Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Operacija Trijumf (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23643)

LACKY 20-08-2008 01:32 AM

Re: Operacija Trijumf

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 213505)
ne dozivljavam kao rat, ali uz ovoliko mladih generacija kojima je pink isprao mozak, pozdravljam sve sto ima veze sa po meni normalnom muzikom.

Nije bre leso nikome Pink isprao mozak.
Evo ti par razmisljanja.
Prosle godine su Pepersi u kukuruzima pokraj Indjije skupili oko 100 000 ljudi, Stonsi 50 000, pa kroz Exit svake godine u proseku prodje izmedju 150 i 200 000 i da ne nabrajam dalje.
Bojim se da je problem druge prirode!
Nije problem da nece ljudi da slusaju neku drugu muziku vec.
Nevalja nam ta muzika.

silicon science 20-08-2008 01:32 AM

Re: Operaciju Trijumf

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213507)
.....polako ko zna:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

I to sto kazesh, nikad se ne zna:grin: :D :) :rotfl:

master29 20-08-2008 01:36 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 213505)
ne dozivljavam kao rat, ali uz ovoliko mladih generacija kojima je pink isprao mozak, pozdravljam sve sto ima veze sa po meni normalnom muzikom.

A sto je normalniji klon Vlade Georgijeva od na primer.....Slavka Banjca???

ili klon David-a Coverdale-a (kojih ima pun k..ac) od Zdravka Colica????

i sta je to vise normalna muzika????

silicon science 20-08-2008 01:36 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 213508)
Nevalja nam ta muzika.

E barem su nam zene lepe:wink: Sto je, jes. Lako cemo za muziku:wink:

lesha 20-08-2008 01:37 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 213508)
Nije bre leso nikome Pink isprao mozak.
Evo ti par razmisljanja.
Prosle godine su Pepersi u kukuruzima pokraj Indjije skupili oko 100 000 ljudi, Stonsi 50 000, pa kroz Exit svake godine u proseku prodje izmedju 150 i 200 000 i da ne nabrajam dalje.
Bojim se da je problem druge prirode!
Nevalja nam ta muzika.

kapiram, valjda ce se nesto promeniti.
samo znam da velika vecina mladih slusa narodnjake.

lesha 20-08-2008 01:39 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213510)
i sta je to vise normalna muzika????

pa napisah gore, sve sto nije turbo folk - domaci dance.

silicon science 20-08-2008 01:42 AM

Ne znam samo kad ce se promeniti. Pa sad je vreme iz razloga sto je muzicka oprema "jeftina" i dostupna skoro svakome. Nekada je bilo drugachije i sami znate... Nije bilo Kineskih jeftinih gitara (koje mogu da zavrse posao), nije bilo kompa vec bato morao si mixer da pazaris pa ovo pa ono, i kostalo je sve to papreno, i to je jedan od 200 ljudi mogao da priusti, cak i tada kada se imalo kesha... Mialim da je muzika kod nas reciprochna velicini nase jadne i napacene zemlje:wink: Mala smo zemlja i zato ima malo dobre muzike, ali ima dobre muzike definitivno:) I u Londonu i Njujorku imas gomile jadnih bendova koji su smesni, al sta ces kad ima mnogo (cak i previse za moj ukus), i spram toga mora da ima mnogo dobre muzike. E a sad, kada cemo da mi postavimo neki standard i da izmislimo i odsviramo nesto sto niko nije, verovatno nikada:( :cry: :ups:

LACKY 20-08-2008 01:42 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 213512)
kapiram, valjda ce se nesto promeniti.
samo znam da velika vecina mladih slusa narodnjake.

Pa to ti i govorim da mnogi radije slusaju Cecu nego Dza Ili Bu i zbog toga im nemogu zameriti.

silicon science 20-08-2008 01:47 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 213517)
Pa to ti i govorim da mnogi radije slusaju Cecu nego Dza Ili Bu i zbog toga im nemogu zameriti.

Uf Dza ili Bu.
"Na svako tudje NE, ja kazem svoje DA":rotfl: :rotfl: :rotfl: xaxaxaxa
Anarhija bato pa ti vidi:rotfl: 8-) 8-) :banghead:
E upravo o tome pricham, i ta "normalna muzika" ume da bude zatupljujuca, i to vrlo

@Lesha-u pravu si ti sto se toga tiche, samo sto nazalost ta pricha nije vise crno-bela, vec ima mnogo nijansi

master29 20-08-2008 01:50 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 213513)
pa napisah gore, sve sto nije turbo folk - domaci dance.

Lesho skoro svi su u nekom segmentu svog zivota imali dodira i sa turbo folkom i sa domacim dance-om...nema tu neke velike filozofije,najbolji nasi pevaci pevaju narodnjake na nastupima...to je surova realnost,takav nam je sistem,ljudi itd....mozda ti nebi to radio mozda mnogi ne zele ni da cuju za to...ali toga ce biti i sa nama i bez nas....bice neki drugi ultra folk ili buvljak folk nema tu izbegavanja....kako Betovena da slusa lik koji muze krave,nemamo mi tu kulturu....mi smo zemlja seljaka na brdovitom balkanu.hteli to ili ne...ja ne mrzim ni jednu vrstu muzike....neko to dobro radi,neko ne i to je to.Ajd mi objasni jel su svi u tvom zanru vrhunski???Nisu i nece biti,jer je prosto nemoguce...tako je u svakoj vrsti muzike.Pozz

LACKY 20-08-2008 01:57 AM

Ako mislis da americki farmer nemuze krave, onda si u velikoj zabludi.
I sta mislis kada bi negde u texaskoj provinciji u lokalni salun doveli Dr. Dre-a da nastupi, pa bilo bi mu dupe kao kod pavijana od karanja.
Nije poenta u tome.
Prica se vodi oko toga dali ljudi hoce da slusaju razlicite zanrove,(ja tvrdim da da) ako tu ima dobre muzike.
Govori se o domacoj muzici.

master29 20-08-2008 01:59 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 213521)
I sta mislis kada bi negde u texaskoj provinciji u lokalni salun doveli Dr. Dre-a da nastupi, pa bilo bi mu dupe kao kod pavijana od karanja.
Nije poenta u tome.
Prica se vodi oko toga dali ljudi hoce da slusaju sve zanrove,(ja tvrdim da da) ako tu ima dobre muzike.

Slazem se....u svakoj vrsti muzike ima dobre i lose(produkcije,pesama itd)

kejkz 20-08-2008 02:09 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 213521)
Nije poenta u tome.
Prica se vodi oko toga dali ljudi hoce da slusaju razlicite zanrove,(ja tvrdim da da) ako tu ima dobre muzike.
Govori se o domacoj muzici.

Pa ček bre, ?ta fali kravarima, ja ba? volim kada mi se zabalegaju u zvučnike :p

LACKY 20-08-2008 02:14 AM

Otisli smo previse off. Po ko zna koji put.
Elem da se vratim na temu, i da se malo uozbiljim.
Cela prica se vrti oko toga sto su ljudi uzeli licencirani shou program i sada treba da ga primene ovde.
E gde tu sada lezi zasckoljica (u prici cu upotrbiti i neke podatke koje znam direktno od ljudi koji se bave ovim).
Preslikavati ovu igrariju bukvalno kako se radi u Amrici ( prenebregavati razlike u obicajima i tradiciji) je cista fula, to se i desilo sa Idolom.
Nazalost ljudi koji celu pricu vode nista neznaju o muzickom bisnisu kod nas, pa i uopste.
Ja sam bio sokiran kada mi je jedan od kjlucnih ljudi u organizaciji na moje pitanje: Koja ce to biti vasa matematika da nekome snimite materijal, izdatega i reklamirate (niste televizija pa prema tome svaki sekund marketinga placate)?
Covek mi odgovara: Pa prodas 500-600 000 diskova (to je neki normalan tiraz a ako bas ubodemo ide to preko 1 000 000) i kada se saberes mora ti ostati 200-300 000 evra.
Eto to.
Mi imamo staru Tv seriju (koju cesto i reprizioraju) a koja se cini mi se zvase Grlom U Jagode.
Ono sto jedino moze biti pozitivno sto neko od ucesnika (uz mnogo srece i pameti) bude uspeo da iskoristi za svoju medijsku prezentaciju.
A ono sto je najgore oko ovoga je (kao sto Filipovic napisa u jedno prethodnom postu) je sto ceo taj tim na ljude iz muzike generalno gleda kao na stoku.
U startu je bila prica da skupe najbolje muzicare: Koliko para da im damo? Sta da im damo pa bice na televiziji ima da se lupaju nogom u dupe.
E posle kada niko nije hteo poceli su da nude neke sitne pare: Pazi ti njih bre traze pare.
Pa su se opet cudili kako ozbiljni muzicari nece da sviraju za te pare, pa me covek pitao:Pa koliko to oni zaradjuju?
Kada sm mu rekao neke cifre bili su u soku: Sta bre, ma ko ih jebe ima da andjemo druge, dovescemo za te pare poznate strance.
E sad su spali na B ligu, pa i tu imaju problema.

master29 20-08-2008 02:24 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 213527)
Otisli smo previse off. Po ko zna koji put.
Elem da se vratim na temu, i da se malo uozbiljim.
Cela prica se vrti oko toga sto su ljudi uzeli licencirani shou program i sada treba da ga primene ovde.
E gde tu sada lezi zasckoljica (u prici cu upotrbiti i neke podatke koje znam direktno od ljudi koji se bave ovim).
Preslikavati ovu igrariju bukvalno kako se radi u Amrici ( prenebregavati razlike u obicajima i tradiciji) je cista fula, to se i desilo sa Idolom.
Nazalost ljudi koji celu pricu vode nista neznaju o muzickom bisnisu kod nas, pa i uopste.
Ja sam bio sokiran kada mi je jedan od kjlucnih ljudi u organizaciji na moje pitanje: Koja ce to biti vasa matematika da nekome snimite materijal, izdatega i reklamirate (niste televizija pa prema tome svaki sekund marketinga placate)?
Covek mi odgovara: Pa prodas 500-600 000 diskova (to je neki normalan tiraz a ako bas ubodemo ide to preko 1 000 000) i kada se saberes mora ti ostati 200-300 000 evra.
Eto to.
Mi imamo staru Tv seriju (koju cesto i reprizioraju) a koja se cini mi se zvase Grlom U Jagode.

Izvini gde da prodaju milion,kod nas?ili u zemljama zapadne i istocne evrope?
nisam ukapirao:confused::confused::confused:

LACKY 20-08-2008 02:38 AM

Pa ta sica je samo kod nas, u svetu su milioni.

master29 20-08-2008 02:47 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 213531)
Pa ta sica je samo kod nas, u svetu su milioni.

eto bar imaju jednu 10ku od mene za glupost.strasnooooo

Arthur 20-08-2008 02:09 PM

sve je džaba jer će u udarnim terminima i direktnim prenosima da im nestaje čas zvuk, čas slika, voditelji će lupetati gluposti nepismene, i bivati zbunjeni iznenadnim uključenjima i prekidima programa.. A ako monitoring uopšte bude radio, biće spektakularno. Nažalost, previše dobro poznajem pristup Emotiona tehničkoj organizaciji...

dexyco 20-08-2008 02:36 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Lacky
Pa i Tarmi ricmi je za svetsko trziste, bilo ko u svetu moze da poruci disk preko neta. Jedino sto jos niko nije trazio da peva na engleskom, svidja im se ovoako kako jeste.

Tako je! On predstavlja muziku iz svojih krajeva na pravi nacin! Nesto poput ciganskih romansi, spanskih balada i nemackog death metala! Originalno!

Quote:

Originally Posted by Wookee
Nisam siguran da TO moze da se "otpeva" na engleskom. Engleski vokali nisu pogodni za taj thriller...

Naravno da moze, kad sam cuo da postoje verzije ovdasnjih turcizama i u zapadnoj evropi, shvatio sam da vise nista nije ne moguce, a i, spao mi je kamen sa srca... :D

Quote:

Originally Posted by Silicon
Ne znam, mislim da je moje gadjenje prema spomenutom otpocelo jos od pre desetak godina kada sam gledao na TV jedan intervju sa njima, i imali su tako loshu i jadnu prichu u fazonu: mi smo jako kvalitetna grupa, mozda jedina koja radi ovako nesto na ovim prostorima ibla blabla. I za kraj, zapamtio sam sta je gosn. Djule dotichni rekao, i citiram, znachi citiram.
-Nesretni voditelj: I, sta bi ste izjavili za kraj emisije?
-Djule-jos bih dodao samo to, da poruchim svim bendovima da ne pokusavaju i da se ne trude da sviraju i da naprave album, zato sto ce nas sledeci biti bolji od tog vasheg.

Gledao covek MTV pre toga, pa je ostao pri utiscima, jbg... Pa i klinci stalno ponavljaju fore iz crtaca, sto on ne bi sa "najnezavisnije" sveCke televizije...

Quote:

Originally Posted by Master29
Pa ljudi u svakoj muzici ima govana na kilometre smrdi...

Jednom prilikom je nas prijatelj Mogli citirao Bregu...
Quote:

Originally Posted by Mogli
Ovde na forumu su stvarno opasni momci, profesionalci, entuzijasti i fanatici, svega ima i moze se jako puno nauciti, samo ako se hoce!! Medjutim, tu generalno postoji jedan problem, a to je ono sto svi znaju - muzicari su jako sujetni ljudi i to je nepromenljiva kategorija. Verovatno sam i sam takav. Jednom prilikom je Bregovic rekao - Kad se skupi vise muzicara na jednom mestu, to ti je kao kad vise muva sleti na jedno go*no...Atmosfera topla, ali nesto...smrdi... :lol:

Quote:

Grand vec duze vreme nefura "narodnjake". Kodnas se vec odavno ukorenila Rambova formulacija Turbo Folk, koja je podosta evoluirala od tada. Ja bi to danas formulisao (recimo) Ću?pajz Pop.

Crni Rambo, pa jos i da ga proglase ocem novopecene Kjushpaiz muzike... :da:

Quote:

E barem su nam zene lepe:wink: Sto je, jes. Lako cemo za muziku:wink:

Daa, o tome je pisana najlepsa domaca lirika, evo npr.
"Utorkom i petkom i ponedeljkom
ne krijes, ne krijes da spavas s njom
sredom i cetvrtkom spavas kod mene
a vikenda svakog sa obadve

Ona zna za mene i ja znam za nju
nema tu, nema tu sujeti mesta
jer da boljeg nema na celom svetu
svaka od nas je bas toga svesna

Ref.
Vreo ko Afrika, jak ko Amerika
koja ne bi pristala
da te sa drugom deli
kad s tobom ima sve sto pozeli

Pun kao Svajcarska, sirok ko Aljaska
to nije interes, dragi, daleko bilo
a to je ljubav
ma sto to znacilo
" (cudi me da tekstopisac nije prelistao Vujakliju, ali dobro sad, bar je ima, i presuje cvece u njoj)

Mi Srbi smo jako tolerantna nacija, pa ovako izgleda nasa verzija ljubavnog trougla, treba da se ponosimo time! :da:

Quote:

E a sad, kada cemo da mi postavimo neki standard i da izmislimo i odsviramo nesto sto niko nije, verovatno nikada

Vidi, neki strani kriticari upravo nasu Kjushpaiz mjuzu ocenjuju kao jedinstvenu u svetu. :da: Jadno, zar ne? A ruku na srce ima dosta toga sto se moze nazvati jedinstvenim, a da je sa ovih prostora. ;)

Quote:

Lesho skoro svi su u nekom segmentu svog zivota imali dodira i sa turbo folkom i sa domacim dance-om...

Kao i Ivan Gavrilovic kad je to sklopio u celinu i napisao pesmu "Hocu s tobom da djuskam". :) Ta pesma je po spajanju nesvakidasnjem domaci ekvivalent Stingovoj "Desert Rose". :D

Quote:

kako Betovena da slusa lik koji muze krave,nemamo mi tu kulturu....mi smo zemlja seljaka na brdovitom balkanu.hteli to ili ne...ja ne mrzim ni jednu vrstu muzike....

Nasi seljaci su moderni ljudi i slusaju rap... ;)
Attachment 3783

Quote:

A ono sto je najgore oko ovoga je (kao sto Filipovic napisa u jedno prethodnom postu) je sto ceo taj tim na ljude iz muzike generalno gleda kao na stoku.

Pa sta je tu toliko cudno, i seljak stoki daje da jede, izvodi je na ispasu, mazi je, sve dok ima mleka, a onda je odpise, da ne upotrebim odvratniji izraz, mada se u moru sujete i prepucavanja nekad i on moze upotrebiti...

Quote:

Originally Posted by Arthur
sve je d?aba jer će u udarnim terminima i direktnim prenosima da im nestaje čas zvuk, čas slika, voditelji će lupetati gluposti nepismene, i bivati zbunjeni iznenadnim uključenjima i prekidima programa.. A ako monitoring uop?te bude radio, biće spektakularno. Na?alost, previ?e dobro poznajem pristup Emotiona tehničkoj organizaciji...

I pored svega ti prosli put zagibe od onog Macana, bar se nadam da su pokrili zdravstveno... :banghead:

Wookee 20-08-2008 03:18 PM

Uh... Ovo bejase temeljno...:bend:

ivanajukebox 22-08-2008 02:34 AM

evo jos malo informacija o trijumfu..

http://www.facebook.com/video/video....id=29803769760

:wink:

crv 22-08-2008 02:51 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213529)
Izvini gde da prodaju milion,kod nas?ili u zemljama zapadne i istocne evrope?
nisam ukapirao:confused::confused::confused:

50 cent ne moze prebaci milion

master29 22-08-2008 03:45 AM

Quote:

Originally Posted by crv (Post 213818)
50 cent ne moze prebaci milion

Sto si neozbiljan,vis da ozbiljno pricamo da ce mladjane zvezde velikog nam trijumfa prebaciti tu cifru na keca....imas gore linkove sa pouzdanim informacijama...npr meni 300hiljada njemu 500 hiljada,hahaha kazu ljudi iz produkcijske kuce E:D

Milosh84 29-08-2008 09:45 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 213527)
na moje pitanje: Koja ce to biti vasa matematika da nekome snimite materijal, izdatega i reklamirate (niste televizija pa prema tome svaki sekund marketinga placate)?

ostaje im sigurno ta kinta ako ne i vise,ipak su tu bogati roditelji,sponzori i procenat od sms glasanja (verovatno vrlo cestih)...

Ilija Ilic 01-09-2008 01:13 AM

:shock: milion tiraz!!!! :rotfl:Ludilooooo

dexyco 01-09-2008 01:29 AM

Ajd i ja da se upisem u listu...

MILION!? :jupi: :harmonikas: :trchi: :bounce2:

Oggy 03-09-2008 02:56 AM

Ja sad prvi put vidim ovu temu. Ocigledno da sam je propustio dok sam bio odsutan iz zemlje.
Radilo se tu i "na poziv" ili sto ja zovem "na nepristojnu ponudu" od kojih jednu licno nisam dozvolio.
Totalno zamlacivanje i trosenje vremena, cega su svesni i ljudi koji to organizuju cim si pribegavali takvoj vrsti regrutacije, ne bi li show ucinili zanimljivim.
Onaj ko vredi, uradice posao svakako, a onaj ko ne vredi, dzaba mu i pojavljivanje u bilo kakvom Reality Show-u.
Takodje, onaj ko stvarno vredi ce uvek naci nekoga ko ce uloziti u njega, jer je to realno obostrani interes koji se na kraju svima isplati, a ako dodjes u situaciju da te gura RS, slab ti taj talenat i "harizma" (kako glupa rec...)

I ja umesto da radim, trosim vreme na ovo... I ja sam odlepio... :)

HeatMan 03-09-2008 03:01 AM

^istina.. vrbovali su i jednog chlana foruma, i ja sam odmah odreagovao na to.. mada, i sam je skapirao o chemu se radi..

master29 03-09-2008 03:31 AM

Sta je to operacija Trijumf,ja moram na operaciju meniskusa pa se pitam jel to isto:confused::confused::confused::rotfl::rotfl::r otfl::rotfl:

Ilija Ilic 25-09-2008 06:19 PM

Ja sam to sve lepo objasnio u prvom postu na ovu temu!:banghead:
Mada ima ljudi kojima je dosadno pa neka idu malo u zezanje, moj drugar Marinko je usao medju 12... Ali ovo sto Oggy rece to je to.

dexyco 30-09-2008 12:59 AM

Da budem iskren, mislim da ovde ne postoji ni jedna osoba koja gleda muziku na pravi nacin...

Oggy 30-09-2008 01:07 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 215482)
Sta je to operacija Trijumf,ja moram na operaciju meniskusa pa se pitam jel to isto:confused::confused::confused::rotfl::rotfl::r otfl::rotfl:

Nije isto!
Gledao sam par minuta u prolazu veceras...
Operacija meniskusa se odigrava u full anesteziji i manje je bolna, a i oporavak je brzi. Ovo preti da ostavi trajne posledice ... :)

master29 30-09-2008 03:13 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 218616)
Nije isto!
Gledao sam par minuta u prolazu veceras...
Operacija meniskusa se odigrava u full anesteziji i manje je bolna, a i oporavak je brzi. Ovo preti da ostavi trajne posledice ... :)

Hahaha,evo ja upravo imam post operativne radnje,glavu sam izvukao...sto nebi rekao da su me operisali ti vasi Trijumfalni doktori,a ovoj omladini sa naseg foruma sto su u Trijumfu preporucujem da pod hitno idu na operaciju Meniskusa,jer je stvaro laksi oporavak.Do duse oni bi prvo trebali da nauce da pevaju,posto su konstantno bili u falsu,a ovde su prosipali toplu vodu.Josh jednom prelazim na LINK"Skolstvo bi trebalo zabraniti"U njihovom slucaju su jadne one muzicke skole koje su oni zavrsili...kamo srece da su isli na rudarstvo,barem bi ugalj prepoznali...stvarno zalosno.Pozz

Orba 01-12-2008 11:12 AM

OK. Kao neko ko je započeo thread nakon nekoliko meseci odsustva (rekonstruisao sam kuću a ko me poznaje sa foruma zna da sam se skoro oženio i dobio ćerku pa me zato nije bilo) dodao bih nešto.

Sada kad je stvar za mene završena (odnosno obzirom da nisam prošao) stvarno nema razloga da kritikujem hira radi a nisam takav lik da bih to radio bez razloga mogu da kažem kako ponekad namerno pogledam šta se dešava u "Operaciji" i moram priznati da sam iskreno vrlo razočaran. Ne toliko izabranima (mada bih se mogao složiti sa mnogima koji kažu da poznaju barem 10 ljudi koji su po kvalitetu svake vrste: vokalne mogućnosti, karma, ukus u oblačenju... bolji od "studenata". Iznenadilo me je to da tamo niko nema veze sa životom. Što bi davnih 80-ih rekao Koja: "Mladost ne opravdava besvest". Naime primetio sam da niko od njih nije iskreno zainteresovan za muziku. Svaki put kad bih pogledao šta se dešava, sem kada su u pitanju trenuci konkretnog rada sa "polaznicima kursa" primetio bih da im je vaznije da se muvaju, ogovaraju i(li) ke*aju o koječemu a da nikog ne interesuje to što su (verovatno u jedinstvenoj prilici u životu) da maksimalno iskoriste prisustvo kolega muzičara, instrumenata, opreme i odatle izvuku maksimum znanja. To je toliko uočljivo da su me baš o tome pitali i moji prijatelji koji nisu muzičari ali im je Trijumf interesantan jer znaju da sam se prijavio na njega pa ga ponekad pogledaju. Evo citiraću jednog: "J*****, ne mogu da verujem da oni likovi tamo samo gluvare. Ja da imam priliku samo bih d*kao po onim dugmičima i kapirao kako se barata sa svim tim s*anjima."

Sve u svemu šteta što će još jedna prilika da se napravi nešto lepo i pametno opet propasti jer su kinta i sujeta važniji.

silicon science 01-12-2008 01:38 PM

Quote:

Originally Posted by Orba (Post 227442)
OK. Kao neko ko je započeo thread nakon nekoliko meseci odsustva (rekonstruisao sam kuću a ko me poznaje sa foruma zna da sam se skoro oženio i dobio ćerku pa me zato nije bilo) dodao bih nešto.

Sada kad je stvar za mene završena (odnosno obzirom da nisam prošao) stvarno nema razloga da kritikujem hira radi a nisam takav lik da bih to radio bez razloga mogu da kažem kako ponekad namerno pogledam šta se dešava u "Operaciji" i moram priznati da sam iskreno vrlo razočaran. Ne toliko izabranima (mada bih se mogao složiti sa mnogima koji kažu da poznaju barem 10 ljudi koji su po kvalitetu svake vrste: vokalne mogućnosti, karma, ukus u oblačenju... bolji od "studenata". Iznenadilo me je to da tamo niko nema veze sa životom. Što bi davnih 80-ih rekao Koja: "Mladost ne opravdava besvest". Naime primetio sam da niko od njih nije iskreno zainteresovan za muziku. Svaki put kad bih pogledao šta se dešava, sem kada su u pitanju trenuci konkretnog rada sa "polaznicima kursa" primetio bih da im je vaznije da se muvaju, ogovaraju i(li) ke*aju o koječemu a da nikog ne interesuje to što su (verovatno u jedinstvenoj prilici u životu) da maksimalno iskoriste prisustvo kolega muzičara, instrumenata, opreme i odatle izvuku maksimum znanja. To je toliko uočljivo da su me baš o tome pitali i moji prijatelji koji nisu muzičari ali im je Trijumf interesantan jer znaju da sam se prijavio na njega pa ga ponekad pogledaju. Evo citiraću jednog: "J*****, ne mogu da verujem da oni likovi tamo samo gluvare. Ja da imam priliku samo bih d*kao po onim dugmičima i kapirao kako se barata sa svim tim s*anjima."

Sve u svemu šteta što će još jedna prilika da se napravi nešto lepo i pametno opet propasti jer su kinta i sujeta važniji.

Puno ochekujes od seljaka na brdovitom Balkanu :wink:

LACKY 02-12-2008 03:39 AM

Quote:

Originally Posted by Orba (Post 227442)
OK.
Sve u svemu ?teta ?to će jo? jedna prilika da se napravi ne?to lepo i pametno opet propasti jer su kinta i sujeta va?niji.

Zasto mislis da je to dobra prilika? Pa nisu to oni izmislili, to je licencni Americki serijal. Ako niko nije postao zvezda tamo (i ostalim razvijenim Evropskim zemljama) zasto mislis da bi se to ovde trebalo desiti.
Mercedes prodaje automobile u Americi(najvece trziste), pa i u Evropi. Pa (bez obzira sto je skup) nema razloga da ga mi ovde tretiramo Space Shatll-om!

psionic 02-12-2008 04:43 AM

U mom selu,ako neko hoce da postane zvezda, plati lepo kintu di treba i cas posla dobije priliku - i na TVu i na radiju - i postane zvezda :) Nema leba od tih emisija, man'te se corava posla i gubljenja vremena... A znanje pevanja i muzike je pozeljno... ako ga nema, sta ces, smislicemo vec nesto :)

Eeva_r&b 02-12-2008 01:48 PM

za americku operaciju trijumf nisam cula (mozda je pod drugim nazivom?),ja mislim da ta ideja nije kupljena od amera...mislim da je uk..ili cak holandija,ne drz me za rec.

ali sto se americkog "Idola" tice ,nije bas da niko nije postao popularan! Jennifer Hudson (koja nije cak ni pobedila vec je usla u valjda prvih sest i ostala dovoljno zapazena)sada je cak i dobitnica oskara, Fantasia Barrino, Kelly Clarkson,sad ova Jordin Sparks itd. Dobro,nisu napravile Madoninu karijeru ,ali ja se ne bih bunila da sam postigla koliko one,ne verujem ni da bi neko od vas...
ne znam,ja te emisije gledam kao priliku da ti budes zapazen i pokases sirim masama sta znas i ko si (sto ti je i ulaznica za druge prilike)... a ako nemas sta da pokazes,tu si samo ti odgovoran,ne emisija...

ne moze ni od cega da postane nesto veliko...ovi bre ljudi iz operacije nisu ni dovoljno simpaticni da kafu s njima popijes,a kamo li dovoljno interesantni da ih gledas na bini..(cast izuzecima)

a to sto vecina nasih 'akademika' i 'uspesnih biznismena u muzickoj industriji' ne bi pronasli dobrog i harizmaticnog pevaca ni da ih sutne u dupe (jer nemaju pre svega sposobnost da nanjuse ni ono sto se moze prodati svetu,a kamo li ikakav kvalitet i skill), ne znaci da je sama ideja losa..(ako iskljucimo imbecilni uslov da 'zvezda' prethodno mora da dozvoli da je 4 drzave 24/7 gledaju kako cacka nos,cese se za dupe,pokazuje svoje slabosti i komplekse itd.) jbt cak ni karleusa nije pristala na vip velikog brata da bi zadrzala svoju privatnost,a to se jos i placa soma jura po nedelji,za razliku od operacije.
valjda je svesna (il bar njen PR) da joj takva razotkrivanja samo odmazu popularnosti,a i vec ima para koliko sisa i blamirajucih izjava.

jer,zasto bi neko zeleo da dalje gleda nekoga ko je od prvog dana prikazao SVE sto ima,i 'skinuo se go' na keca? sta jos ima dalje da se vidi?? ljudi ne zele da im sve bude otkriveno odmah. oni zele idola i ikonu koja ce da ih intrigira i ucini da zele vise,a ne pajaca kojim svi manipulisu!

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 227590)
Zasto mislis da je to dobra prilika? Pa nisu to oni izmislili, to je licencni Americki serijal. Ako niko nije postao zvezda tamo (i ostalim razvijenim Evropskim zemljama) zasto mislis da bi se to ovde trebalo desiti.

dexyco 02-12-2008 04:46 PM

Quote:

Originally Posted by Eeva R&B
ali sto se americkog "Idola" tice ,nije bas da niko nije postao popularan! Jennifer Hudson (koja nije cak ni pobedila vec je usla u valjda prvih sest i ostala dovoljno zapazena)sada je cak i dobitnica oskara, Fantasia Barrino, Kelly Clarkson,sad ova Jordin Sparks itd. Dobro,nisu napravile Madoninu karijeru ,ali ja se ne bih bunila da sam postigla koliko one,ne verujem ni da bi neko od vas...
ne znam,ja te emisije gledam kao priliku da ti budes zapazen i pokases sirim masama sta znas i ko si (sto ti je i ulaznica za druge prilike)... a ako nemas sta da pokazes,tu si samo ti odgovoran,ne emisija...

Ja opet moram da vas podsetim na 3K dur, kroz koji su prosli neki koji se danas bave profesionalno time...

alavuk 02-12-2008 04:58 PM

koje uopste i pobedio u tom finalu 3k-a dura , secam se ane nikolic - pojescu sve kolacice , tijana bogicevic je bila tu , pevac alogije ili tako nekog rok benda je bio tu ... stade mi mozak , pre 10 godina bese ta emisija ...

All times are GMT +1. The time now is 10:48 AM.