![]() |
Re: INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM
Ako su to sve primedbe koje imas na adsl,onda je to i vise nego kul...
Ja sam dve i po godine kod sbba i mogu da ispisem roman o nedostacima i podvalama... dexyco na prethodnoj strani rece da je sad cak za iste pare (tj 50 din vise) troduplo veca brzina neta kod Telekoma. :S tako da ne znam sta je ti je tu toliko povoljnije kod sbba :S.. u sv slucaju,ja bjezim... pozz Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Rekao je i Boggy ali da dodam... ja sam trenutno na adsl-u a imam sbb kablovsku, i odatle mi tu i tamo losa iskustva sa sbb-om ali isto tako znam i kako je sa adsl-om... kao sto rece Boggy adsl je svuda isti tako da je nebitno kod koga si... ja placam 1450din (5%popust ako placas na vreme) za 786/64, a sbb flat je 1350din za 1024/128... odakle Dexicu ona informacija ne znam... mozda je prvih 15 dana za nove korisnike... ko ce ga znati... uglavnom, ja cekam neku rekonstrukciju mreze i prelazim munjevito na sbb internet... naravno, odmah ugovor na 12 meseci i miran sam sto se pomenutih problema tice...
... inace ni adsl ne prolazi bas bez problema... ja sam imao svakakve situacije... jednom nije prosla uplata pa sam morao da im nosim moj primerak uplatnice, pre oko 3 meseca se desavalo citavih 20 dana da cesto veza pukne tj protoka nema a konektovan sam... pre oko godinu ipo dana su me iskljucili greskom pa nisam imao net 5 dana... i tako... S druge strane imam kablovsku (sbb) i vec 5 godina (bogami i vise) cekam na je*enu rekonstrukciju mreze... do sada su dolazili bar 50 puta i nesto mumlali, zapisali i nestali... i tako redom... ali opet, sto se tice prekida, mislim da na prste jedne ruke mogu da nabrojim koliko puta je za sve ove godine nestao signal... ... i eto... i za i protiv... ali za internet ipak mislim da je ugovor na 12 meseci za neki flat paket jos uvek kod nas najbolja solucija... Pozz |
za sbb ti ne treba ugovor na odredjeni period. nisi obavezan ni da uplacujes svaki mesec.
|
Quote:
Ma da, nego smo pricali o tome da je problem ako ne uplatis par dana ranije da ti secnu net pa moze da se desi da ga nemas kad ti je bitno... a ovako sa ugovorom si miran... + imas digitalnu kablovsku za dz (inace je 1000din start i 200din mesecno)... Pozz |
Mene nervira to sto te Lelekom obavezuje na godinu dana. Sto se drugih stvari tice, imao sam problema sa pojedinim radnicima Telekom Centra u Smederevu, pre svega zbog njihove neupucenosti, ali su ovi u Nisu i vise nego ljubazni. Ali, kao sto neko rece, sve to zavisi od plate koju primaju. :D Info o privremenom povecanju sam dobio mejlom, to je ona njihova usluga speed-up, koju naplacuju inace, ali naredna tri meseca je besplatno koriscenje. Stabilnost im je na nivou, samo neki kratak period sam imao problema sa povremenim iskljucivanjem sa mreze zbog prebukiranosti. Opet, SBB je dobar jer ima duplo veci protok u svom hub-u...
|
posle vise od godinu dana koriscenja presao sam opet na SBB net .. paket 4096/384 .. i uopste nisam zadovoljan .. upload mi je gotovo uvek dobar .. isti .. ali downstream je tako sarolik da je to uzas .. nekada upola .. a najcesce ispod pola .. dok nekad ..a to je retko dostize maximum od 3900 otprilike ..
sve u svemu ADSL je daleko bolji .. toliko dugo sam koristio i nikada mi nije opala brzina toliko .. uvek bila .. razumna u odnosu na paket i nikad nisam mislio .. Ipak .. Adsl je Adsl .. http://www.speedtest.net/result/391493646.png |
Cudno, bas bi trebalo da je kab, kad je kvalitet u pitanju, bolji.
|
Quote:
|
Pogledajte brzinu downstream .. zadnjih par sati ..na SBBu .. a placam paket 4096
http://www.speedtest.net/result/393721288.png Znaci munjevito se vracam na adsl .. |
jesi ih pitao o cemu se radi?
mozda je privremeno. |
Zavisi od brdo stvari sto se tice Sbb-a. Bitno je da li su sami pravili mrezu ili su kupili od vec nekog postojeceg provajdera... Meni u Bg vec 5 godina radi fantasticno bez ikakvih zastoja i problema.
|
Quote:
evo vec 20 dana koristim .. nikako nisam zadovoljan .. jedino sam zadovoljan sa sa up-om .. koji je da kazem odlican .. ali down je ocajan sada je adsl malo skuplji , ali mislim da je samo trenutno .. ali stabilniji internet nisam do sada koristio .. a imao sam nekadasnji i skydsl satelitski i sta sve nisam imao .. Ali ukljucis adsl i uuuuopste ne razmisljas .. uvek ista brzina |
1 Attachment(s)
SezamPro ADSL u 03:48 kad nema prebukiranog saobracaja... a placam 1024/128
slabo...slabo... |
Quote:
|
Quote:
(SBB Ni?) http://www.speedtest.net/result/393965689.png |
|
To zavisi i od servera koji se odabere za test.
Npr. sa Los Angeles-om mi je download čak ne?to br?i od onoga ?to SBB obećava, a upload ne?to malo sporiji... :) http://www.speedtest.net/result/394118121.png |
Ti testovi nisu bas mnogo precizni ali u Ivanovom slucaju se bas vidi kakvo je stanje.
Inace, meni u poslednje vreme Rapidshare ne radi kako treba. Tacnije, preko dana ne radi ok, a nocu sljaka punom parom. Danju kad skidam, download ne ide punom brzinom i kako da objasnim.. pratio sam preko onih softverskih meraca protok i kad skidam sa rapida vidi se da ne ide konstantno.. Udari jedan impuls pa onda nema ista i tako stalno.. Jel ima jos neko problema sa Rapidom? |
Ja imam identican problem. Nocu oko 1h pocinje punim kapacitetom da downloaduje pa sve do nekih 11-12 pre podne. Mislim da su na rapid-u uveli neko ogranicenje i to zesce, jer je pre na free bio bolji protok i danju :(.
|
Ok.. Pitacu drugara koji radi u Rapid-u pa cu da javim u cemu je fora.
Bitno da nije do nasih provajdera. :) |
Quote:
Inace,ja sam na ADSL-u 2048/192 Kb/s Telekom,i mislio sam da je do njih ali izgleda da nije... Pozdrav |
|
|
|
u je, ala su vam veeeeliiikiiii downloadovi i aploadovi
Moj je suvi?e mali za te va?e ale |
SBB sucks ! ADSL rulez... Mettalika moj dobar drug...
:bend: |
1 Attachment(s)
Ma ebiga ne valja ni jedno ni drugo... evo ga adsl... koji treba da bude 1024/128...
Attachment 4634 |
Quote:
|
|
meni do nedavno slabo radio down . a sad obratno .. hmm
http://www.speedtest.net/result/400475127.png |
Quote:
Ja imam na masini instaliran Bandwidth Monitor i lepo mi graficki ispisuje up/download svo vreme dok sam na netu (0-24h) i tamo mogu graficki da vidim sta je uopste realna vrednost sa MOJE masine - sta u nju ulazi i sta izlazi. To sa speedtest.neta je sumnjiv rezultat jer kada vrsite download test, on ustvari vama uploaduje i obrnuto... Udaljen servis. E sad, to sto on ne moze da "ispali" u trenutku 4Mbita ne znaci da neki drugi izvor podataka ne radi sa 4 Mb u tom istom trenutku! - torent, ftp i sta znam sta sve... |
1 Attachment(s)
Ma da ... ovaj speedtest uopste nije merodavan ..
Evo sta mi pokazuje sada http://www.speedtest.net/result/400786147.png a kada odem da realno uploadujem nesto .. konretno to sam stavio na sendspace .. pokazuje mi upload realnih 42kb/s sto je 336kb/s Znaci speedtest je kita |
|
Quote:
jel ima jos neko neki realniji test? |
3 Attachment(s)
Nekako sam sklon tome da najvi?e verujem info prozorima prilikom UL/DL (KB/s x8),to mi nekako najlogičnije dođe. Zvanično na SBB imam 384/192 vezu, i sad
speedtest ka?e UL 141kbps speedtest-1.jpg download.cg.yu - 186,4kbps dl.cg.yu-1.jpg a sendspace: Sendspace-1.jpg 21,4KB/s Po "realnom" uploadu to mu izađe oko 171kbps, ?to mi se (sa uračunatim gre?kama, ponovljenim paketima i "pregovorima" između servera i modema) prilično uklapa u idealnih 192k. Dodu?e, nisam ba? neki stručnjak... Sve u svemu - Speedtest nema veze s mozgom, nema tamo ničega osim nabud?enog interfejsa. Ovaj download.cg.yu je kudikamo bli?i istini, ali na kraju krajeva jedino me zanima "realan" transport. |
za sada .. najrealnije mi pokazuje ovaj test http://www.speakeasy.net/speedtest/
|
|
Quote:
|
|
All times are GMT +1. The time now is 12:23 PM. |