![]() |
Re: VIFA Pico- Lino
Moritz...hajde molim te postuj te slike sa shemama za kabinet...imam bas zelju da sto pre dam kutije na izradu...
Pozdrav |
3 Attachment(s)
Izvolite molicu lepo :).
Napomena da su ovo sheme za Pico Lino mkII . |
1 Attachment(s)
A ovako izlgeda novi drajver
|
Bravo majstore......cim ti stignu..javi da ti posaljem onaj damping materijal...
|
;)...a posle na pivo!
|
Nemojte se ljutiti na mene... ali ne da mi se kopat po cijelom topicu.. tražim točan link sa kojeg ste naručili pico lino kit! Da malo proučimo. Zaposlit ću muža da malo lemi te tranzistorčiće, kondenzatorčiće i gluposti... nekad je to volio. :)
|
Nema ljutnje al nema ni linka:( bar ne za komplet, al zato ima objasnjennja, za sada niko na trzistu ne nudi kompletnu varijantu - drvenarija, driveri, skretnice, damping! Kako je to Moritz negde na pocetku napisao sve se nabavlja sa raznih strana uglavnom se komponente mogu naci na:http://www.lautsprechershop.de/english/index_hifi.htm /hobby hifi/ Picolino 2 --mada lager bas i nije prepun i dugo se ceka.(dakle ipak ima neki linkic:rotfl: :rotfl: ) Zato se pokusava uraditi sto vise u "svojoj reziji":hyper: Mada je preporuka drvenariju prepustiti strucnjaku - kutija je prilicno malena i minimalne greske dovode do prilicno nezadovoljavajuceg rezultata, dakle CNC! JEDNA OD NAJVAZNIJH STVARI JE KONUS SA UNUTRASNJE STRANE OTVORA ZA DRIVER! Na shemi nije naznaceno ali konus nikako ne treba uraditi u punom krugu, naime tada je prilicno tesko (i skupo) pricvrstiti driver vijcima za drvo. Moraju se ostaviti cetiri "poluostrva" za pricvrscivanje!
Pozdrav! |
Veceras mi je gosn Moritz prezentovao njegovu kombinaciju Pico Lino + Bozo zuto pojacalo i moram priznati da sam impresioniran. Poseban dojam je donji spektar koji je fantastican za tako male kutije. Prostornost, dubina, detalji - definitivno su me malisani osvojili jos ranije, ali sad, uz kombinaciju sa zutim pojacalom su prosvirali!:D
|
Baš evo sad gledam....TAKTONS se održava 7-10. novembra, polako počinjem da pakujem kockice i videću da tih dana budem u NS. Pa, kako se kaže, Bože zdravlja i eto uz pivce malo druženja. Nije loše da što više ljudi sa foruma bude tamo......
|
Bice nas sigurno, a i bice Pico Lino-a ;)
|
1 Attachment(s)
Samo da javim da je novi Pico Lino MKII stigao :D
Jos je u fazi razrade drajvera, ali prvi slusni testovi su vise nego FENOMENALNI. Primetno veci SPL, visoki su prica za sebe, bass buduci da kutije jos nisu prosvirane ( razradjene ) nije jos merodavan ali obecava vecu preciznost i cistocu ali o tom po tom. Vazi i dalje da ko zeli da cuje neka se javi, sada je izbor jos veci :) Jos su u "radnom" izdanju, cim se zavrsi isprobavanje internog damping materijala ( kolicinski) bice ofarbane u "specijalni" finish ...kao i Super MEE ;) |
eto me , jos cu ovog puta poneti i moje pojacalce :]
|
Opaaa čestitam na novim kutijama izgledaju fenomenalno! Zami?ljam već kako će tek izgledati sa fini?om.. :)
Eto sada mo?e? meni da da? stari par dok ja ne zavr?im moje kutije :D Za sada imam samo gotovu skretnicu i razrađene drajvere :) http://i22.photobucket.com/albums/b3...s/DSC_0072.jpg ?ice nisu skraćivane radi mogućnosi eventualnog redizajna ukoliko za to bude potrebe.. |
Quote:
Hvala. hvala :D Jos su u fazi razrade i podesavanja. Nadam se da ce za taktons biti tip top...verovatno u nekoj plavoj ili cak ljubicastoj boji . Stari par...hm,hm...ce da vidimo, svasta je moguce ;) |
Meni majstori sutra krecu sa izradom kutije....valjda ce brzo da je zavrse....sad ostaju jos samo drajveri kao bitnija stavka...
Moritz...imas li neku ideju kako da ih nabavim? |
Zahvaljujuci Moritzu.....drajveri stizu sledece nedelje:D :D :D
|
Eto, jos jedan par ce da zazivi :) . Bilo bi dobro da ih uporedimo kada ih budes sklopio, da vidimo kako se ponasaju sa razlicitim komponentama i dampinzima.
|
Quote:
unapred se radujem slusanju ovih auratona(trenutno sam pozajmio jedan par) na stereoidima |
Dosta ce se razlikovati po komponentama i samom sklapanju kabineta, tako da ce biti interesantno uporediti ih. Koje pojacalo planiras?
|
Quote:
Jos se lomim oko pojacala...jurim nesto polovno a sa dobrom reputacijom... U svakom slucaju imam tu kod prijatelja Brystona od 2000 eur....pa cu malo da vidim kako ce na njega da reaguje Picolino. |
Quote:
Namerna greska ??? :D Ako naletis na auratone ..... zvrrrrccccc odmah :) Pozdrav |
Quote:
Inace on ih je po meni preplatio...jedan komad ga je kostao oko 150-200 eur , a za drugi se jos nije dogovorio koliko. Znas li ti koliko se krecu .........neka fer cena? Pozdrav |
Pa preplatio ga je ..... ok cena je negde do 200 e za par max
Ostalo je preplacivanje Pozdrav |
Quote:
Savrsen par Auratone-a 5SC (a oni su "pravi") nije moguce naci za te pare! Mozes da bodes neke neproverene, neuparene komade... ali ako nadjes MINT par, platices ga duplo vise, bez shippinga i ostalih dazbina. Nazalost. Oni ne realno ne vrede vise od 200, kako si i sam rekao. U stvari, zavisi... Kako kome. Pozdrav! |
http://search.ebay.de/search/search....no+&category0=
evo ovde ima drveta....pa ako neko ima semu iz svapske.......:) |
|
O svemu tome je vec diskutovano ranije tako da ne vidim potrebu za ponavljanjem.
Ja imam shemu iz "shvapske" samo sto sumnjam da ce neko da daje jos barem 50 eura za transport autobusom po kompletu za drvo, ako majstor uopste i prihvati kutijetinu.. Kutija u kojoj stize drvo je po prilicno velika...cisto da znate. Dakle DY izvedba je jedino resenje, za razumne pare. |
Quote:
|
Zahvaljujuci Moritzu, drajveri su tu......malo sam pustio da cujem onako "golo" bez kutije i elektronike...i visoki toliko obecavaju da ne mogu da verujem.....ufff...jedva cekam da mi zavrse sa farbanjem kutija.
Moritz ..jos jednom hvala. Izgleda da ce mi ove kutijice biti pogodak godine!!! |
Nema na cemu i drugi put ;) . Obavezno bacni fotke kad ih zavrsis. Kad budu zasvirale i posle prosvirale ....videces da ce biti vise od kupovine godine ;)
|
1 Attachment(s)
Konacno je sve tu....Na zalost prvo farbanje je bilo neuspesno , tako da ih farbam tek sledece nedelje.
|
A kako ćeš ubaciti azmafon unutra posle?
|
Quote:
|
Hehe...ne mogu da verujem...slusam bez dampinga i elektronike.......bez usviravanja.....na malo boljem hi-fi pojacalu...
ove kutije su cista perverzija |
HE, he...rekoh ti ja :)
|
1 Attachment(s)
evo i sheme za povezivanje elektronike za Picolino MKII
|
|
Pa sjajno !!! :D :bounce2::bounce2::bounce2:
Dokaz da smo na dobrom putu od pocetka, a ono sto me je najvise iznenadilo jeste link za RUMSKI !!! :o :) ....i mi da u necemu budemo medju prvima :) . Dakle sta cekate? ... ;) |
He he:)
|
Evo zavrsih 3D model za Picolino 1. Ostaje da se pripreme elementi u 2D i spreme za CNC.
@sasaristic, da li je tvoj drugar, stolar, raspolozen da pripremi komplet za dve kutije po mojim crtezima i koliko bi to kostalo? U pitanju je SAMO jedan par, Picolino 1, za analoga sa foruma :) http://www.bozoel.com/images/images/picolino-AA-.jpg http://www.bozoel.com/images/images/picolino-C-.jpg http://www.bozoel.com/images/images/picolino-CC-.jpg pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 05:53 PM. |