koliko vidim u kompaktnoj kategoriji do 16/24 kanala,sto se tice live funkcionalnosti stavljaju ga ispred x32 a oni koji su ga navodno poredili 1 na 1 i po kvalitetu zvuka i izrade mu daju prednost u odnosu na x32 .Posebno mi je interesantna qu-drive fora direktnog multikanalnog snimanja na usb drive,bez ikakvih potreba za kompom i mogucnost miksa direktno sa eksternog drajva(Istina video sam nedavno da je behringer opusteno maznuo foru i sprema update softwera za x32).
Razmisljajuci i o ne previse zahtevnim studijskim potrebama ovaj qu-16 mi je totalno zaokupirao paznju.Posebno interesantna je i cena ispod 2k jura za QU-16,prc skuplji je od producer a jeftiniji od compact-a x32 sto ga cini ozbiljnim game changerom u toj kategoriji.
Bilo bi sjajno da neko ko prvi bude imao kontakta sa njim podeli svoje utiske....

Era 10-03-2014 09:15 AM

Evo nekoliko reci ,koristio i preprogramirao za neke drugare.
Plus :kompaktan.lak.jednostavan za rukovanje,svidja mi se eq,eff manje vise.
Minus:losa izrada,plastikice ruzne pod rukama,deluje jeftina kineska izrada,pun bagova(npr taj isti USB cas radi,cas ne radi,neki put odbije da prosledi signale na monitor,mali ekran..Mozda neka novija ver softwera ispravi nedostatke,po mom licnom misljenju bolja je kupovina x32...Ja ipak cekam Midas m32:)

alen 10-03-2014 11:17 AM

Jel bio instaliran update firmware-a?Koliko sam pratio bilo je dosta problema sa njim jer su zurili da ga lansiraju pre vremena,pa dosta stvari nije bilo odradjeno,ukljucujuci i podrsku za win na kojoj jos rade.Navodno sa update-om firmware-a je dosta stvari doslo na svoje mesto....

OFF 18-03-2014 09:33 PM

Evo ga x32 I kod mene (producer). Za sada jedino sto mi smeta je behringerov logo

Arthur 19-03-2014 11:25 PM

bravo! javi utiske dalje

OFF 20-03-2014 12:08 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 357779)
bravo! javi utiske dalje

Sutra ce da padne test x32 vs midas venice160 vs AH qu16..... malo cemo se igrati, pa javljam dojmove....

Za sada sam jako prijatno iznenadjen onim sto cujem iz X32..... u shturom poredjenju sa midasom, ne mogu da kazem da je puno losiji (mislim naa preampe, to sam malo testirao), ali nisam radio neke merodavne testove

Era 20-03-2014 02:40 PM

E bas i mene interesuje,pogotovo sto kazu da na sajmu u Frankfurtu, nista nije bilo spektakularno!

OFF 20-03-2014 10:28 PM

Malo je falilo da danas napljujem x32 na sva usta I da ga odmah bacim u oglase.....radio sam test 3 mixera I x32 je bio tanak, vrskav.... Pravi behringer. Medjutim, ne primetih da mi je ostao neki master eq I to drastican I exciter.... Elem....m ah vs midas vs x32.... Flat test - realno midas zategnutiji, sa lepom zdravom sredinom, mozda I blago istaknutom u odnosu na digitalce. Generalno zvuci bolje od oba, ali ne koliko sam ocekivao. Ah je blago zatvoren, kao da ima neku krpu preko, ali nishta strashno..... Ne mogu na tako kratko da kazem nesto izmedju qu16 I x32, ali mislim da sa oba moze da se radi I vise nego pristojno

Tiki the Boyler 21-03-2014 11:13 AM

Bravo! Ja sam ga u inat sebi otprintao i na case! :D

OFF 24-03-2014 10:19 PM

Prva svirka, i snimak sa x32 - vise nego zadovoljan i ja i band.
zakljucak - nikad bolji zvuk, bolji odnosi u frontu..... sve kako treba..... efekti iznenadjujuce dobri..... da ga ne ureknemo samo :)

sira 25-03-2014 06:22 AM

Nisam radio sa X32, ali zadnji put na nekom happeningu mog radija, je svirao neki ga?erski bend (i to neki koji očigledno ne ?tedi na opremi, sve je bilo po PS-u bubanj dw, bass musicman, gitara stratocaster iz 70-ih, u klavijature se ne razumin, ali bili su neki korgovi), i dovukao je svoj razglas i X32, mislim onaj največi, jer bio je komad pulta, i moram priznat da sam stvarno ostao prijatno iznenađen zvukom, zvučalo je čvrsto, zategnuto, bez ikakvih bodljikavih visokih, bass konkretan, kick taman kako treba bit. Izgleda da su u Behringeru stvarno dobro iskoristili kupnju Midasa

drzox 26-03-2014 10:58 AM

Kakve su sve ove nove mixete u poredjenju sa Yamahom 02r i tascam DM24 (TC algoritmi reverba , eq i compresora)?

Bitch 26-03-2014 04:29 PM

Nisam slusao tascam, ali meni svaka yamaha (osim prastare prve o1v) radi kao sat. Ali svaka.
Slicnosti sa ovima - yamaha nesto tvrdja j hladnija od behringera.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tiki the Boyler 01-04-2014 10:17 PM

Potpuno je neprimjereno porediti DM24, a pogotovo 02R sa X32 jer su generacijski ko tinejdžer i deda.

U prevodu... X32 je potpuno superioran u odnosu na te miksere.

drzox 08-04-2014 10:59 AM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler (Post 358013)
Potpuno je neprimjereno porediti DM24, a pogotovo 02R sa X32 jer su generacijski ko tinejd?er i deda.

U prevodu... X32 je potpuno superioran u odnosu na te miksere.

Ovo je vise pitanje nego komentar :).
Sta to ima X32 sto nema dm24 ili 02R . DM24:Compresor i gate i eq po svakom kanalu ,TC 3000 reverb algoritmi,4 stereo auxa ,8 buss, i relativno (za mene ) jasan routing i sve veoma brzo dostupn.Predpojacala ne mogu da poredim sa X32 jer ih nisam cuo ali ne mislim da je nebo i zemlja ?

telefon 09-04-2014 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by drzox (Post 358236)
Sta to ima X32 sto nema dm24 ili 02R . DM24:Compresor i gate i eq po svakom kanalu ,TC 3000 reverb algoritmi,4 stereo auxa ,8 buss, i relativno (za mene ) jasan routing i sve veoma brzo dostupn.Predpojacala ne mogu da poredim sa X32 jer ih nisam cuo ali ne mislim da je nebo i zemlja ?

ima to x32....i ?arene led svjecice...sto je ?arenije to bolje zvuci...
to ti je ono "ko tele u ?arena vrata"
jbg..takav je marketing danas...

Tiki the Boyler 10-04-2014 11:07 PM

Quote:

Originally Posted by drzox (Post 358236)

- 16, odnosno 24 fizička preampa više u osnovnoj konfiguraciji

- pored comp/gate/EQ po kanalu ima mogućnost insertovanja dodatnog efekta na osam izabranih kanala (+ više opcija setovanja za sva tri navedena procesinga)

- 4 send /return efekta sa mnooogo više algoritama i mnogo više mogućnosti podešavanja istih nego bilo koji od dva navedena miksera + 4 stereo ili dual insert efekta (tipa - nezamislivi u eri DM24 a pogotovo 02R)

- 16 bus konfiguracija sa 16 odgovarajućih fizičkih (XLR balansiranih) izlaza (takođe u osnovnoj konfiguraciji)

- mnogo bolji routing sa daleko više opcija

- 9 reglera više u startu pod rukom koji su daleko bolje organizovani + mogućnost ekstremno brze promjene konfiguracije osnovne postavke reglera

- generalno mnogo brži interfejs sa pristupom svim operativnim funkcijama pritiskom na samo jedan taster

- dodatna potpuno programabilna sekcija za brzi pristup, sa 4 enkodera i osam tastera u tri layera u koju možeš izvući bilo koji parametar miksera

- FW / USB / AES interfejs u osnovnoj konfiguraciji miksera

- integrisan USB interfejs sa mogućnošću snimanja / reprodukcije (sa novim firmwareom će biti moguće snimanje 32 odvojena kanala direktno na USB stick)

- veći i pregledniji displej + šareni displejčići za budale koje nemaju vremena da lijepe kreparu po mikseru a vole da im sve piše

- mogućnost upotrebe namjenskog plug'n'play digitalnog multikor sistema

- mogućnost upotrebe do 48 plug'n'play monitorskih kontrolera od strane muzičara na stejdžu / studiju

- mogućnost daljinske (WiFi) kontrole bez potrebe za dodatnim računarom pomoću tableta i mobilnih telefona

- neuporedivo bolja cijena nego što su je DM24 i 02R imali kada su se pojavili na tržištu

Treba još nešto?

OFF 18-06-2015 11:24 PM

Btw, ako neko ima x32 compact, a menjao bi ga za producer, tu sam ;)

Arthur 19-06-2015 06:12 AM

zboga radi zašto?? Scribble strip-ova??

OFF 19-06-2015 06:56 AM

Zbog Aes/EBu

All times are GMT +1. The time now is 05:23 AM.