![]() |
Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/
Nasiroko, a bez potrebe. Vrlo dobro znam sve sto si napisao, kao sto i ti znas da ispod 7ms uopste nema veze, jer ne mozes da registrujes latenciju, pa je sve jedno da li plavusa zna za Irak i Iran. Nema zaista potrebe za ovakvom komunikacijom ;)
|
Pre nego moju komunikaciju obelezis kao losu, procitaj sta si sam napisao i kako to zvuci, a posle svega zar upravo ja nisam pozvao da se svi manu tih prepirki oko nevaznih stvari?! :wink:
Za moja cula, osetna je razlika na 64 sempla i bez ikakve latencije, tek na 32 bih mogao raditi nesmetano, a to je extremno nisko, zato pricaj u svoje ime, nismo svi isti. :) |
Ajde kad ti kazes... :)
|
Quote:
I u potpunosti se slazem sa Oggyjem, oci cine cuda kad gledaju u monitor. "Gotovo svaki software osim PT HD ima latenciju kad ukljucis monitoring, osim ako ne koristis direct monitoring, ili no latency monitoring, kako se gde zove, ali tada nema slusanja kroz software i pluginove kroz koje signal prolazi." Potpuno netacno, svaki digitalni sistem ima latenciju, to je jednostavno surova realnost. A da li je mi cujemo ili ne to je drugo pitanje. |
Uveliko se prica napamet... :) To sto sam rekao o latenciji HD govori o tome da ta 1 milisekunda nije bas samo 1 realno, a poslusaj sam svoj savet pa ne veruj svemu sto pise na monitoru, osloni se vise na usi. ;)
Vrlo ste ostrasceni kad je ova tema u pitanju, a opet kazem da nema razloga, umesto da oni koji nemaju iskustva sa PT postavljaju pitanja a iskusni odgovaraju, ovde se daju neke pausalne ocene i prica se napamet i sta se zna i sta se ne zna, hajde opustite se malo. :) |
A nekima ne treba ni mikrofon, niti da bilo sta kazu, da bi culi glasove... :rotfl:
Ti se sada vec kao malo salis sa nama dvojicom...? :) Po tvojim komentarima ispada kao da Vlada i ja sedimo kod kuce, drndamo SB live na Genious zvucnicima i siljimo kite o PT... Jel tako? :) Evo, ja ti se javno izvinjavam sto sam se usudio da pretpostavim da niko ne cuje razliku izmedju 1, 3, i 5 ms i drago mi je sto smo konacno nasli coveka sa najboljim sluhom u univerzumu. Verujem da ce i ostali podeliti moje ushicenje ovakvim otkricem. Sada ti fali jos samo PT HD i bices savrsen... Evo, ja necu vise na ovu temu i ne zamerite mi zbog laickih komentara :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
@ Kravadinka Evo i ja cu da se postidim mojih ostrascenih laickih komentara :ups: Btw. da te podsetim da ovo nije thread o PT nego PT vs Steinberg :wink: |
Quote:
Boles'.... :D Ajde da ne trujemo ovde vise... Ko zna ko sve cita i sta ce ljudi misliti o nama... :) Pozdrav :wink: |
Quote:
Izvin'te nas drugari na "malom" OT, necemo vise :) |
Quote:
|
Evo sta meni smeta najvise, za sad,
Sto nemam shortcut za gain, sto nema silence dugme nego moram uvek da idem na gain i da pravim ono tisinu... Sto nemam ocitavanja na mikseru u koliko db je najveci trenutni pik koji udara, sto u edit window-u na trakama nemam neku mrezu koja mi pokazuje decibele, tako da predstavu nemam dokle ide vrh nekog peak-a... To je to za sada, sto mi se ne svidja. Prednosti: McDSP plaginovi, bomba su, znaci uz njih sto se tice eq-a i kompresije i saturacije mi nista ne treba...Routing, definitivno sjajno uradjen u odnosu na Nuendo 3...Ostale prednosti za sada ne uocavam |
Jel mozhe neko da mi da odgovor na pitanje: "Da li mi se isplati da uzmem neki interface iz Mbox serije i koristim ga sa LE-om, uz dopunjavanje sa Nuendom 3 i Fireface 400,a sve na istoj mashini,tj PC-u?
Naizmenichno-za editing i neke VST-ove Nuendo,a za mix LE? :confused: Hvala svima unapred za odgovore. |
Mislim da se veoma isplati! Znam da ce me mozda ljudi napljuvati,ali, svestan rizika, tvrdim da LE ima brutalnu farbu i da je bolja od Nuenda 3 (barem one crack verzije) i to se znacajno oseti u mix-u!
Za VST ti kazem da jedino sonnox ima iole upotrebljive vst, i uz povremene izuzetke,sve ostalo je uglavnom smece! Cak mi EQ-7 onaj obican iz LE-a 5X bolje radi od svih wavesa i sl... Odlican kompresor u LE-u,D-verb tu i tamo,ali nista manje nego neki najhvaljeniji VST-ovi... Sve u svemu,odlican izbor bi bio i neki od UAD-a jer ove karte zaista dobro rade a mogu se veoma povoljno nabaviti i to bi u kombinaciji sa LE-om radilo na veoma zavidnom nivou,ako se uzme u obzir FF400 koji je vec dokazano - odlican! U Sustini,realno ti je dovoljan M-box micro koji je izuzetno povoljan,a uz njega standardno ide originalna verzija LE-a i kazem,razmisli o UAD-u... Postoji i nova verzija Cubase-a koja isto tako ima poboljsanu farbu,ali i neke druge opcije ,koliko cujem program je sjajan,ali i logicno vise kosta... Pozdrav! |
au jebemti
|
da ne otvaram temu samo za ovo....da pitam:
kako u cubaseu sa tastature sortkat da pusta od pocetka,od nule,znaci space da pusti odakle se vec nalazi,a meni treba od nule |
Ima jedan divan novi sajt za te stvari,ne znam da li znas...?
www.google.com pa tamo recimo ukucas "cubase shortcut keys" pa dobijes: http://www.keyxl.com/aaa4eb2/398/Ste...-shortcuts.htm Pozdraw! :~) |
Quote:
Znam prednosti PT HD-a,ali o LE-u nishta ne znam,niti sam ga probao... Npr. da li dobijam isto sabiranje kao u HD-u? |
:)
u hvala,pa to je dosta poznat sajt mada medju ovih 100 sortkata ne znam koji tacno je onaj sto meni treba,valjda alt + leva strelica? :) |
Quote:
|
hvala!!
to dugme sam trazio :) |
ne, nisam našao u PT spravu tipa eqium, ili ti rogernichols uniqelizer. Ne nisam našao reverb poput uadovog plate140. Niti eq tipa Pultec sa Uad-a. Teško da stoji da je PT sam po sebi dovoljan za mix. A ako već ideš na VST-RTAS bratiju, nisam siguran da jako opravdano rešenje favorizovanja PT-a kao superiornog. Ja se upravo kanim da pređem na PT za tracking, zbog elastic audia i beat-detective-a, a da ostanem u Nuendu na mixu.
|
Quote:
Znam da je osnovno to da chujem oba,isprobam,ali znachice mi i kompilacija razlichitih mishljenja i stavova.:) |
Quote:
RM |
Kad se obrnu faze ima razlike, ali je ona recimo neprepoznatljiva u A - B slusanju, bar do nekih 25-30 kanala, dok preko toga HD manje guzva snimak kao sto to obicno bude sa Nuednom, LE i ostalim floating point softverima. Ima specifikacija u pdf formatu na netu o HD sistemu i njegovom radu na 48 bita, evo ga ovde za download. E sad, nije da se i to cuje ne znam kako i koliko, ali je sve to jako sugestivno, pa je verovatno i ta razlika vise psihicka nego fizicka, pa sama predstavlja razlicitost u radu i mixanju, a ne samo razliku u A - B slusanju jednog istog mixa na dve platforme, verujem da najvise pruza kad se na HD mixa, a ne samo importuje projekat sa LE da bi se videla razlika.
Realno, razlika je tolika da je LE sa nekim bitnijim spravama kupljenim za taj ostatak novca do cene HD po meni zanimljivija opcija od samog HD, ali sve zavisi sa koliko se kanala radi, ja nekako volim minimalizam pa mi i ne smeta, sve stane na 40-ak kanala... |
Shta znam,ako cju izbecji guzhvu u stereo slici preko 20ak kanala,mozhda cje mi pomocji LE?
A Logic?Jel on isto funkcionishe sa floating pointom ili sa fixiranim? |
uz dužno poštovanje, mislim da je malo nas na forumu toliko vešto mixanju da bi mu gužvanje stereo slike digitalne sabirnice na određenom broju kanala u par procenata stvarno pokvarilo mix.
|
Ok,samo pokushavam da proverim mit...
Trebaju mi chinjenice a ne procena tudjih sposobnosti.Poenta je da proverim koliko je bolji ili nije na osnovu razlichitih mishljenja.Neshto mi nisi pomogao takvim stavom...A ovaj forum koliko kapiram sluzhi da se neshto sazna... Uzdravlje. |
Quote:
Ne znam sto se toliko opterecujete oko sabirnice... E sve prebaciti na mixing desk, pa to je vec nesto :) |
Hvala za info Milose...A polako i pochinjem da se drzhim onog- dobar snimak je najbitniji...
|
nemoj me shvatiti pogrešno, namera mi je samo da skrenem pažnju na to da se ljudi previše bave tom mitologijom, i pitanjima dal je nešto bolje ili lošije, a da se u realnom radu to ne oseća u toj meri da zaslužuje toliku buku. Znači paranoišu se ljudi da će sabirnica da im zgužva mix, koji bi inače bio kao od toni maseratija. Činjenica je da su te razlike do te mere suptilne i nečujne za većinu korisnika, a naročito publike, da se svode na pitanje ukusa. Ja sam nekoliko puta radio mythbusting sabirnica, i dolazio upravo do tog zaključka. Razlika ako i postoji, nije postavljena u poziciji - ovo je bolje, ovo je lošije. Samo je drugačije. A ja ni u jednom slučaju nisam uspeo da odlučim koja mi se više sviđa. Koliko se ja sećam Nuendo i Logic daju kontrafaznu tišinu, odnosno šum na -132dB (što je verovatno dithering). Nuendo i PT M-Powered daju kontrafazno daju neku razliku, po centralnoj osi, ostane nešto tranzijenata, za koje nemam pojma odakle su (na uvo nisam uspeo da ocenim koja verzija je tranzijentnija). I opet mi nije bilo očigledno da je neka sabirnica bolja. Tako da, bez ljutnje, ali manite se ćorava posla, radite gde vam se više sviđa flow rada, jer ćete tako lakše doći do onog što vi želite da čujete od svojeg mixa, pa ako to bude samo za 0.1% lošije od Andy Wallaceovog mixa neke pesme, onda budite srećni što ste carevi i to uradili na oko 100 puta jeftinijoj opremi.
|
Quote:
I jo? ne?to (u skladu sa Milosevom primedbom) - (analog) mixing desk je tata i mama dobrog miksa, i to ne zbog analogne sabirnice. Fora je da ti jedan pogled na radnu povr?inu d? uvid u to ?ta si gde uradio, i da mo?e? da utiče? na EQ, send, routing, ?tagod bez da ?ibicari? mi?em po stolu ili da assignuje? dugmiće na digitalnom mikseru. Jedino tako čovek mo?e da se koncentri?e na ukupnu zvučnu sliku a da nakon par sati ne izgubi svaki kriterijum. Pa onda - 'ajde ispočetka :banghead: |
da li je frutijeva sabirnica stvarno toliko losa kao sto vladaju mitovi?
|
Quote:
Osim kad je PT HD u pitanju! :rotfl: p.s. Videcju da uploadujem neshto uskoro... |
ne vidim zašto taj HD držiš ko svetu kravu al dobro. a argumentacija ostaje ista.
|
Ne znam...Slushajuci tudja mishljenja stekao sam taj utisak...
Probacu uskoro jednostavno da smiksam neshto sa identichnom postavkom na tri platforme.Nuendo i FF400, Logic i FF 400 i PT HD ako ga se dokopam u skorije vreme...Ne verujem ni ja da cu chuti neku bitnu razliku,ali chisto da razbijem predrasude... Btw,evo nekog primera http://www.sendspace.com/file/mv2ub4 Sugestije su,naravno,uvek dobrodoshle... |
poslušaj još jedno tuđe mišljenje - nemoj više slušati tuđa mišljenja ako ti ona bude isprazne zablude da će ti oprema promeniti kvalitet tvojeg umeća. HD nije svetinja, već jedan lep i nadasve skupo upakovan sistem, sa dosta podrške od strane 3ćih proizvođača, gde on sija u punom sjaju. Ne čini da ti bolje radiš.
|
Ma daleko bilo da sam toliko ogranichen da mislim da cju ja bolje raditi ako imam HD... :banghead: Samo me zanimalo da li je opravdana njegova cena i da li mozhe dovesti do nekog poboljshanja u kvalitetu finalnog proizvoda.Ikako...
|
cena mu svakako nije opravdana, sa obzirom na ponudu na tržištu. Više je posledica monopolizma koji Avid uspešno ovih dana zavodi do krajnjih granica legalnosti.
|
All times are GMT +1. The time now is 07:01 PM. |