Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Korg M3 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22091)

OFF 09-03-2010 05:00 PM

Re: Korg M3

ako nekome treba nord electro 2 rack, nek se javi na PM:wink:

krle666 09-03-2010 08:23 PM

-SYNCLAVIER : hahah ma nick sam lupio na brzinu :) Trudim se da vjezbam i napredujem i da naucim sto vise mogu od starijih kolega :) Pa upoznali smo se kad ste svirali na sanku Mai Tai u Tivtu a poslije ste dosli ti .Gorica,Tasa I Gogi u klub mog tate (dok se tek pravio ) pa smo gledali koncert Phila Colinsa na projektoru :)A ja sam te upoznao i davno prije toga kad si pratio Filipa Zmahera u budvi :) Ali tad sam imao 14 god pa se sigurno ne sjecas:) I upravu si za p80 Nije original piano ali ima nesto svoje u zvuku sto me privuklo kad sam ga 1 put cuo :) Tako i teba da se posmatraju klavijature -nema veze jel roland ili kurzweil nego ako nedjes ono sto tvom uhu prija :) Btw meni se dopao rhodes kurzweila iako nije ''thrue'' (a imam fender rhodes kuci pa znam o cemu pricam:) ) i radije ga nekad sviram nego ovaj pravi :)
Hvala ti puno Ziko na savjetu za hammond i kad izracunam koliko mi je ''vremena''ostalo onda cu da se odlucim :) I meni se nekako najvise dopao xk po ovome sto vidim na you tube :)Nord je malo plasstican u visokim tonovima :)

BaneB 09-03-2010 09:56 PM

Quote:

Originally Posted by krle666 (Post 273528)
Evo ja kao novi clan da pozdravim BanetaB (koji je extra muzicar i koji je extra zvucao na m3 i to na losim wharfedale zvucnicima ) :) Nadam se da si kupio mark 2 :) Takodje pozdravljam i Ziku kojeg sam upoznao u Tivtu i koji je sto se mene tice ''profesor'':) Ja uskoro narucujem M3 i mislim da ce odradjivati svirke i da ce uz moju yamahu p80(u koju sam ludo zaljubljen )odlicno da legne :) Pitanje za Tuomasa : Vidim da se jako razumijes u hammond zvuk pa me zanima sta bi mi preporucio da uzmem od ''digitalnih'' i sta mislis o rolandu vk8m Treba mi iskljucivo za live svirku (pop,rock.funk,blues..) Pozdrav !!8-)

Krle, pa to si ti??? :) Eeee djavole jedan... :wink:
Drago mi je sto si izabrao M3, nadam se da ces biti zadovoljan. Sto se tice Rhodes-a, ipak sam pazario Mark 1, nekako mi je medeniji...

Synclavier 10-03-2010 12:01 AM

@krle666: Naravno da se secam i tebe i "caleta". Tiho je bas pravi dasa... A, i ovo u Tivtu je bilo, ako se dobro secam, pre sedam godina, nekih skoro godinu dana sam radio sa Goricom, Tasom i ekipom, ali na kraju prica sa dva pevaca u jednom bendu nije imala "srecan kraj", razlicito su gledali na stvari, ali su se bar razisli kao drugari.
Super je sto "guras napred", samo nastavi, ako se dobro secam, na fb sam video i slike tvog benda... Cuo sam i da te ljudi bas hvale, sve u svemu - na dobrom si putu. Mislim da ce ti M3 dobro "leci", cucemo se jos u vezi utisaka...
Veliki pozdrav za tebe i "matorog":wink:!

krle666 10-03-2010 02:01 AM

-BaneB : Ma ja nego sam stavio ovaj glupi nick :) Super sto si ga uzeo to je prava stvar ! Cestitam rhodes i sa srecom da ga sviras :) Btw svidja mi se sto m3 fino ''izlazi''i kad bend svira glasno Ne gubi se kao fantom x7 koji sam imao 7 dana i vratio ga :)

SYNCLAVIER :Pa hvala puno Ziko :) Eto trudim se sviram sto vise i da napredujem kako sam tako i sa bendom :) Pozdravlja te ''matori'' :) Koji me nagovara da kupim fantom g :)) a ja za inat necu :)hehehe Super je sto su oni ostali prijatelji i poslije razlaza jer su divni ljudi i muzicari Ja cu narednih mjesec dana da posvetim testiranju nekih klavijatura (motif xs,m3,nord...)pa cu da vidim sta ce da da bude (ali mislim da me Bane nagovorio na m3 iako sa korgovima uvijek imam problema sa tasterima koji brzo pucaju i sa dirkama pod koje brzo udje prasina pa stekaju :) A razmisljam se oko ''spider stalka'' jer je AcaAmadeus napisao da mu se polomio i da se ne moze popraviti pa me zanima kako vi prolazite sa njim ?

diviner 10-03-2010 10:29 AM

Dobrodosao Krle :) ...

Obavezno da podjelis utiske sa nama u vezi tih klavijatura sto ces testirati :) ...

I usput pitanje za sve? Da li neko ima zelju da radi preveiwe (recenzije, testove) klavijatura za rumski (pitanje vazi i za tebe Krle)?

tuomas 10-03-2010 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by krle666 (Post 273528)
Evo ja kao novi clan da pozdravim BanetaB (koji je extra muzicar i koji je extra zvucao na m3 i to na losim wharfedale zvucnicima ) :) Nadam se da si kupio mark 2 :) Takodje pozdravljam i Ziku kojeg sam upoznao u Tivtu i koji je sto se mene tice ''profesor'':) Ja uskoro narucujem M3 i mislim da ce odradjivati svirke i da ce uz moju yamahu p80(u koju sam ludo zaljubljen )odlicno da legne :) Pitanje za Tuomasa : Vidim da se jako razumijes u hammond zvuk pa me zanima sta bi mi preporucio da uzmem od ''digitalnih'' i sta mislis o rolandu vk8m Treba mi iskljucivo za live svirku (pop,rock.funk,blues..) Pozdrav !!8-)

ovako:imao sam:oberheim ob3,vk8m,vr760,nord electro 2,nord C1,korg cx3(stari),korg cx3(novi i jos ga imam),a probao sam u Nemackoj vk8,hammond xk1,xk3c....Najbolji od svih je xk3c,a zatim korg cx3(novi,pogledaj "This is it",Robie Wiliamsa,Adama Wakemana...cx3 je najzastupljeniji).Ima dosta masivan ton,cak i od xk3c...inace xk1 je bazveze,jer ima izuzetno tanak ton(sempl)...
Vidim da te zanima modul,pa evo saveta:vk8m je bezveze,fast leslie mu je grozan,pun neparnih harmonica(ako znas o cemu govorim),i leslie ne mozes kontrolisati papucicom,vec samo rukom. Probaj na lap topu VB3,ili modul creamwere noah koji Misa Komnenic prodaje.To je bio moj modul,ali ga nisam probao uzivo,vec samo u kuci...nadam se da sam bar malo pomogao

krle666 11-03-2010 04:14 AM

DIVINER : Pa hvala :) Naravno da cu podijeliti moja buduca iskustva na forumu kad probam neke sprave na koje sam se nameracio :) I hvala na ponudi za recenzije ali mislim da ovdje ima mnogo iskusnijih od mene za takav posao :) Ja jos uvijek ucim i sticem iskustva sa opremom (iako sam prosao dosta klavijatura i imao dosta opreme u svojim rukama za svojih 25 god imam jos da ucim :) !

TUOMAS: Hvala za odgovor i naravno da je pomogao Zato sam tebe i pitao jer sviras u zivom bendu i imamo slican stil svirke :) Jer jedno je probati klav pored bubnjara ili sam u sobi :) A korg mi je uvijek najbolje izlazio na kraj sa glasnim bendom :) I ja sam se nesto razmisljao izmedju korga cx3 i xk Za vkm sam skontao da nema pedalu za L pa sam odustao jer me mrzi da lemim kablove i prepravljam nesto sto platim 1000e :) Na dosta koncerata sam ga primjetio pa cak i na Rolling Stones kad su bili kod nas :) Pozdrav !! P.S. Kako ti se SPIDER slomio ?!!

tuomas 11-03-2010 10:12 AM

Quote:

Originally Posted by krle666 (Post 273688)
DIVINER : Pa hvala :) Naravno da cu podijeliti moja buduca iskustva na forumu kad probam neke sprave na koje sam se nameracio :) I hvala na ponudi za recenzije ali mislim da ovdje ima mnogo iskusnijih od mene za takav posao :) Ja jos uvijek ucim i sticem iskustva sa opremom (iako sam prosao dosta klavijatura i imao dosta opreme u svojim rukama za svojih 25 god imam jos da ucim :) !

TUOMAS: Hvala za odgovor i naravno da je pomogao Zato sam tebe i pitao jer sviras u zivom bendu i imamo slican stil svirke :) Jer jedno je probati klav pored bubnjara ili sam u sobi :) A korg mi je uvijek najbolje izlazio na kraj sa glasnim bendom :) I ja sam se nesto razmisljao izmedju korga cx3 i xk Za vkm sam skontao da nema pedalu za L pa sam odustao jer me mrzi da lemim kablove i prepravljam nesto sto platim 1000e :) Na dosta koncerata sam ga primjetio pa cak i na Rolling Stones kad su bili kod nas :) Pozdrav !! P.S. Kako ti se SPIDER slomio ?!!

3 spidera su mi se slomila,dole kod nozica...jako je krt metal u tom delu.sada koristim tro-delni quicklook,i na njega stavljam 4 klav.
Inace korg jeste najbolji workstation,ali kad je M3 u pitajnu,hammondi su mu jako losi,ni izbliza kao na trinity-u...

BaneB 11-03-2010 05:21 PM

I meni je Spider napukao dole kod nozica. Klavijature su mi dosta teske, a i donji nosac sam mozda previse izvlacio, posto volim da su mi klavijature blizu jedna drugoj. Bio sam ubedjen da je zbog toga dole malo oslabilo, ali moguce je da su napravili propust i da jednostavno ne mogu da izdrze tu kilazu kao sto je deklarisano. Sad planiram da predjem na Ultimate...

krle666 12-03-2010 03:00 AM

Znaci toliko o ishvaljenom spideru ! E hvala vam puno jer sam ja danas planirao da ga pazarim ali vidim da je moj proel majka !- Jednom sam se cak (u zanosu:) ) popeo na klavijature koljenima na 'Child in time' i on je to izdrzao bez problema a na njemu su bili triton i yamaha p80 Hvala na odgovorima kolege !

tuomas 13-03-2010 11:22 AM

http://www.keyboardmag.com/article/m...ber-2009/99883
Sve najbolje,na jednoj bini.....

krle666 14-03-2010 05:59 AM

Tuomas : Tnx ! Super link :) Ali sve ove sprave na bini bih dao za pravi hammond :) http://www.youtube.com/watch?v=9YJIg...eature=related

clusterchord 14-03-2010 05:31 PM

Korg M3 - MIDI out iz arpeggia ?

momci, od vas koji imate M3, M50 i sl. iz te generacije.. zanima me dali arpeggiator/karma i sve to, kad se na part u combiju stavi EXT, puca van te midi note ?

naime na Tritonima koje sam imao to je tako radilo.. bila su dva polifona arpegiatora.. i kad bih namjestio na part koji koristi arpeggio, da svira eksterni zvuk, daklem preko midi-ja, a ne interni... midi note i kontroleri od arpeggia bi "?i?ale" van..

prednost toga je da se svi zgodni patterni koji nastanu kad covjek svira korg pod arpeggiom mogu usnimiti kao midi u DAW (s tim da korg dobiva ext midi clock), poslije lijepo editirati/modificirati, potjerat s time mozda neki drugi sint, hardverski, ili vsti.. itd..

to mi je nekad znalo ustedit vremena kod nekih reklama, kad mi je njihov preset beat npr. bio 80% dobar, ali soundovi krivi , ovako bih imao i ovce i novce.. i to brzo.. pa razmisljam o nekoj novijoj spravi u tom smjeru..

jeli M50 ima te ?tosove slicno kao M3 ?

napominjem da mi je koliicina ROM/RAMa za soundove na masini manje bitna, jer cu ionako s time tjerat nesto drugo, u vecini slucajeva.

tuomas 14-03-2010 05:45 PM

Ja ne znam nista o tome...:cry::ups:

Bitch 14-03-2010 06:00 PM

@clustershord

moze :) nisam to nesto ganjao, ali moze. Davno sam kod Joksimovica drzao Oasys workshop pa smo se zezali sa tim (KARMA modul arpeggios je slao MIDI u NativeInstruments B4) i zvucalo je vrh.
....s obzirom da je Karma identicna u Oasys-u i M3, to je to :)

pozZ

clusterchord 14-03-2010 11:05 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 274041)
@clustershord

moze :) nisam to nesto ganjao, ali moze. Davno sam kod Joksimovica drzao Oasys workshop pa smo se zezali sa tim (KARMA modul arpeggios je slao MIDI u NativeInstruments B4) i zvucalo je vrh.
....s obzirom da je Karma identicna u Oasys-u i M3, to je to :)

pozZ

*ebeno 8-):D

?to bi se meni tu najvi?e isplatilo.. ?

e sad podpitanje (znam da si se igrao s virusom :wink:):

jel znas mozda koja je situacija kod Virusa TI/TI2 kod toga, midi out od apreggia?

i jeli virusov arp polifon kao recimo Korg-ovi (ili A6), ili je samo mono kao ono.. simple klasika ?

probao sam ga, al *ebe me senilnost.. zaboravih to da pitam..

Synclavier 16-03-2010 03:21 AM

Re: Korg M3 - MIDI out iz arpeggia ?

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 274036)
momci, od vas koji imate M3, M50 i sl. iz te generacije.. zanima me dali arpeggiator/karma i sve to, kad se na part u combiju stavi EXT, puca van te midi note ?

naime na Tritonima koje sam imao to je tako radilo.. bila su dva polifona arpegiatora.. i kad bih namjestio na part koji koristi arpeggio, da svira eksterni zvuk, daklem preko midi-ja, a ne interni... midi note i kontroleri od arpeggia bi "?i?ale" van..

prednost toga je da se svi zgodni patterni koji nastanu kad covjek svira korg pod arpeggiom mogu usnimiti kao midi u DAW (s tim da korg dobiva ext midi clock), poslije lijepo editirati/modificirati, potjerat s time mozda neki drugi sint, hardverski, ili vsti.. itd..

to mi je nekad znalo ustedit vremena kod nekih reklama, kad mi je njihov preset beat npr. bio 80% dobar, ali soundovi krivi , ovako bih imao i ovce i novce.. i to brzo.. pa razmisljam o nekoj novijoj spravi u tom smjeru..

jeli M50 ima te ?tosove slicno kao M3 ?

napominjem da mi je koliicina ROM/RAMa za soundove na masini manje bitna, jer cu ionako s time tjerat nesto drugo, u vecini slucajeva.

Hmmm, i ja sam to probao sa Tritonom i sve "shljaka", ali par "bagova" nisam uspeo da se resim, a to je da mi ARP LATCH nikad nije funkcionisao preko MIDIja na eksternom zvuku, i obrnuto, u varijanti kada bih spolja pokusao da kontrolisem (bilo u program, bilo u combi modu) zvuk sa Tritona koji ima ukljucen ARP, na remote klavijaturi mi ne bi radila SUSTAIN kontrola (kao 'zamena" za LATCH). Naravno, sve dobro podeseno (MIDI filteri i kontroleri, clock, sync,...) i pokusane sve varijante. Doduse, bilo je davno, mozda probam ponovo ovih dana...., a mozda neko i zna resenje "problema", pa nek' javi...

tuomas 17-03-2010 02:53 PM

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 271871)
recimo da je na JV baziranim klavijaturama i modulima, a i bas na XP-u svirana recimo Chaka Khan, George Benson - Absolutely Live, Marcus Miller par koncerata, Stevie Wonder BBC i jos puno koncerata koje sam gledao, od toga ima dosta koncerata izmedju 2005 i 2010! ne bih se slozio da postoji klavijatura (synth), koji bi mogao da okarakterisem kao tezgaroski! recimo Korg PA80 i Roland G-800 mogu biti, jer su namenjene bas za tako nesto!

I dalje su neuporedivo bolji klaviri, brass-ovi itd. sa JV sinteze, nego sa bilo kog Korg-a Triton serije ukljucujuci i M3!

Druga stavka koja me je uvek nervirala kod tih Korg-ova je jeftinoca izrade, losi konverteri koji rezultuju da me jednostavno nema u matrici iako sam se borio praveci performance, patch ili pattern da to sve prozvuchi! Ali sva sreca ispod nekog Korg-a uvek sam imao Roland XP serije na kome za sekund napravim isto to sto prozvuci istog trenutka i imam me taman toliko i u monitorigu i etru pa se izvuchem!

Sva sreca otarasio sam se i poslednjeg Korg-a i nabacio Yamahu, opet ozbiljniji synth!

Rekao bih da svaki synth nadje svoje mesto u raznim varijantama, ali isto tako mislim da XP-80 sa 4 prosirenja je vrlo pouzdana, kvalitetno odradjena, klavijatura sirokog spektra patch-eva koja moze posluziti za razne svrhe!

P.S. Extreme je vrlo dobro napravljen alat za jednog muzicara i ne moze biti prostije rukovati njime, vrlo korisna sprava, ali opet kazem, njegova izrada i dosta jeftin zvuk u nekim slucajevima (patch-evima) su ono sto sto ga cine jednostavno Korg-om!

Nadam se da niko ovo ne shvata licno, jer pricam o spravama i mojim licnim iskustvima!

Vidim menjas motif es6 za extreme-a :rotfl:.....
slusaj bre mene i sta ti ja kazem,neces se pokajati :wink:

nikolicdn 17-03-2010 03:10 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 274342)
Vidim menjas motif es6 za extreme-a :rotfl:.....
slusaj bre mene i sta ti ja kazem,neces se pokajati :wink:

Rekao sam i :

"P.S. Extreme je vrlo dobro napravljen alat za jednog muzicara i ne moze biti prostije rukovati njime, vrlo korisna sprava, ali opet kazem, njegova izrada i dosta jeftin zvuk u nekim slucajevima (patch-evima) su ono sto sto ga cine jednostavno Korg-om!"

Dakle, sada sam i ponosni vlasnik trece Yamahe (S90), pa stoga mislim ako naidjem na neku strava ocuvanu alatku (Extreme-a) ne bi bilo lose da posedujem (vec sam je posedovao) i jednog Korg-a (koristio bih ga 90% kao sampler) naravno uz adekvatnu doplatu! Doduse, malo i ispitujem, nisam jos siguran da ga zelim...

A stojim iza ovoga sto napisak u onom postu i dalje!:wink:

Bitch 18-03-2010 11:38 PM

a ja ubio dve muve :) evo pored drage mi Yamahe S90, stigao mi i M3 73 expanded sa Radiasom. Sad ce da se druze :) razmisljao dugo, al zaista radi super M3. Da nemam Yamahu, mozda bih isao na Motif XS, eventualno ali eventualno Fantom G, ali ovako, kominacija je mega 8-)

pozZ

p.s. cak sam razmisljao da sacekam septembar - korg izbacuje skroz novi workstation koncept - ali ko zna po kojoj ceni. Ovako, M3 je best buy.

tuomas 19-03-2010 11:46 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 274514)
a ja ubio dve muve :) evo pored drage mi Yamahe S90, stigao mi i M3 73 expanded sa Radiasom. Sad ce da se druze :) razmisljao dugo, al zaista radi super M3. Da nemam Yamahu, mozda bih isao na Motif XS, eventualno ali eventualno Fantom G, ali ovako, kominacija je mega 8-)

pozZ

p.s. cak sam razmisljao da sacekam septembar - korg izbacuje skroz novi workstation koncept - ali ko zna po kojoj ceni. Ovako, M3 je best buy.

Koliko te kosta takav m3?
Inace,nemam nista protiv yamahe,imam kuci es8 sa plg An i Vl...

Bitch 19-03-2010 12:43 PM

hehe, mene nov kosta mnooogo manje nego sto je inache :wink: a i za drugare sa rumskog cemo uvek nesto moci napraviti za bilo sta sto ima korg logo na sebi :wink: :)

ja sam vijao es8 kao lud i nigde ga nije bilo. otkako sam kupio s90 video sam bar tri u oglasima :) mada, toliko sam se sad navikao na nulti preset klavira (koga nema na es8) da ga ne bih menjao 8-)

tuomas 19-03-2010 08:25 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 274561)
hehe, mene nov kosta mnooogo manje nego sto je inache :wink: a i za drugare sa rumskog cemo uvek nesto moci napraviti za bilo sta sto ima korg logo na sebi :wink: :)

ja sam vijao es8 kao lud i nigde ga nije bilo. otkako sam kupio s90 video sam bar tri u oglasima :) mada, toliko sam se sad navikao na nulti preset klavira (koga nema na es8) da ga ne bih menjao 8-)

nulti preset? Treba da dodjes do mene i probas piano p200 i p500(david Byan-bon jovi),na es8 :wink:....
Inace,cekam novi korg u septembru,nadajuci se da ce imati u sebi cx3 ili vocal harmonizer..

nikolicdn 20-03-2010 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 274586)
nulti preset? Treba da dodjes do mene i probas piano p200 i p500(david Byan-bon jovi),na es8 :wink:....
Inace,cekam novi korg u septembru,nadajuci se da ce imati u sebi cx3 ili vocal harmonizer..

Covek misli verovatno na 001 patch: 3LayerS700 kojeg nema na Motif-ima i dosta je kvalitetniji u odnosu na Full Grand i sl. sa iste! A koji su to patchevi? Sa prosirenja? Ja ih nemam na Motif-u ES6.

tuomas 20-03-2010 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 274634)
Covek misli verovatno na 001 patch: 3LayerS700 kojeg nema na Motif-ima i dosta je kvalitetniji u odnosu na Full Grand i sl. sa iste! A koji su to patchevi? Sa prosirenja? Ja ih nemam na Motif-u ES6.

S700 ima na motifu es8,fabricki ide uz njega cd sa tim klavirom,imam ga,a trebalo bi i ti da ga imas...
A p200 i p500 su legendarni yamahini el.klaviri,a ja imam semplove koje mi je dao moj prijatelj Miljan Davidovic...

http://www.youtube.com/watch?v=MbEsoWxFq2I
ovo je p200...poslusaj lepo do kraja,kako zvuci..

tuomas 20-03-2010 03:14 PM

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 274634)

a evo kako zvuce klaviri od 50000e na gore :wink:

tuomas 20-03-2010 03:15 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 274647)
a evo kako zvuce klaviri od 50000e na gore :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=VAf0w...eature=related

nikolicdn 20-03-2010 06:09 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 274646)
S700 ima na motifu es8,fabricki ide uz njega cd sa tim klavirom,imam ga,a trebalo bi i ti da ga imas...
A p200 i p500 su legendarni yamahini el.klaviri,a ja imam semplove koje mi je dao moj prijatelj Miljan Davidovic...

http://www.youtube.com/watch?v=MbEsoWxFq2I
ovo je p200...poslusaj lepo do kraja,kako zvuci..

ne, nemam sigurno, kao ni nekoliko kolega koji imaju motif es6 ili motif es rack, eventualno ako je es8 nesto drugaciji u odnosu na es6 pa ima jos i to...nisam upoznat da postoji disk sa S700 klavirom za motif es...

OFF 20-03-2010 06:48 PM

Ima bre neki dobar sample na propratnom disko, ne znam sad koji, ali je bash dobar

tuomas 21-03-2010 04:52 PM

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 274662)
ne, nemam sigurno, kao ni nekoliko kolega koji imaju motif es6 ili motif es rack, eventualno ako je es8 nesto drugaciji u odnosu na es6 pa ima jos i to...nisam upoznat da postoji disk sa S700 klavirom za motif es...

Trebao si dobiti uz njega cd sa S700,100%.....nema veze,mogu ti ja iskopirati...ako hoces poslacu ti br.telefona na pm.,pa dodjes do mene...

tuomas 21-03-2010 04:54 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 274720)
Trebao si dobiti uz njega cd sa S700,100%.....nema veze,mogu ti ja iskopirati...ako hoces poslacu ti br.telefona na pm.,pa dodjes do mene...

motif es rack ne moze citati taj piano S700,zato jer nema sempler

tuomas 21-03-2010 04:55 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 274666)
Ima bre neki dobar sample na propratnom disko, ne znam sad koji, ali je bash dobar

to je S700

nikolicdn 21-03-2010 07:43 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 274722)
to je S700

pa da , tako sam i mislio, sample da! Ali kao patch ne postoji, dakle nema ga u njegovom WaveROM-u za razliku od S90! Mozda zatreba, imam tvoj telefon obraticu se u tom sluchaju!

dacko 26-03-2010 10:58 AM

Evo jedno pitanje za one koji imaju M3 verziju sa 61 dirkom (mada mo?da je to problem i sa ostalim verzijama)...

Jel ste primetili da je nemoguće izvući 127 velocity level? Znači koliko god da jako udari? dirku, ili ja barem ne mogu jače :D, nema ?anse da odsvira 127 velocity...

U svirci na većini zvukova to i nije problem, ali kod programiranja bubnja je problem, jer su najbolji semplovi udarca tu pri vrhu uglavnom... 120~127...

Ima li neko re?enje za ovo? Probao sam i da menjam one velocity krive u pode?avanju... ali nije ni to re?enje, jer dinamika se pokvari.

darkstar 26-03-2010 01:03 PM

Quote:

Originally Posted by dacko (Post 275111)
Evo jedno pitanje za one koji imaju M3 verziju sa 61 dirkom (mada mo?da je to problem i sa ostalim verzijama)...

Jel ste primetili da je nemoguće izvući 127 velocity level? Znači koliko god da jako udari? dirku, ili ja barem ne mogu jače :D, nema ?anse da odsvira 127 velocity...

U svirci na većini zvukova to i nije problem, ali kod programiranja bubnja je problem, jer su najbolji semplovi udarca tu pri vrhu uglavnom... 120~127...

Ima li neko re?enje za ovo? Probao sam i da menjam one velocity krive u pode?avanju... ali nije ni to re?enje, jer dinamika se pokvari.

Nemam m3, ali mi pada drugo resenje na pamet... zasto ne nadjes semplove koji ti najvise odgovaraju, i napravis svoj drum-kit (user) , pa u njemu uradis sta ce kad da svira , po svom ukusu.

Krivulje , iliti velocity curve (prevod velositi kurve :) bi trebalo da pomognu, mada izgleda da ti to ne odgovara, fakat, gubi se dinamika. Pa opet, probaj da naucis da sviras tako, meni je uspevalo, doduse ne sa bubnjem,nego sa nekim el.klavirima...

Pozdrav !

darkstar 26-03-2010 01:06 PM

hm , sad mi pada jos jedna ideja na pamet, kapiram da najveci problem imas sa dobosem recimo, zasto ne nadjes koji sempl svira dobos, pa promenis velocity koji ga pokrece ? pa stavis da se taj sample trigeruje izmedju 100-127 umesto 120-127 ?

BaneB 26-03-2010 02:06 PM

Ovaj problem sam i ja primetio jednom prilikom kad sam povezao M3 modul na Yamahu MO8. Konkretno, svirao sam jednu boju na kojoj mi se wah otvarao samo na najjacem udarcu na dirku, i na M3 klavijaturi nikako mi nije uspevalo da taj wah otvorim do kraja a udarao sam najace sto sam mogao, dok na MO8 sam to uspevao bez problema. Posle sam to testirao na nekoliko boja i svaka mi je mnogo zdravije zvucala kad je sviram na MO8, tako da taj propust kod ovog Korga definitino postoji.
Mislim da je ovo sto je Darkstar napisao mozda cak i jedino resenje. Ja srecom na M3 koristim boje kod kojih mi uglavnom ne treba taj krajnji velocity, mada svakako bih voleo da imam svih 127 na raspolaganju...

dacko 26-03-2010 04:29 PM

Hm.. kada bi koristio recimo Kontakt i neke svoje semplove, verovatno da to ne bi bio problem... :)

Ali uglavnom koristim BFD ili Superior, kod kojih ba? i nema? mogućnost da remapira? semplove...
Uglavnom... sada nasviram bubanj, pa kad radim quantize , moram da radim i "quantize" dinamike, ?to je onako dosta smarajuće... posebno ?to dok sam koristio starog Rolanda XP30, kao master, nisam imao ovih problema.

Ali da, to je jedna od stvari koja me ba? nervira kod M3ja, pa htedoh to da podelim sa vama... kad već pričamo o tome. :da:

krle666 27-03-2010 01:45 AM

Pozdrav kolegama! Evo ja prije par dana slucajno probao yamahu motif xs7 i ....jbt ! Kao tenk i zvukom i hardverom A pored nje kurzweil k2661 Zasto mi sad m3 zvuci kao igracka ? :) Jel ima neko iskustva sa motifom xs ? Jer mislim da cu definitivno uzeti ove 2 klavijature :)

All times are GMT +1. The time now is 02:35 AM.