Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Kick, Kick i Kick (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24005)

awacs 18-09-2008 05:07 PM

Re: Kick, Kick i Kick

Quote:

Originally Posted by Monroe/Rampart (Post 217295)
...prvo nekakva ravnoteza u mixu i leveli zvuka, panning ostalih elemenata u mixu, a zatim eq i to samo "kracenjem"...ljudi ako zele dublji kick pojacaju nize frekvencije, ali neko moje razmisljanje je da ako zelis dublji kick - trebas mu snizit visoke...neznam koliko je to tehnicki ispravno, al meni je uvijek dobro funkcioniralo i davalo mix koji nije toliko zgnječen i naporan uhu...

edit:
znam da se cini da pametujem, a "nitko sam i nista", no rad na drumovima i sa sirokom paletom istih je moj forte posto se bavim rapom, breakbeatom i d'n'b-om...mozda sam duduk za tehnicke stvari oko opreme, čak i neke stvari ne kazem kako treba kad objasnjavam jer sam ipak samouk i stvari sam ucio na neuobicajene nacine, ali u ovom podrucju sam reklo bi se "svoj na svome", makar ni sam nisam uvijek zadovoljan sa svojim radom...

Čuj, to tvoje "pametovanje" uop?te nije glupo, naprotiv. Do udobnog i uravnote?enog mixa se mnogo lak?e dolazi (kako ti veli?) "kraćenjem" frekvencija pojedinih instrumenata koje se kose sa drugim instrumentima, nego dodavanjem... Neki starinski analogni mikseri su čak imali EQ-e čiji je CUT i?ao do -18dB, a BOOST "samo" do +12dB.

Lično mislim da ako čovek oseti potrebu da bilo koju frekvenciju boost-uje preko preko 6dB ne?to nije u redu ili sa izborom instrumenta ili sa njegovim kvalitetom...

Odličan ti je ovaj post, pogotovo kada se ima u vidu da si "samouk" i da si učio na "neuobičajene načine".

balthazaar 18-09-2008 05:43 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 217340)
A kamti ti basovi?

Biće, biće! Nisam imao vremena ovih dana, malo sam nešto čačkao i moram ti priznat da još nisam načisto šta da upalim (mada naći će se nešto sigurno) jer emulacija Waldorf Pulse-a ne postoji...vidjeću...možda će biti neka od postojećih emulacija analognih sinitsajzera (mini moog, oscar ,odisej ili nešto )ili neki soft hibrid....

Možda bi bilo dobro da neko od gospode moderatora prepaci ovo naše u neki drugi thread...u Audio Soft, ili bolje, u Klavijature i Sintisajzeri...jer i soft sintovi su ipak, sintovi :P

silicon science 18-09-2008 08:11 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 217349)
Biće, biće! Nisam imao vremena ovih dana, malo sam nešto čačkao i moram ti priznat da još nisam načisto šta da upalim (mada naći će se nešto sigurno) jer emulacija Waldorf Pulse-a ne postoji...vidjeću...možda će biti neka od postojećih emulacija analognih sinitsajzera (mini moog, oscar ,odisej ili nešto )ili neki soft hibrid....

Možda bi bilo dobro da neko od gospode moderatora prepaci ovo naše u neki drugi thread...u Audio Soft, ili bolje, u Klavijature i Sintisajzeri...jer i soft sintovi su ipak, sintovi :P

Nemoj samo Minimoog, on je goli shit:banghead: :banghead:

balthazaar 18-09-2008 08:24 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 217363)
Nemoj samo Minimoog, on je goli shit:banghead: :banghead:

slab je u basu....tanak...al moože dobar lead da se izvuče!

Alen@l5 19-09-2008 06:13 PM

vidim ja vi ste sa kicka presli na emulacije waldorfa i juna :D i samo da kazem, i ja sam taj protvnik preseratorskih hardvera?a, i mislim da bi bilo bolje cjenit nečiji rad isprogramiranih vst-a i ljudi koje rade patcheve nego one koje dođu, sjednu, imaju svoj Jp-8080 i deru po supersaw-u recimo... Imao sam jedan preset od Adam van Bakera za sytrus koji je savrseno emulirao SuperSaw, doduse, mnogi komercijalni i nekomercijalni synthovi imaju slicne zvukove, no nigdje nisam cuo bolje nego kod sytrusa, tocno isti kao kod Rank1-Airwave...

Oke, al da se bacimo na Kick - kako ocjenjujete ovaj tutorial ?
Meni osobno je pomogao i dobio sam onaj zvuk koji sam htjeo :)

http://www.youtube.com/watch?v=AXZ-xilzf0w

silicon science 19-09-2008 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by Alen@l5 (Post 217428)
vidim ja vi ste sa kicka presli na emulacije waldorfa i juna :D i samo da kazem, i ja sam taj protvnik preseratorskih hardveraša, i mislim da bi bilo bolje cjenit nečiji rad isprogramiranih vst-a i ljudi koje rade patcheve nego one koje dođu, sjednu, imaju svoj Jp-8080 i deru po supersaw-u recimo... Imao sam jedan preset od Adam van Bakera za sytrus koji je savrseno emulirao SuperSaw, doduse, mnogi komercijalni i nekomercijalni synthovi imaju slicne zvukove, no nigdje nisam cuo bolje nego kod sytrusa, tocno isti kao kod Rank1-Airwave...

Isto tako treba ceniti neciji rad isprogramiranog hard sinta (bilo analognog bilo digitalnog) koji je spravu uredno platio novcem, a takodje sam protivnik "preseratorskih" i presetashkih VST korisnika, koji su skinuli krekovane verzijice sintova sa Magesija, i sole svima pamet kako je to isto sto i hardver.:wink: :wink: E pa nije isto, mozda jednog dana i bude, a ako vec iznosis tako smele konstatacije, onda ih potkrepi primerima, da bi uopste dalje mogli da pricamo o ovoj temi. Ovako si samo jos jedan forumaski TROL (bez uvrede)... Ne treba iskljucivo razmisljati vec koristiti najbolje iz oba sveta:wink:

SumAnuT 19-09-2008 06:39 PM

Quote:

Originally Posted by Alen@l5 (Post 217428)
preseratorskih hardvera?a

Mislim da zaista nema potrebe za ovakvim izrazima.

Alen@l5 19-09-2008 06:58 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 217431)
Isto tako treba ceniti neciji rad isprogramiranog hard sinta (bilo analognog bilo digitalnog) koji je spravu uredno platio novcem, a takodje sam protivnik "preseratorskih" i presetashkih VST korisnika, koji su skinuli krekovane verzijice sintova sa Magesija, i sole svima pamet kako je to isto sto i hardver.:wink: :wink: E pa nije isto, mozda jednog dana i bude, a ako vec iznosis tako smele konstatacije, onda ih potkrepi primerima, da bi uopste dalje mogli da pricamo o ovoj temi. Ovako si samo jos jedan forumaski TROL (bez uvrede)... Ne treba iskljucivo razmisljati vec koristiti najbolje iz oba sveta:wink:

Dobro, imas pravo, malo sam pretjerao sa tom izjavom "preseratoeskih" hardveraša, ali gle, mislim da ce se mozda vise cjenit rad na vst-u nego na hardweru (mislim na programiranje...po mom misljenju) ...

silicon science 19-09-2008 06:59 PM

Quote:

Originally Posted by Alen@l5 (Post 217434)
Dobro, imas pravo, malo sam pretjerao sa tom izjavom "preseratoeskih" hardveraša, ali gle, mislim da ce se mozda vise cjenit rad na vst-u nego na hardweru (mislim na programiranje...po mom misljenju) ...

Ne kapiram zbog cega bi se vise cenio:confused:

lesha 19-09-2008 07:59 PM

ni ja, dosta je lakse i brze napraviti zvuk na vst-u.

balthazaar 19-09-2008 07:59 PM

Ja lično cijenim nečiji trud koji je uložen i uopšte mi nije bitno da li je to softver ili hardver. Takođe, nisam ni finansijski, a ni policijski inspektor da me zanima da li je neko i kako platio spravu!Možda je soft krekovan sa magesy-ja, a možda je neko ukro nekoj babi lovu da kupi neku vintažeriju :) U svakom slučaju to nije moj posao! Ja nikog ne potcjenjujem, ali ne volim ni da neko bez ikakve realne osnove potcjenjuje trud i rad ljudi koji rade sa soft sintovima, a to se stalno dešava! To što su neke stvari ( ne samo vezano za audio svijet) postale , putem piraterije, dostupne za nekog bez pare i dinara - to je već jedna druga tema o kojoj može da se priča do beskonačnosti ! Al ponavljam, mene stvarno ne treba da zanima kako je neko došao do sintisajzera! Jer, ruku na srce, džaba nekom i svi besplatni softveri i svi platni hardveri ako nema ljubav prema tome i ako mu to ne znači ništa!

lesha 19-09-2008 10:09 PM

zakljucavam, jer je tema opet prerasla u raspravu hardware vs. software.

zaista nema smisla dokazivati sta je bolje, treba koristiti sve sto nam je dostupno.

All times are GMT +1. The time now is 11:04 PM.