![]() |
Re: Kick, Kick i Kick
Quote:
Lično mislim da ako čovek oseti potrebu da bilo koju frekvenciju boost-uje preko preko 6dB ne?to nije u redu ili sa izborom instrumenta ili sa njegovim kvalitetom... Odličan ti je ovaj post, pogotovo kada se ima u vidu da si "samouk" i da si učio na "neuobičajene načine". |
Quote:
Možda bi bilo dobro da neko od gospode moderatora prepaci ovo naše u neki drugi thread...u Audio Soft, ili bolje, u Klavijature i Sintisajzeri...jer i soft sintovi su ipak, sintovi :P |
Quote:
|
Quote:
|
vidim ja vi ste sa kicka presli na emulacije waldorfa i juna :D i samo da kazem, i ja sam taj protvnik preseratorskih hardvera?a, i mislim da bi bilo bolje cjenit nečiji rad isprogramiranih vst-a i ljudi koje rade patcheve nego one koje dođu, sjednu, imaju svoj Jp-8080 i deru po supersaw-u recimo... Imao sam jedan preset od Adam van Bakera za sytrus koji je savrseno emulirao SuperSaw, doduse, mnogi komercijalni i nekomercijalni synthovi imaju slicne zvukove, no nigdje nisam cuo bolje nego kod sytrusa, tocno isti kao kod Rank1-Airwave...
Oke, al da se bacimo na Kick - kako ocjenjujete ovaj tutorial ? Meni osobno je pomogao i dobio sam onaj zvuk koji sam htjeo :) http://www.youtube.com/watch?v=AXZ-xilzf0w |
Quote:
|
Quote:
Mislim da zaista nema potrebe za ovakvim izrazima. |
Quote:
|
Quote:
|
ni ja, dosta je lakse i brze napraviti zvuk na vst-u.
|
Ja lično cijenim nečiji trud koji je uložen i uopšte mi nije bitno da li je to softver ili hardver. Takođe, nisam ni finansijski, a ni policijski inspektor da me zanima da li je neko i kako platio spravu!Možda je soft krekovan sa magesy-ja, a možda je neko ukro nekoj babi lovu da kupi neku vintažeriju :) U svakom slučaju to nije moj posao! Ja nikog ne potcjenjujem, ali ne volim ni da neko bez ikakve realne osnove potcjenjuje trud i rad ljudi koji rade sa soft sintovima, a to se stalno dešava! To što su neke stvari ( ne samo vezano za audio svijet) postale , putem piraterije, dostupne za nekog bez pare i dinara - to je već jedna druga tema o kojoj može da se priča do beskonačnosti ! Al ponavljam, mene stvarno ne treba da zanima kako je neko došao do sintisajzera! Jer, ruku na srce, džaba nekom i svi besplatni softveri i svi platni hardveri ako nema ljubav prema tome i ako mu to ne znači ništa!
|
zakljucavam, jer je tema opet prerasla u raspravu hardware vs. software.
zaista nema smisla dokazivati sta je bolje, treba koristiti sve sto nam je dostupno. |
All times are GMT +1. The time now is 11:04 PM. |