![]() |
Re: OD PC-a DO MACA
poz i tebi kravadinka, evo objasnio sam gore koja mi je grafa i sta me zeza?
kejkz evo ovde sam nasao instal da dodam i ovo http://ipis-osx.wikidot.com/installing-ideneb-1-3-1000h i vidi se da treba neki update bios 1000 ili 901rom???? |
Rekao sam ti da to nece raditi na Asus-u...
Hajde ovako... Prvo i osnovno taj hard na kome ti je OS X mora biti SATA! Onda, on mora biti ukljucen u 0, to jest prvi SATA port na ploci, zavisi kako se na kojoj obelezava... Sledece je da moras da se igras sa SATA modom, da li da ti bude natove, ili da ih vidi kao IDE, to nekada radi ovako, a nekada onako... Sledece je da ne instaliras nikakav drajver za grafiku, jer ces u vecini slucajeva kad ti podigne sistem (ako resis ovo sa Jmicron kontrolerom) imati neki black screen, ili neko drugo loodilo... Za pocetak ne instaliraj nikakve drajvere za zvucnu, graficku, mrezu i ostalo sto ti se nudi, iako cak i imas "originalni"" drajver u ponudi, vec samo sistem i kernel... Pronadji tamo koji tebi odgovara, imas description dole kad kliknes na svaku komponektu koju instaliras pa procitaj... E onda ides redom da se drndas po BIOS-u... Reakoh ti da sam ja to podigao na Asus-u, ali sta sam i kako muvao ne secam se, radio je i Tigar i u ono vreme 10.5.1... Jos nesto, ne instaliraj nikakav OS selektor, prvo iskopcaj sve druge hardove da nateras ovo sve da radi, a onda se igraj sa dual boot-om, mada nece moci jer ces morati OS X u AHCI modu da guras, a XP ne, pa ces stalno ici u BIOS... A mozda i neces jer ces ostati na OS X, hehehe... |
Kao shto kaze "kravadinka" nemoj nikakve drajvere da instaliras, to ces kasnije. Zabatali i te "selektore os-a", hard na koji instaliras Mac mora biti "first boot" (valjda imas tu opciju u biosu kod odabiranja primarnog harda, da ne bi morao da cupas kabl onog drugog harda na kome je XP).
Ja sam kod mene uspeo da instaliram leopard sa svim potrebnim drajverima i da ga tako podignem bez ikakvih zezanja ali mozda tek iz 6 puta...jbg... |
Opste je poznat najjednostavniji nacin da se "podigne" OSX, cemu tolike diskusije i problemi?
Pritisne se okruglo dugmence odmah iznad izlaza za slusalice na aluminijumskoj metalnoj mrezi - lako se pronalazi, a na ekranu se posle desetak sekundi pojavi finder. Meni uvek taj metod uspeva... Pozdrav |
:banghead: :rotfl:
|
Quote:
:rotfl::rotfl::rotfl: |
Ne smem dalje, banovace me...
|
Quote:
|
Quote:
|
Jeste, 3-ojisu somova E pa jos memorija Hd-eovi. Onda pritisnes to dugmence i srvljas po internetu 3 meseca dok ne ustedis za DAW!:da: Ustvari moze i za 2 glavice, PTL Lighte i M Audio Micro.
A plugovi, da o tome kako rade citas na Rumskom. |
Ima jedna stara narodna izreka:
"ne moz' i da stisnes i da pr...s" Prevedeno, ne moz' sa malo love i da radi Sata, Pata, Ata, i ostale 'ta, a da prodjes jeftino. Opet ce me banuju...a svi bi preko 'leba fireWire, i jos da radi... Verovatno to moze samo Diviner i ovi okolo nego |
Sta brate slowstar za malo para ako je se odnosilo na mene? Pa uzeo sam sve zadnje delove kad sam ga uzimao
<TABLE class=servistext><TBODY><TR><TD>Procesor:</TD><TD>Intel Core 2 Quad 2.50 GHz Box 6MB 1333MHz LGA775 Q9300</TD></TR><TR><TD>Matična ploča:</TD><TD>Asus LGA P5Q (Intel P45, 4xDDRII, Bus 1066/1333/1600, RAID, GLAN, Firewire)</TD></TR><TR><TD>Memorija:</TD><TD>Kingston DDR2 1024MB PC800 (3GB)</TD></TR><TR><TD>Hard disk:</TD><TD>Seagate SATA II 500GB 7200rpm 32MB</TD></TR><TR><TD>Grafička karta:</TD><TD>Gigabyte Geforce 9600 GT NX96T512HP</TD></TR><TR><TD>CD/DVD:</TD><TD>DVD Writer Pioneer DVR-115 black</TD></TR><TR><TD>Floppy:</TD><TD>1 kom</TD></TR><TR><TD>Kući?te:</TD><TD>Chieftec Dragon small black DG01BDU (w/o PSU) (IC 444507) </TD></TR><TR><TD> Napajanje asus 500 wati .... pa izasao me je 800 eura bez monitora </TD></TR></TBODY></TABLE> imam i firewire muzicku presonus firepod i sve sljaka extra na xp, i onda po tom tvom gde ce raditi ako nece na ovo sto sam uzeo? mislim mora da radi, samo ja verovatno idem pogresnim putem, nemam dvd sata i jos sa njega instaliram na obican ata disk taj osx86 a on mi je drugi tj. D disk, posto je C disk onaj gore naveden sata2 ali na njemu mi sistem za muziku i plugini i projekti pa ga ne smem brisati nego moram uzeti jos jedan i hd sata2 a naravno i dvd sata i onda iskljuciti sve ide kablove... jer instalirao sam jedno 20 puta ovog osx razlicite kombinacije ,2 dana sam potrosio i nece, sve se instalira super ali kad restartujem jabuka stoji, znaci moram ovo uraditi sto mi je rekao kejkz i eternal prize i ostali... naravno na maticnoj p5q mi je bios fabricki 0506 mislim, a video sam da bi trebalo izvrsiti update biosa.... Imal jos sta na sta bih trebao da obratim paznju? poz |
Primetio sam da su najbolje ploce(tj. koje prave najmanje problema) za Hackintoshe Gigabyteove...
Ja imam P31-DS3L i nisam imao nikakvih problema osim restarta ako izaberem vanilla kernel dok sve ostalo radi ko svajcarski sat:) Jel vredi ovo kuciste sta? Lepo bi se uklopilo...:D:rotfl: http://www.virtual-hideout.net/revie...que631/013.jpg |
Bronko, bas si tvrdoglav...:banghead:
Pa ti nemas nekoliko stvari koje su neophodne, plus ne pratis uputstva, zaboravi da ces ista uraditi tako i na taj nacin... MORAS imati SATA hard i SATA DVD, pa bilo da su oni stvarno SATA, ili ces otici i kupiti za 3 uera konvertore PATA2SATA, slusas li ti uopste... Pa tek onda se cimaj oko ploce, a pre toga mozes samo da sedis pored kucista i places... |
Kravadinka ma shvatio sam :) , vec sam gore i spomenuo da je to sto trebam uraditi sto si naveo jer sam sve pogresno radio! Thnx na savetu! *ne bih ja kupovao te konvertere pata sata ,samo da skupim koju kintu pa cu otici kupiti 2 hd sata2 po 250gb i taj dvd sata ,jer ce mi trebati... poz
|
Sta se desava na ovom polju ima li kakvih zanimljivih novosti.
Pozz |
Instalirao sam iATKOS v7...Ne mogu nikako da nadjem kext za ATi Radeon X700pro....Ovo ostalo radi sza sada sve kako treba.
Pozdrav |
Ima, moja PC-jevaca(bez obzira sto je ASUS, a hard nije uljucen u SATA 0) pod OSX-om i dalje jede Slowstarovu G5-icu za dorucak!
|
evo i ja sam napravio, instalacija od druge hehe, u prvoj zaboravio ukljuciti drivere za mis i tastaturu..
znaci instalirao sam iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final na p5q,q9300,gt9600,1,3TB diskova, 3gb rama.. muzicka firewire presonus firepod 10 naravno pre toga sam updejtovao bios 1611 Juzzi ... i kad sam ga instalirao sam je prepoznao muzicku kartu nista nisam trebao instalirati vise osim podesiti graficku .. instal 8800gt i rename u 9600gt i to je to sve radi., logic8.. ilife 09 evo vec sam to za sad ubacio.. OSX mi se mnogo svidja i sve u njemu skroz!! eto poz za sve i fala na nekim informacijama pre.. ! |
Quote:
|
Moze i u tri gajbe piva, jer njegova G5-tica na IBM-u 2x2 nemoze da prismrdi ni polovini jezgra mog Intela!
|
E Lacky Lacky, samo te "gledam"...
Kako bese ono sa "kiselim grozdjem" zaboravih... Jeste, Lord je Lord (OSX je OSX) pa makar ga preselio iz zamka u garsonjeru, ili stracaru, ali ipak vise voli da zivi u zamku, bar kako ja shvatam situaciju... A sto se Hackintosha tice, ako zaista bude "prigustilo" bice konsultacija, pa cak i neko narucivanje, videcemo, zavisi od "vremena" (time is money) |
Čestitam na 1000-tom postu!!! :wink:
Dod du?e, verovatno je 999-ti post o MAC-u, jer se jednom omaklo ne?to o Roland-u, ali... Čestitke!!! :beer: |
Cestitke za 1000. post i od mene, slowstar!
Sto se tice MAC-a, skroz si (sve ovo vreme, od prvog posta) u pravu... Ali sve dok vecina ljudi ovde nemilosrdno gazi svoje PC-e (nemajuci $, EUR, RSD za bolje) nista ti nece poverovati... Srecom - ja sam uz divinera. |
Quote:
Sanja Ilic je nedavno kupio najjacu G5-icu, sa 8 jezgara. Instalirao Wistu i sve mu savrseno radi. Masina je stvarno zver, jaca od bilo kog apotekara do kojeg se moze doci za neku razumnu cenu. Ali razumljivo, za 3500 e mora i nesto da se dobije. |
Quote:
G5 su bili pre Intel machine... a? jel tako? (Slowstar - oce da bude nesto uskoro..? Znas.."ono" ? a?) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Verujem da nasvirani i7 sa tripple channel DDR3 ram memorijom moze opusteno da se meri sa osmoglavim :wink:
|
Quote:
i da umesto fine male tastature treba veca sa CTRL+ALT+DEL |
Quote:
Da ne bude da pricam napamet, upravo radimo na sledecoj platformi za ruDAW XTM SE koja se sastoji od vrhunske P45 ploce, vrhunskog primjerka Q9550 procesora koji moze da radi preko 4Ghz uz FSB od 500Mhz (FSB 2000), ultrabrze 16GB DDR2 1000 memorije (ko ne poznaje materiju, ovakve memorije su zbog manje latence brze i od najbrzih DDR3 rjesenja, prvenstveno zbog ogromnog FSBa od 500Mhz i sinhronog rada na mnogo manjoj latenci), i OCZ SSD Apex diskova na kojima se OSX dize za 15 sekundi, a svako otvaranje aplikacija, ukljucujuci i LOGIC 8 je prakticno trenutno (ne vjerujete dok ne vidite svojim ocima)... To ruDAW XTM SE u praksi, dok radite sa njim, cini barem dvostruko brzim u workflow-u , dok je sama procesorska snaga tu negdje (visok FSB i visok takt cini ovu 4core masinu tek nesto malo sporijom od najbrzeg 8core mac proa). No s obzirom na nas mentalitet, vjerovatno necemo prodati nijednu ovakvu masinu, jer ce nas covjek uvijek radije da da 3-4000 eura amerikancu preko bare, nego timu nasih ljudi od kojih moze imati 24sovnu podrsku (ne samo podrsku za hardver vec i za softvera...za 3500 hiljade eura bih licno dubio na glavi i kuvao kafu svakoga dana). Takvi smo ti mi ljudi, i takva smo zemlja, i dok tako bude, amerikanci i ostale nacije ce imati po dve tri kuce i dvoje troje skupih automobila, dok cemo mi ostali stalno raditi za eksere, i opanke... |
Quote:
Sa svim sto si napisao, se potpuno slazem, .... osim za dubljenje na glavi i kuvanje kafe... jer mi se cini da ima ljudi koji to daleeko bolje i jeftinije mogu da rade od mene... pozdrav bogi |
Evo boggy, covjek koji je najbolje okusio gorcinu postenog rada u zemlji Srbiji, i koji ovo sto sam rekao najbolje razumije je mozda i bolji primjer. Ako covjek zacjeni svoj rad realno, prozvace ga gulikozom, i covjek nece imati posla, a ako zacjeni premalo, onda ce sam upasti u taj samrtni ropac zvani nelikvidnost i stecaj. A granica "kompromisa" je kod nas nazalost uvijek bliza ovoj drugoj krajnosti (upravo zbog ljudi koji uvijek kupuju od konkurenata, nikada od svoga i svojega, pa cak i u situacijama kada nas covjek ima, gle cuda, cak i bolji i kvalitetniji proizvod u globalu). |
u potpunosti se slazem sa diviner-om,
i kada bih kupovao desktop racunar to bi sigurno bio RUDAW kompatabilan sa Mac OSX-om. jer kao shto je vec receno, za manje para se dobije bolja mashina, koja je proverena i ima apsolutnu podrshku za "ne daj boze". BRAVO za RUDAW!!!!! :jupi: P.S. jednog dana cu ga i ja imati :da: |
Quote:
pozdrav bogi |
e ljudi, kako da nateram RME hammerfall HDSP 9652 da radi pod osX 10.5.2?? skinuo sam neke drajvere i zvuk je nenormalno distorziran, da poludis:banghead: inace sve sljaka savrseno!
|
Jel neko probao Snow Leopard (Hacintosh)?
|
Ja evo uspesno koristim vec par meseci Hackintosh sa Snow Leopardom (instalacija iz prvog pokusaja), a koliko znam prave se i ruDAW-i sa istim setapom.
edit: nije par nego sest meseci...leti vreme :) |
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:00 PM. |