Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   uad2 KONACNO (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23872)

liman021 30-09-2008 08:21 PM

Re: uad2 KONACNO

predpostavljam da misle na samu izradu uad2 kartica.isti pluginsi sa novom karticom bi trebali da daju bolji zvuk zbog boljeg(jaceg) dsp-a(preciznije racunanje,kvalitetniji delovi same kartice...).ja licno ne verujem u tu uad pricu al ko zna....

DeMa 30-09-2008 08:32 PM

Kada neko prvu kartu mogne usporediti neka molim te stavi na Thread.
JA samo znam da si pisane nove algoritme za uad2.
Poznavajuc malo materiju programiranja znam da nemora da znavi da sve isto zbvuci.
Bas bi me zanimalo dali se cije razlika.

Pozz
Denis

RetroMan 01-10-2008 01:30 AM

Quote:

Originally Posted by liman021 (Post 218708)
isti pluginsi sa novom karticom bi trebali da daju bolji zvuk zbog boljeg(jaceg) dsp-a(preciznije racunanje,kvalitetniji delovi same kartice...).

Znaci pre je racunao 2 + 2 = 5, a sad je preciznije pa je 2 + 2 = 4,5 sto naravno bolje zvuci. :wink:

Quote:

Originally Posted by dema0206 (Post 218715)
Bas bi me zanimalo dali se cije razlika.

Pa moguce, zavisi na cemu si bio kad si slusao. :da:

RM

RokStudio 07-10-2008 02:23 PM

Imam pitanjce... kad sad uzmem jedan QUAD i prebacim plugove, to znaci da ne moze da se koriste na starima vise ako se prebace u drugu masinu sa starim autorizacijama, ili da mogu a ja ne bih trebao da ih koristim? Ili mogu? Kako to funkcionise, zar ne smem da prvo prebacim sve na novu masinu pa onda promenim autorizaciju, a stari bi radili i dalje na staroj? Ako to moze, kako UAudio gleda na to?

kVu 11-10-2008 04:32 AM

nego da vas ja pitam.. jel to radi sa pro tools i koliko je blizu zvuka pravih sprava? konkretno mislim recimo za neve eq i tako te zaj'bancije :)

milanCHE 11-10-2008 05:45 AM

Quote:

Originally Posted by kVu (Post 220072)
nego da vas ja pitam.. jel to radi sa pro tools i koliko je blizu zvuka pravih sprava? konkretno mislim recimo za neve eq i tako te zaj'bancije :)

this is from their site ....

(UAD-2) LiveTrack processing is not enabled properly in Nuendo/Cubase v2 and v3. After enabling and disabling LiveTrack for a UAD-2 plug-in, you must toggle the Nuendo/Cubase plug-in disable ("Power") button for processing to work again. This is not an issue in Nuendo/Cubase v4.

(UAD-2 RTAS) Pro Tools LE and HD are not officially supported with the UAD-2 in v5.0.0 due to crash and/or performance issues. If you elect to use the UAD-2 under Pro Tools, select a Hardware Buffer Size setting of no less than 1024 and use as few RTAS Processors as possible (set in Playback Engine settings in Pro Tools).

(UAD-2) UAD DelayComp and UAD TrackAdv plug-ins are not yet available for the UAD-2. These will be included in a future release.

a za ovo drugo pitanje konsultuj sretne vlasnike!
poz

Dexxy 11-10-2008 10:39 AM

I posle ne valja Nuendo/Sx...?

liman021 17-10-2008 07:18 PM

ako sam dobro razumeo na uad sajtu postoji informacija o besplatnom prebacivanju svih postojecih pluginsa sa stare uad karte na novu ali samo do kraja godine.nadam se da sam pogresno skontao ovaj njihov kara-te zahvat:mad:.

STUDIOTON 17-10-2008 07:30 PM

Quote:

Originally Posted by liman021 (Post 221205)
ako sam dobro razumeo na uad sajtu postoji informacija o besplatnom prebacivanju svih postojecih pluginsa sa stare uad karte na novu ali samo do kraja godine.nadam se da sam pogresno skontao ovaj njihov kara-te zahvat:mad:.

dobro si razumeo .. ako to ne uradis ti i ostali vlasnici uad1 do kraja godine .. posle toga placate 25 usd po pluginu do 10 plugina ili fixno 250 usd za sve pluginove bez obzira na broj

Dexxy 17-10-2008 08:42 PM

Jel ostaju pluginovi na staroj kartici (legalno)? Za dalji update, kad kupim novi plug da bude autorizovan za obe karte?

STUDIOTON 18-10-2008 03:13 AM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 221227)
Jel ostaju pluginovi na staroj kartici (legalno)? Za dalji update, kad kupim novi plug da bude autorizovan za obe karte?

Da,plugin koji kupis radi za obe karte i tako ce biti ubuduce .. neki pluginovi nisu prepisani .. primera radi .. ja sam sada kupio SPL transient ali on je za sada dostupan samo za UAD1 .. a kada dodje update i za UAD2 uredno cu moc da ga koristim tj.bice autorizovan ..

RokStudio 18-10-2008 01:56 PM

Da ponovim moje pitanje... a da li ti prebačeni pluginovi koji sad rade na obe kartice rade legalno samo na jednom računaru, ili mogu da se kartice razdvoje?

google 18-10-2008 04:23 PM

Nesto mi nije jasno.

Na nalogu i dalje ima 4 mesta za 4 kartice. Kada registrujem UAD2, hoce li se pojaviti i ta kartica na nalogu zajedno sa ostale 4, ili se ona registruje umesto jedne UAD1 kartice, koju mogu kasnije prodati? :confused:

Dexxy 18-10-2008 06:59 PM

Na nalogu imas grupe. Kod mene je sada prva grupa puna a druga prazna.

STUDIOTON 19-10-2008 02:57 AM

2 Attachment(s)
Quote:

Da ponovim moje pitanje... a da li ti prebačeni pluginovi koji sad rade na obe kartice rade legalno samo na jednom računaru, ili mogu da se kartice razdvoje?
Mogu da se razdvoje kartice .. pluginovi su vezani za sve kartice na nalogu bilo da su zajedno u kompu ili odvojeno na razlicitim racunarima

Quote:

Nesto mi nije jasno.

Na nalogu i dalje ima 4 mesta za 4 kartice. Kada registrujem UAD2, hoce li se pojaviti i ta kartica na nalogu zajedno sa ostale 4, ili se ona registruje umesto jedne UAD1 kartice, koju mogu kasnije prodati? :confused:
Sada je moguce imati na jednom nalogu 4 uad1 kartice i 4 uad2 ..

Quote:

Na nalogu imas grupe. Kod mene je sada prva grupa puna a druga prazna.
Nema to veze sa grupama .. uad2 se automatski registruje i nema to veze sa grupama

Evo kako to izgleda na nalogu

RetroMan 19-10-2008 09:30 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 221355)
Mogu da se razdvoje kartice .. pluginovi su vezani za sve kartice na nalogu bilo da su zajedno u kompu ili odvojeno na razlicitim racunarima

Tehnicki mogu da se razdvoje, ali to je nelegalno, posto dobijena licenca vazi samo za jedan racunar.

RM

idekius 19-10-2008 09:50 AM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 221371)
Tehnicki mogu da se razdvoje, ali to je nelegalno, posto dobijena licenca vazi samo za jedan racunar.

RM

DA su oni hteli d ne može da se razdvoji, tako bi i bilo... Dakle, reklo bi se d to vrlo svesno rade, ne bi li prodali više... a zabole njih da li će neko da koristi u jednom, ili u tri računara... očigledno im je jedino bitno da su plugovi plaćeni... inače bi sprečili to vrlo lako...

Ovako. mi ih pkrademo, a oni uzmu pare :-) Super kradja... ostaje još jedino da viču: "Tooooo... kradite nas još... jao, kako ste nas zajebali... platite i predjite nas još koji put" :-) ....

STUDIOTON 19-10-2008 11:18 AM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 221371)

RM

sve je legalno i kao sto idekius kaze oni to sve znaju i dozvoljavaju .. znaci kada dozvoljavaju sve je legalno ..

Ako malo logicnije pogledas .. ko u jedan racunar moze da smesti 4 uad1 PCI i 4 uad2 PCIe???

Prema tome .. sve je jasno .. i dozvoljeno

Dexxy 19-10-2008 12:35 PM

Onda ja mogu da spojim karte sa nekim ko ima plugove koje ja nemam. Naravno samo da se prebaci na moj acount. Npr. meni fali Neve (UAD2) on to ima...a ja imam skoro sve ostalo...I svima lepo i legalno :grin:

STUDIOTON 19-10-2008 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 221388)
Onda ja mogu da spojim karte sa nekim ko ima plugove koje ja nemam. Naravno samo da se prebaci na moj acount. Npr. meni fali Neve (UAD2) on to ima...a ja imam skoro sve ostalo...I svima lepo i legalno :grin:

Apsolutno .. znaci neko uzme uad2 sa paketom NEVEa .. i registruje se kod tebe na account .. automatski dobijate svi NEVE .. tj .. svi pluginovi sa accounta su dostupni svim registrovanim uad karticama bilo da je uad1 ili uad2 .. i bilo da je u jednom racunaru .. ili da je u 8 racunara .. imajuci u vidu da je svaka kartica u posebnom racunaru

Recimo i ja se razmisljam da ponudim na oglasima nekom ko bi uzeo uad2 neve paket .. ja dobijem neve koji je on kupio .. a on dobija sve ostalo ..

i svi imamo sve i svima lepo

i sve je potpuno LEGALNO

RetroMan 19-10-2008 01:32 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 221380)
sve je legalno i kao sto idekius kaze oni to sve znaju i dozvoljavaju .. znaci kada dozvoljavaju sve je legalno ..

- Kad padne kisa mokre su ulice.
- Ulice su mokre, znaci...

... Gradska Cistoca ih je nocu oprala.

Ono sto je moguce i ono sto je legalno su ipak dve razlicite stvari. Ja nisam pisao moje "predpostavke" i bojim se da vas zakljucak nece proci kod UA (mada bi to bas bilo zgodno), uostalom najbolje je da im neko pise i pita, pa javi njihov odgovor.

RM

STUDIOTON 19-10-2008 01:39 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 221398)
- Kad padne kisa mokre su ulice.
- Ulice su mokre, znaci...

... Gradska Cistoca ih je nocu oprala.

Ono sto je moguce i ono sto je legalno su ipak dve razlicite stvari. Ja nisam piso moje "predpostavke" i bojim se da vas zakljucak nece proci kod UA (mada bi to bas bilo zgodno), uostalom najbolje je da im neko pise i pita, pa javi njihov odgovor.

RM

Bane, sve sto sam napisao je vec pitano i nista ne predpostavljam i nista nije slucajno i ulice su suve jer kisa nije ni padala ..

A mogao bi za promenu da pocnes malo da mi verujes,bez pametovanja , necu da te zajebem informacijama .. ni tebe ni bilo kog clana rumskog ..

Uostalom , zasto im ne pises pa ih pitaj sam .. macsupport@uaudio.com
pcsupport@uaudio.com

google 19-10-2008 01:50 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 221395)
Apsolutno .. znaci neko uzme uad2 sa paketom NEVEa .. i registruje se kod tebe na account .. automatski dobijate svi NEVE .. tj .. svi pluginovi sa accounta su dostupni svim registrovanim uad karticama bilo da je uad1 ili uad2 .. i bilo da je u jednom racunaru .. ili da je u 8 racunara .. imajuci u vidu da je svaka kartica u posebnom racunaru

Recimo i ja se razmisljam da ponudim na oglasima nekom ko bi uzeo uad2 neve paket .. ja dobijem neve koji je on kupio .. a on dobija sve ostalo ..

i svi imamo sve i svima lepo

i sve je potpuno LEGALNO

Sada je mogu kombinacija 8 ljudi i dva naloga, ako sam dobro razumeo. Bice oko 25 $ za jedan plugin.

Fino...:)

STUDIOTON 19-10-2008 01:56 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 221404)
Sada je mogu kombinacija 8 ljudi i dva naloga, ako sam dobro razumeo. Bice oko 25 $ za jedan plugin.

Fino...:)

nisi dobro razumeo .. moze vise ljudi ali samo na jedan nalog ..

google 19-10-2008 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 221405)
nisi dobro razumeo .. moze vise ljudi ali samo na jedan nalog ..

Svejedno. Moze sada da ide 8 na jedan nalog sto UAD1, sto UAD2?

idekius 19-10-2008 07:25 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 221407)
Svejedno. Moze sada da ide 8 na jedan nalog sto UAD1, sto UAD2?

4 UAD1 i 4 UAD2

RetroMan 19-10-2008 09:06 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 221402)
A mogao bi za promenu da pocnes malo da mi verujes,bez pametovanja , necu da te zajebem informacijama .. ni tebe ni bilo kog clana rumskog ...

Nije da apriori ne verujem (niti imam nameru pametnujem), al' citao sam na GS suprotno, pa sam mislio da bi, onaj kome je to bitno, trebalo proveriti direktno na izvoru, al' ako si licno proverio, nemam razloga da ti ne verujem, a nesto se ne secam ni da sam ranije sumnjao u tvoje izjave.

Quote:

Uostalom , zasto im ne pises pa ih pitaj sam ..

Zato sto to meni nije bitno - cinjenica je da radi, i to mi je dovoljno.

RM

idekius 20-10-2008 07:25 AM

Ja bih rekao da je to cista psihologija... firma na gotovo smeshan nacin zmuri na jedno oko. Neka se pohvali neko da moze tako nesto da uradi sa TC, CreamWare itd. kartama... He, he... pa nije njima problem da to sprece ako zele, ali... oni rade upravo onako kako zele i to je marketing 1/1...
Kao: "Mi prodajemo auto za 5000 eu i mozete ga koristiti vi i vasa porodica. Sad... otkud mi znamo da li je neko iz komsiluka u porodici, ili nije... svakako, auto cemo vam prodati". :)

To im je tako maherski stos, da stvarno skidam kapu :) Pogotovu sto ljudi vole zive u zabludi da su nekoga zajebali...

google 20-10-2008 05:21 PM

Quote:

Bane, sve sto sam napisao je vec pitano i nista ne predpostavljam i nista nije slucajno i ulice su suve jer kisa nije ni padala ..

A mogao bi za promenu da pocnes malo da mi verujes,bez pametovanja , necu da te zajebem informacijama .. ni tebe ni bilo kog clana rumskog ..

Uostalom , zasto im ne pises pa ih pitaj sam .. macsupport@uaudio.com
pcsupport@uaudio.com

Ivane, ti si uzeo UAD2 koliko sam razumeo?

Da li Plate 140 moze da radi na 192 kHz? I kolika je potrosnja Neve 1073 i Cambridge EQ na 192 kHz?

Max 20-10-2008 06:46 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 221653)
Ivane, ti si uzeo UAD2 koliko sam razumeo?

Da li Plate 140 moze da radi na 192 kHz? I kolika je potrosnja Neve 1073 i Cambridge EQ na 192 kHz?

Ocigledano se nisi previse raspitivao o UAD 1 ( po mojim informacijama , on to vec interno upsample uje ) tako da nema potrebe za tim perverzijama .....

a o 192 Khz , evo jedne male poucne rasprave ovde ....

http://www.gearslutz.com/board/high-...han-192-a.html

Pozdrav

DaBear 20-10-2008 07:35 PM

imate u zadnjem Sound On Soundu test UAD2 i ima mnogo malih zajebancija koje su nervirala lika koji je radio test...evo nekoliko:

- veliki host CPU drain cak i na velikom ASIO bufferu
- ako imas dve razlicite vrste UAD karti nemozes da teras iste plugove na obe,
- low latency operation mnogo umanjuje broj plugova,
- nece prebacivati sve plugove iz UAD1 u UAD2 (Nigel gtr, nece biti ported)
- treba mnooogo jak kompjuter da bi sve dobro iskoristila karta.
- nema RTAS (za Pro Tools) jos uvek...

za zvuk svi kazu da je do jaja...

mislim ja ga nemam ali to sam procitao, taze je..pa ko velim...? a? eh?

idekius 20-10-2008 10:27 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 221664)
Ocigledano se nisi previse raspitivao o UAD 1 ( po mojim informacijama , on to vec interno upsample uje ) tako da nema potrebe za tim perverzijama .....

Pozdrav

Ne izazivaj ga! Opet ce da postane onaj stari :D

Max 20-10-2008 10:29 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 221693)
Ne izazivaj ga! Opet ce da postane onaj stari :D

auuuu daaa .... :banghead:

Moze UAD 2 na 192 Khz .... i to zvuci necuveno !

Pozdrav

liman021 21-10-2008 09:00 AM

na jednom od sajtova lik je poredio waves i uad na 192 khz.uad mu je zvucao skoro identicno dok je waves zvucao osetno bolje.uad pluginsi na 44.1 zvuce kao da su na 192 zato sto su upsemplovani dok kod waves-a to nije slucaj.

google 21-10-2008 05:43 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 221664)

Pozdrav

Plate 140 ne moze da radi na 192 kHz na UAD1, zato sam pitao.

liman021 26-10-2008 07:05 PM

u vezi ovega juada2 nije mi jasna samo jos jedna stvar a to je sta sa korisnicima laptopa i njihovim laptop uadima.ako uad ne napravi do kraja godine laptop verziju uada2 onda su korisnici istih osudjeni da plate sve pluginse ponovo...zar ne?

"7" 26-10-2008 09:12 PM

Posalji im pitanje na mail i odgovorice ti... to ti je najsigurnija varijanta...

Pozz

google 29-10-2008 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 221670)
imate u zadnjem Sound On Soundu test UAD2 i ima mnogo malih zajebancija koje su nervirala lika koji je radio test...evo nekoliko:

- veliki host CPU drain cak i na velikom ASIO bufferu
- ako imas dve razlicite vrste UAD karti nemozes da teras iste plugove na obe,
- low latency operation mnogo umanjuje broj plugova,
- nece prebacivati sve plugove iz UAD1 u UAD2 (Nigel gtr, nece biti ported)
- treba mnooogo jak kompjuter da bi sve dobro iskoristila karta.
- nema RTAS (za Pro Tools) jos uvek...

za zvuk svi kazu da je do jaja...

mislim ja ga nemam ali to sam procitao, taze je..pa ko velim...? a? eh?

Mene zanima to sto tvrde u vezi zvuka... Da li pisu da je zvuk UAD 2 bolji u odnosu na UAD1?

Trenutno nemam 400 evra da proverim. A i ne baca mi se novac, ako isto zvuce.

Ima li ko vremena i UAD 1 i UAD 2, u BG ili NS, koji bi se mogli cuti?

Placam pivo.:pijanci:

STUDIOTON 29-10-2008 02:10 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 222988)
Mene zanima to sto tvrde u vezi zvuka... Da li pisu da je zvuk UAD 2 bolji u odnosu na UAD1?

Trenutno nemam 400 evra da proverim. A i ne baca mi se novac, ako isto zvuce.

Ima li ko vremena i UAD 1 i UAD 2, u BG ili NS, koji bi se mogli cuti?

Placam pivo.:pijanci:

drugima ne verujes pa moras sam da cujes .. da bi se uverio da nema razlike ..

google 29-10-2008 08:04 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 223004)
drugima ne verujes pa moras sam da cujes .. da bi se uverio da nema razlike ..

Niko nije tvrdio nista konkretno. Ako ti tvrdis da svira isto, verujem ti. Naravno, voleo bih cuti ono sto me zanima.

Ako te ne mrzi, pogledaj koliko Cambridge (UAD2) trosi na 192 kHZ, a koliko na 44.1.

I isto to, samo Neve 1081. :)

All times are GMT +1. The time now is 12:03 PM.