![]() |
Re: Studio u kuci
... ma ne kompliciraj, nije ba? neka brilijantna ideja.
|
Quote:
I jedan i drugi su drvo (brodski pod i lamperija) |
Da bolje je i financijski i da si ne stvori? nek nepredvidljiv akustički problem, pa da se mora? i sa tim teretiti.
|
na kojoj visini ti se pojavljuje lamperija iznad mesta slu?anja ukoliko odradi? lomljenje na V?
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
pre nego sto stignu slike iz enterijera, evo jedna iz dvorista :)
|
... ?teta, nema prasenca:)
|
Ali smo pekli krompire u pesku:D
|
:d
|
Ovako....... Uradjen plafon u reziji i podovi (vocal booth i sobica za odmor)
Samo do sada potroseno vise od 40m2 azmafona 20mm i 10m2 od 10mm.... okacicu i slike |
da se nadamo tim slikama? :confused:
|
apsoutno:)
Problem je sto samo 2, 3 dana mesecno imam ADSL, ostalo vreme sam na dial-upu i to groznom:ups: |
3 Attachment(s)
Evo nekoliko slika
Plafon - lamperija, ispod (tacnije iznad) je azmafon 2cm, a ponegde i 3cm:). Pod - brodski pod, ceka da bude postavljen... ispod njega opet azmafon. U rezije na jednom delu gde je falio pod 2 cm stirodur+ 2cm azmafon. U vocal boothu 4cm azmafona ispod I jedan pogled iz vece u manju sobu za snimanje. Pored svih mojih protivljenja nazivu 'gluva soba', ipak ce se tako zvati, jer je majstor koji je zidao cigle skoro potpuno gluv:( |
jesi grunuo pesak u zidove vokal kabine?
|
Jesam. Izmedju rezije i voc. bootha, skoro tona peska je stala. Vrata kojih nema na slici sam takodje ugradio (izmedju VB i sobice za odmor). Stavio sam superteska sigurnosna vrata, koja nisu najsrecnija akusticki, ali cu ih malo zakloniti necim (vrata su tamo gde su merdevine na slici)
|
kad vec pomenusmo taj pesak kao medjusloj
dobro je kad se zida dupli zid u koji se sipa pesak da se na svakih 50 cm visine ostavi po koja cigla koja premoscuje od zida do zida, dakle okrene se ka suprotnom zidu da delom zadje i u jedan i u drugi tako se obezbedjujes od bilo kakvog razdvajanja ili razmicanja zidovapod pritiskom tezine peska ne zaboravite da je pesak jednako tezak kao kamen jer je u sastavu kamen mada cenim da ce to ok da drzi.... ovo vise pisem ako neko ubuduce bude primenio isti tretman da se osigura pozz |
Meni nije bas najjasnije cemu lamperije preko azmafona?Nameravas posle da radis unutrasnju akustiku ili...?
|
Ja sam to 'ankerisao', sa podebelom armaturom. Ne znam tacno kojim razmacima, ali znam da su zidovi vezani tako
|
Quote:
Ideje je sledeca - Prvo radim pod, plafon, zadnji zid i uglove. Onda merenja sa golim zidovima (bocni i prednji ce biti goli u toj fazi), pa onda proracun koliko treba apsorpsije. Ako bude potrebe, na plafonu ce doci nesto na mestima prvih refleksija, ispod lamperije, naravno |
Ahaaa...trebace neki apsorber na plafon sigurno,barem zbog rt60,valjda nece biti mnogo nisko ali....ako apsorberima i difuzorima pokrijes lamperije,pitanje je cemu ono onda tu sluzi a oduzelo je barem 10cm dragocenog prostora...cek bas da procitam ceo thread pa cu skapirati,verujem da su ucestvovali NLP i Boggy....
|
Jos nemam predstavu a ni predrasude:)
Sta bude moralo da se stavi, ce da stavimo. Jesu, ucestvovali su i Boggy i NLP i jos mnogi, ali su takodje znacajnije ucestvovale okolnosti (materijalne + zatecen prostor:() Verovatno ce zbog RT60 morati malo da se negde prigusi, jer ce imati doooosta drvenih povrsina |
off
super ako si ankerisao to je jos jedannacin, svakako takodje dobar jedno pitanje cime ces meriti sobu - koji mic , koji zvucnici , koji softver pozz |
Quote:
Veliki pozz! |
Quote:
Merim sa onim sto imam - Behringer merni mic:banghead:, Dynaudio bm15 i room EQ soft:) @Grada - Ja nemam za sad taj problem, pod i plafon su u drvetu, zidovi potpuno goli, cak jos imam i plocice (koje cu zatvoriti), ali nije gadno. Ima jeke, ali ne nesto drasticno i neobicno. Mene malo vadi povrsina (skoro 30m2), i pravilna simetrija sobe. Malo mi proporcije nisu perfektne, ali ok |
pogledaj ovde topic::wink: merenje akustickih osobina sobe
pa se ukljuci ako imas nesto da dodash ili da procitas pozz p.s. ima nekih mojih merenja obicne sobe sa istim softverom ali sa adam a7 i rode nt2a |
vazi:)
|
grado cesto postupas po svojoj logici i suprotno od onoga sto te neko posavetuje....
postoje neka pravila....a ti si vecinu zaobisao... po mom misljenju da bi mar malo povratio od te absorbcije koju si izgubio potpunim oklapanjem osb-om, potrebno je da perforiras osb ploce rupicama ako gresim neka me isprave ali tako ces dobiti delimicnu refleksiju i delimicnu absorbciju sto ce dati prijatniji ton tvojoj sobi pozz |
Uhhhh,koliki threeeeead:) ali sam sve procitao i skroz je zanimljivo.Drzim palceve da sve bude super.Ja sam plafon resavao ipak apsorberima a doci ce i difuzori nazad i nije bilo nesto posebno skupo.http://www.rumski.com/forum/showthre...t=24716&page=7 pozdrav.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
on je spoljasnju izolaciju od zvukova vec radio ono je trebalo da bude onutrasnji tretman a sto se perforacija tice mozda ipak ne jer je iza gola kamena vuna(nema platno) pozz |
2 Attachment(s)
A evo i jedne poslastice:)
|
OT: pa imaš stvarno dobar oldtimer!
... samo malo šminke i bio bi super 8-). |
Na zalost, nije moj, nego od stolara koji je radio difuzore. '61 god u prilicno dobrom stanju
|
:jupi::jupi::jupi: cekamo slike okacenih difuzora veceras i da nam opises iskustva sa "kacenjem"....
|
Na zalost necu ih kaciti jos par dana, jer moram prvo da resim kompletnu struju i rasvetu, jer kad se okace difuzori nema shtemanja i provlacenja kablova. Btw, teshki su oko 80kg/kom
|
to je legendarno ta slika
pozalji to Ferrariu. hhahaha |
da li je stolar kada je vozio ovaj skyline opazio kakvu razliku u zvuku u merđotu:D
|
Quote:
LOL ... mogao bi i neka merenja da odradi u kabini... e ali bez zezanja, masina je vrhunska...8-) @Off - od kojeg si drveta pravio ovaj skyline... i cime ste ga "prskali"... i da li ces mu raditi neki "finish" ili ce ostati ovakav... da ne trazim sad po thread-u... Pozz |
Ima malo vise u temi skyline dif., samogradnja
Radio sam od chamovine, ali se malo potkralo i belog bora.... Lakiran je nitro lakom, u 3 ruke, ostavicu ga takvog, ali pokusacu da odradim jedno estetsko iznenadjenje:) Inace, za izradu 3 kom skyline mi je trebalo oko 4 cela radna dana... nadam se da vredi:) |
All times are GMT +1. The time now is 12:01 AM. |