![]() |
Re: Focusrite Liquid-mix..utisci
Ja kapiram da je LM super spravica
|
@Ogi
koju verziju software-a koristiš? 1.5 ili 2.0 ? @Jan primeri na ovom testu meni i nisu nešto posebno bili zanimljivi,više me je dojmila sprava kada sam je dohvatio i probao sam.Svaki dan pronađem neku novu korisnu emulaciju koja mi recimo u početku nije bila zanimljiva. |
Quote:
|
Channel Counts:
? 44.1kHz/48kHz: 32 channels mono, (16 stereo) unexpanded. |
Quote:
Target (runtime) v. 2.0.5 To mi pise u LM Manager-u (Tag:About)... E, sad - sta znaci ovo "Target (runtime) v. 2.0.5", pojma nemam... Da li si instalirao i novi set semplova? Ne znam da li to ima veze sa bug-om... |
Quote:
|
probaj da ga reinstalirash.. mozda se zabo sam od sebe.. :?
mislim shta reci, kad meni na emu 1820m ume ponekad da se mic line poshalje kroz line in (!?!?!?) na mixeru.. koji mi je inache predvidjen za gitaru pa posle senda u input u sx-u (znachi samo u monitoring) ide neki njegov amp i comp, chisto da bih chuo lepo shta se snima.. i, naravno, mikrofonija grune samo tako.. iako mi je gluva soba "taaamo daaleeekoooo".. jbg, ume da zabode software.. |
otkrio sam gde je problem.naime,skinuo sam sa gearslutz-a snapshot-ove koje je napravio jedan od članova koji ih je nazvao po nazivima uređaja koje emuliraju radi lakšeg snalaženja i učitavanja.Kada učitavam emulacije preko tih snapshot-ova dešava se pomenuti bug,kada učitavam direktno po fabričkim nazivima toga nema !!!
|
Focusrite / Novation Beta Testing :: Releases
novi update, konacno reshenje problema sa basom i pomeranjem prozora u logicu |
Quote:
Ja sam definitivno odustao od native efekata. Nemam neku platu, ali se isplati dati silnu lovu za UAD. Razlika je vrlo velika u odnosu na sve native pirate. Nema sta nisam probao, niti cuo. Quote:
Sigurno da je bolje imati oba i UAD i LM. Uporedjivali smo sve sto valja od native sa UAD, na odlicnom slusanju. Razlika je vrlo velika. Verovatno se ta razlika slabije cuje na losim zvucnicima, ali je opet velika. |
ljudi molim pomoc:( , naime, dobio sam lm prije 2 tijedna, cekao sam euro napajanje jos tijedan jer su mi dali samo americko, dobio prije 2 dana,posto nemam na maticnoj, kupio firewire karticu , neku od asonic-a 1394 2e + 1i ,i nece da radi, znaci kad spojim u struju se upale lampice i sve brije, ali kad spojim na firewire uopste ga ne prepozna, stavim instal i skoro pred kraj instalacije kaze connect your device to continue....:banghead: ne kuzim???
probao sam stavit karticu u druga dva pc i isti problem, i probo sam u jos 2 sa integriranom firewire i opet nista?! u cemu je problem, citao sam u spec i kazu da bi trebalo radit sa firewire 1394 ,400mbps koju i imam ali nece....ako znate nesto o tome molim vas pomozite!! i koju karticu imate vi koji ga koristite? |
najbolje se obrati njihovoj tehnickoj podrsci
|
Quote:
proveri jel ti sve po "jusu"? Windows XP; VST, RTAS Windows XP Service Pack 2 (Home or Professional) Min version of ProTools required - 7.0 if planning to use the included FXpansion (earlier versions will require the full Fxpansion VST wrapper.) Computer; Windows XP compatible PC (Pentium? 4 2GHz or higher recommended) 400MB/s IEEE1394/FireWire port (OHCI compliant recommended) DVD drive required for Installation CPU/Clock; 1.4 GHz Intel or compatible 2.0 GHz Pentium? 4 or Xeon recommended Memory (RAM); 256MB or more 512MB or higher recommended Apple Mac; AU, VST, RTAS Mac OS X Panther (10.3.9 or later) - Mac OS update may be required Min version of Logic required - Logic 7.1, but 7.2 highly recommended Min version of ProTools required - 7.0 if planning to use the included FXpansion (earlier versions will require the full Fxpansion VST wrapper.) Computer; Apple Mac Power PC G4, G5 or Intel Mac (any) CPU/Clock; G4/800 MHz (minimum) G4/1.5GHZ or higher recommended Memory (RAM); 256MB or more 512MB or higher recommended Additional Info; Firewire chipsets from TI (Texas Instruments), VIA, and NEC are recommended It is highly recommended that Liquid Mix be run on its own Firewire bus/card In order to use Liquid Mix with a 4-pin IEEE1394 port you will need a 4-pin to 6-pin cable (not included) and must use the PSU (included) AMD users please read special compatibility information. Latency; Due to the round trip transmission which is required on the firewire bus, a delay of 2056 samples is incurred. This sample delay results in different amounts of time delay depending upon sampling frequency. 47 ms @ 44.1kHz 43 ms @ 48kHz 23 ms @ 88.2kHz 21 ms @ 96kHz 11 ms @ 192kHz Sequencer compatibility; Liquid Mix operates as VST, AU, or as a RTAS-wrapped VST within compatible hosts. Unfortunately, Liquid Mix is not yet compatible with some non-realtime audio editing software packages which use fixed internal buffer sizes higher than 1024 samples. This affects Steinberg WaveLab, Sony Sound Forge, and Adobe Audition. Focusrite are currently working to fix this. An update is scheduled for sometime before the first quarter of 2007. Additionaly, Liquid Mix is not yet compatible with Cubase 4 on Intel Macs. This is because Steinberg has chosen to stop support of VST2.3 plugins in Cubase 4. Focusrite are working hard to upgrade the Liquid Mix to VST 2.4. If you are a PC user and do not have a new v1.5 Mac/PC Installation DVD, you will need to download the emulations from the Focusrite web page. |
Pozdrav.
Juce sam postao vlasnik ove lijepe spravice. Nadam se da ce se nadopunjavati sa UAD-om. Tragajuci za utiscima o LM, nasao sam neki link emulacije i hardwerski uredjaji 40 comp. i 20 eq. Mozda nekom bude od koristi? http://donstrenz.com/LiquidMix/tabid...1/Default.aspx |
stigo mi mail danas u kojem kaze :
Liquid Mix New Software Version 2.3.16 This latest release of Liquid Mix software improves stability and performance across the board. If you're already a Liquid Mix user, DOWNLOAD this latest release now. If you're not yet a Liquid Mix or Liquid Mix 16 user, what are you waiting for? 18 new Liquid emulations will be available for beta testing in early February, followed by public release end of the month. Highlights include emulations of Blue's "Robbie the Mic-pre" and the Chandler TG channel MkII pre-amp, variations of the Millenia STT-1 and API 2500 compressor emulations and a new EQ from the Chandler TG Channel. NOTE: Liquid Mix & Liquid Mix 16 Compressors & EQ Liquid 4PRE Mic Pres Liquid Channel Mic Pres & Compressors Focusrite’s Liquid Mix HD offers the power of Liquid Mix exclusively to the Pro Tools HD market. Providing the same pool of classic EQ and Compressor emulations as the Liquid Mix range, Liquid Mix HD integrates seamlessly with Pro Tools HD, without the need for Liquid Mix hardware. eto... |
Uzeo sam na probu Liquid Mix (došlo vrijeme da se ojača mašina nekim DSP interfejsom), ali... sasvim slučajno u kutiji samo disk sa Mac instalacijom.
I fino ja skinem Installer sa Focusrite sajta, instaliram ga... sve OK. U međuvremenu, krenem da skidam paket sa emulacijama. Pukne download i kada sam opet pokušao da nađem link za download, njega nema! :shock: Da li to Focusrite nešto mijenja na sajtu ili... ? Zna li neko gdje još mogu da skinem paket sa emulacijama... ili (ako nije prevelik fajl u pitanju) da mi digne paket za 48kHz na neki server. Čisto da mi ne propadne vikend. :) Poz! EDIT: Izgleda da sam ipak nešto isčačkao na sajtu. Samo moram skidati fajl po fajl. Kako god... |
Vidim da ste pro?le godine spominjali cifre od 600-700 ? za ovu spravu.
Jeste li primjetili da sada kod Thomanna Focusrite Liquid Mix 16 ko?ta 238 ?? |
Quote:
|
Ovde sad Liquid Mix plug in (samo software) za Pro Tools HD samo ?200 !!!
(40 x razlicitih eq, i 40 x razlicitih compress..20 sa njim i jos 20 da skinu sa weba..) super cena za toliko plugova |
Liquid mix...
http://images7.thomann.de/pics/prod/191924.jpg ...32 kanala vintage dinamike i EQova... Svi koji ga imaju ga jako hvale i veoma su zadovoljni,i rokeri i narodnjaci, tako da za tu lovu to radi pun gas i ima ih u Artistu na akciji (400€), jedan moj prijatelj je pazario skoro, radi narodnjake a i jedan dobar novi studio u Futogu mu je poklonio puno poverenje... Sprava je odlicna,kao i kod svakog firewire uredjaja treba voditi racuna o izboru firewirea,koliko znam radi sa vecinom VIA chipseta od ovih jevtinijih kartica i ne pravi probleme pogotovo ako je sam na istoj... Bombonica! |
Quote:
kad kazes 16 stereo ..... znaci..... lupam.... PLUGin po kanalu (recimo) ili punis 16 kanala svim i svacim :) kako? mislim jel ima da neki uzima vise CPUa od nekog drugog.....kao kod UADa, nije da sam bas razumeo, i jel se za njega dokupljuju plugovi, ili to sto dobijes dobio si ap skidas sa sajta UPdatove??? HVALA na razumevanju mog nerazumevanja :) pozdrav |
dobijes swe plagowe i software powremeno skidas kao free update koliko ja znam.
|
Quote:
|
To gari, brate,ono, razumes!
:grin: Pozdraw!!! |
Quote:
|
Dobar, gari, dobar! ...neki Studer,ovo,ono,razumes...!
:rotfl: |
a hebesh sad sve....
da li dopuniti sistem sa jos jednom UAD karticom pored KECA uzeti DVOJKU (imam dosta PLuGova) ili se FOKUSIRATI na likvid miks.... ufffffffff:banghead::grin: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
http://www.itsez.org/bushcartoons/BUSHguru.jpg ima istine........ |
Koliko sam ja citao i ovaj forum i ostale stvari po netu,liquid je pravljen na osnovu impulsnih odziva da emulira ponasanje skupih sprava a UAD pravljen, pisan "da radi kao"...! Kad se sve sabere i oduzme ispada ,barem po mom misljenju , da UAD radi za 2 i po' brucimetra bolje...! Ono sto je down-side UAD-a je to sto plagovi, opet po mom misljenji ne vrede tih novaca, kada bi ih kupovao sam za sebe, bez onih forama sa nalozima,udruzivanjem i slicno ali sa tim forama da,mada je opet cimanje i opet kosta! Tamo platis liquid i sve dobijes! Drugo i snaga UAD procesora uvek visi nad glavom kao ogranicavajuci faktor, pa onaj osecaj zebnje - hoce li dropovati u rendanju i to ide na ganglije...!
Liquid ima 16 ili 32 kanala garantovane kakve - takve dinamike i eq,koje jeste priznata i radi u dosta studija... Ako se u obzir uzme da vec imas uad, mogao bi ga koristiti za reverbe i ostale stvari,dok bi liquid radio ostalo... npr... |
Radije bi uzeo neki UAD-2 Duo + nalog...
Generalno, mislim da ima dosta native plugova kojih mozes nakrkati na svaki kanal ako zelis zahvaljujuci procesorskoj snazi, a UAD koristis kao specijalitet ( VCA VU, 1176LN,LA2A,MOOG,RE201...) |
I ja bih ga radije uzeo! Ali liquid mix 32 je sada 400e...
|
All times are GMT +1. The time now is 12:41 PM. |