Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Goran ?impraga (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Mala pikanterija za forumase gitarose (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25241)

Max 17-12-2008 01:08 PM

Re: Mala pikanterija za forumase gitarose

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 230002)
Pa izabereš "Musik", a ne "Sprache" i desi se ovo što je Lacky poslao. Meni se sviđa, i mislim da je vrlo manipulativno u miksu.

Pozdrav

P.S. Nisam imao iskustva sa novom (crnom) verzijom, pričam iz iskustva sa onim starim 421, onim kremkastim.

Imam i crni i beli .... i na S ( prache ) su zapravo neupotrebljivi ( osim kad Heatman hoce da dobije duvace kooji teraju lokalne dzukce u beg :) )

Crni se bolje ponasa u FREKVENTNOM ( u inat onima koji me ubedjuju da je frekvencisjkom ) opsegu i zapravo ima vise basa od belog .

Mislim da u Pinku i nema tih starih belih ......

Pozdrav

HeatMan 17-12-2008 02:02 PM

^meni je trebalo josh visokih frekvencija.. :)

Bitch 17-12-2008 11:15 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 230016)
Imam i crni i beli .... i na S ( prache ) su zapravo neupotrebljivi ( osim kad Heatman hoce da dobije duvace kooji teraju lokalne dzukce u beg :) )

Crni se bolje ponasa u FREKVENTNOM ( u inat onima koji me ubedjuju da je frekvencisjkom ) opsegu i zapravo ima vise basa od belog .

Mislim da u Pinku i nema tih starih belih ......

Pozdrav

Sprache je meni skroz neupotrebljiv. Mada kontam da je napravljen za stare kongresne dvorane, sa onim EV ili JBL zvucnicima "midlovi rano lete" , da se drugovi poslanici u parlamentu razumeju :D

Bitch 17-12-2008 11:15 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 230029)
^meni je trebalo josh visokih frekvencija.. :)

ti si gluv :D

HeatMan 18-12-2008 12:11 AM

ma jok.. samo volim takvu piskavu dizzy gilespie/clifford brown trubu..

josh sam hteo da oteram trubacha shto nije doneo C trubu.. ne moze vishlje da odsvira.. :?

hahah

Bitch 18-12-2008 12:18 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 230155)
ma jok.. samo volim takvu piskavu dizzy gilespie/clifford brown trubu..

josh sam hteo da oteram trubacha shto nije doneo C trubu.. ne moze vishlje da odsvira.. :?

hahah

nije do C trube druze moj, nego do ambazure. Da taj vezba, mogao bi da izvuce sta hoces, na bilo kojoj trubi :) pricam iz iskustva. Svirao sam i ja dva meseca u srednjoj trubu na pauzama, pa izvucem max b1, moj trubac iz rich bitcha a2, a kolege iz skole bogami do c4. Vezba prika moj.

Pistave trube - zavisi puno i od komada. bach i shilke su mellow, trazi da donesu kinga ili yamahu, to ubi od midlova usi otpadaju. i stavi neki 414 ili re20 i da vidis radosti i pistanja :)

pozz

LACKY 18-12-2008 01:19 AM

Nije mi jasno, stavljate (uobicajeno) na flor tom 421, zasto mislite da nije dobar za kick. Naravno, ima i ono, sta planiras kasnije, i kakav je trip muzike generalno.

LACKY 18-12-2008 01:22 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 230147)
Sprache je meni skroz neupotrebljiv. Mada kontam da je napravljen za stare kongresne dvorane, sa onim EV ili JBL zvucnicima "midlovi rano lete" , da se drugovi poslanici u parlamentu razumeju :D

Pazi u parlamentu ces videti 441 (mnogo cesce), a za razumevanje si upravu. Treba nekada i bas bubanj da se razume. Pogotovo kada je gusto.

LACKY 18-12-2008 01:26 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 230004)
ufff digo mi se na setup.. koji je kick drum? 12"? fino zvuchi, samo me nervira taj decay.. :banghead:

poz

Mali zajeb nije 12", 11" je upitanju. Ali trigerovan sa Drumagogom pa zvuci kao 12. A kada ga pich-ujem bice 13.

Bitch 18-12-2008 01:34 AM

sunce mu Shime, sve old-school pa onda Drumagog. sta bi?

dobar je 421 za kick, odlican, i za snare, nigde nisam rekao da je los :)

LACKY 18-12-2008 01:53 AM

Pa kako mislis da dobijem bas bubanj od 12" kad nepostoji! Sem da stavim 421, pa zvuci kao 11 pa ga drumagogom trigerujem na 12", pa picujem na 13, a do normalne 22-dvojke se dodje na kraju kada 96K pustis u 44,1 projektu. Uff, ali je komplikovano!
Da prebacimo ovo u "Glupa Pitanja"?
Ej bre, jebi te se, koji vam je kurac! Pa to je samo jedan obican bubanj. Sustina(ili ti muzika) mozda se desi, a mozda i ne, djavo ce ga znati! Jebes mikrofone.

dvuckovic 18-12-2008 03:57 AM

Nemoj tako, da nema mikrofona, moralo bi sve na DI da se snima! Ili ko nema, direkt u karticu!

LACKY 18-12-2008 04:02 AM

Dzaba ti, opet od bubnjara nebi mogao pobeci!

redwater 18-12-2008 09:37 AM

lep bubanj...nishta mu ne fali....kad bi izvukli trackove mnogih pesama imali bi josh manji....svaka chast za iskustvo,jer solo bubanj kao kucja se uglavnom stanjuje i smanjuje u mix-u,ovaj chini mi se ima super da lezhi uz gitarsku mjuzu....

Bitch 18-12-2008 09:44 AM

...uvredi se Shime.
pa sto onda snimas bubanj na SSL ako jebes mikrofone? mozda najbolje to sto Deki kaze, sve potrigerujes sa Tetris kapsulama i direkt u Terratec. Zivela muzika :D

u pravu si za glupa pitanja, mozda treba cesce da posecujem taj thread i da pisem u istom.

HeatMan 18-12-2008 11:12 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 230159)
nije do C trube druze moj, nego do ambazure. Da taj vezba, mogao bi da izvuce sta hoces, na bilo kojoj trubi :) pricam iz iskustva. Svirao sam i ja dva meseca u srednjoj trubu na pauzama, pa izvucem max b1, moj trubac iz rich bitcha a2, a kolege iz skole bogami do c4. Vezba prika moj.

Pistave trube - zavisi puno i od komada. bach i shilke su mellow, trazi da donesu kinga ili yamahu, to ubi od midlova usi otpadaju. i stavi neki 414 ili re20 i da vidis radosti i pistanja :)

pozz

ma lik je neki ortak sa akademije (treca godina), drugarica mi ga dovela (svira cello isto treca godina).. dobar je svirach, mada je patka na imporvizaciji..

@lacky: nadam se da je ova pricha oko bubnjeva zajebancija.. mozda je ochigledno, al skoro nisam ovako rano ustao.. :?

pozdrav

LACKY 18-12-2008 04:57 PM

Nisam se bre uvredio, nego uvatiste se za 421, kao da sam djoku gurnuo u bas bubanj. Pa nije to sveto pismo. Bubanj u startu uvek pakujem predpostavljajuci sta na kraju treba da bude. Naravno, ponekad mos' i da se zeznes, i to je za ljude.

awacs 18-12-2008 05:16 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 230283)
Nisam se bre uvredio, nego uvatiste se za 421, kao da sam djoku gurnuo u bas bubanj. Pa nije to sveto pismo. Bubanj u startu uvek pakujem predpostavljajuci sta na kraju treba da bude.

Ne kapiram ?ta je lo?e u tome ?to ljudi komentari?u izbor mikrofona?

Razni su (među njima i moja malenkost) rekli da im se sviđa rezultat, ja sam čak napomenuo da je 421 u "svetskim" okvirima prihvaćen kao mikrofon za snimanje bas bubnja... U čemu je onda problem? Prosto smo se uhvatili za taj podatak po?to je zanimljiv i nekima nov...

Pozdrav

LACKY 19-12-2008 01:23 AM

Kako mozemo da pricamo o mikrofonima, ako bas bubanj ima 12".

HeatMan 19-12-2008 01:29 AM

dobro je laki.. uredu, skapirao sam i prvi put.. lupio sam.. mislio sam na klasichnu podelu 10ku 12ticu.. izvini shto ne pazim shta pishem na forumu i shto sam bio pod temperaturom od 39.5 kad sam to pisao jbt..

edit: i josh jedno izvinjenje za to shto nemam godina i iskustva kao ti, pa pitam stvari koje su tebi ochigledne. necu vishe, ionako si me ignorisao svo vreme. takodje, izvini ako je ta moja "klasichna podela" (na dvanestice desetke itd) laprdarija, jer tako sam ja to nachuo od bubnjara i uz sliku svakog bubnja kojeg sam video, sam notirao i neke cifre, koje samo meni znache.. i ne, nisu u inchima.

i izvini shto cu ti reci da bi moooozda mogao malko da se prizemljish i da shvatish da npr mene interesuje sve to i da sam neiskusan u svemu tome (ali ne i toliko nov). i izvini shto ce me sada banovati zbog ovoga.

pozdrav

Miha Blaze 19-12-2008 03:55 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 230383)
Kako mozemo da pricamo o mikrofonima, ako bas bubanj ima 12".

neki kazu da je moguc sex sa 5cm... mozda je moguc seks i sa 12" ??!!?! :ups:

Arthur 19-12-2008 08:45 AM

stvarno nisam nikad čuo za bass bubanj desetku, ne znam koja bi joj dimenzija to bila :? Kreću se od 18"" pa do besmisleno velikih..

LACKY 07-01-2009 06:03 PM

http://www.facebook.com/home.php#/vi...id=47936068956

Arthur 07-01-2009 08:49 PM

odlepiše konačno, jelda?

Oggy 07-01-2009 09:17 PM

Hahahahaha! VRH!!! :)

brko 15-01-2009 03:35 PM

a sto se izvinjajes brate, nema potrbe mi seljaci svedno volimo chorbu...k`o i prasetinu isl.

LACKY 06-02-2009 04:41 AM

Quote:

Originally Posted by Miha Blaze (Post 230400)
neki kazu da je moguc sex sa 5cm... mozda je moguc seks i sa 12" ??!!?! :ups:

Jeli to iz iskustva?:da:

Rista 21-02-2009 03:32 PM

Eto od matoraca jedan primer John Scofield , sto je stariji sve je bolji.I naravno ko slusa tu muziku njemu je drago bez obzira imao Scofield 20 ili 120 godina.

alen 24-02-2009 02:46 PM

Jako mi se svidja Corba.Laky sve pohvale !

All times are GMT +1. The time now is 02:38 AM.