![]() |
mrzim yahoo :evil:
:oops: |
Ne, ne, nisam koristio ni Ozone ni exciter.
Gate jesam koristio, i mislim da je za onakvu pesmu neophodan (stvar ukusa je da li sam ga u pravoj meri dozirao). Ovakva muzika treba da dise. Ritam je tipicno iseckan, i upravo Gate istice tu ritmiku. Sto se tice kompresije.... Pa mislim da je ocigledno da je moj mix mnogo manje kompresovan nego tvoj, ali ajde, tu su i drugi da prosude. Sto se tice niskih frekvencija, ja sam pokusao da utoplim zvuk, pa je bas meksi nego kod tebe (kod tebe su i bas i noga dosta ostri), ali to je opet stvar ukusa. |
Ivane:
Evidentna je prekompresija usled cega dolazi do (blagog) gusenja... Treba to malo da se opusti (mozda veci attack ili manji ratio... u jednom od high-freq band-ova). Nadam se da nisi koristio single-band kompresor :wink: Avax: Quote:
Quote:
Ali ok,neka drugi procene :wink: |
Quote:
Ma jok .. korisceno Uadov limiter,fairchild,P.EQ,multiband limiter,Rcomp .. mozda nesto od toga nije ostavljeno zaboravih ali uglavnom ova kombinacija 8) |
POHVALA Gianfrancu NA AKCIJI KOJU JE POKRENUO !
Lepo je uspelo .... svi pricaju o muzici a vec je devet stranica u prici Super ....... saljite postprodukcije kakve god da su , pa poredite , cak predlazem da ako vam je losiji post ..... napravite novi pa ga opet posaljite ! Pozdrav |
Hvala Max! :beer:
|
Da, tema je simpaticna.
Bila bi jos bolja kada bi jos neko dao svoj komentar o prilozenim postprodukcijama. Za sada je samo Gianfranco taj koji drzi glavnu rec. A ne vidim ni jedan razlog zasto bi njegov sud bio relevantan ili vredniji od drugih. :? |
Ja cekam da se nakupi vise toga... pa skidam...
U ponedjeljak cu skinuti sve i dati svoj komentar. Ostali? :D |
evo ja sam isto napravio nesto ali uploadati cu sa posla u nedjelju.
nego, cudi me da sve vase snimke imaju jednu zajednicku stvar...pomalo neobicnu...ali ajde, necu nista govoriti....cekam da poslusate moj pokusaj pa da probate sami pogoditi :) inace...ni jedna snimka mi se nije nesto svidjela...vjerovatno zato sto sam sve poslusao nakon sto sam napravio svoju pa su usi bile naviknute :) poslusat cu jos jednom sutra pa javim cija mi je najbolja i objektivnije komentare :) |
Evo poslao sam novi master (GianfrancoMasterSoft.wav).
Bilo je kritika da sam prebudzio prvi i ja sam to ozbiljno shvatio... Zadnjih 90 minuta sam uradio 4-5 razlicitih master-a (neverovatno kako male promene u jacini bandova od po 0.5-1 dB zestoko uticu na finalni master) i ovo je zadnji koji sam uradio i zvuci mi najbolje. Hvala na svim pozitivnim i negativnim kritikama... i ocekujem komentare :lol: |
Kad bude uplodovan original master ( radjen u inostranstvu ) preslu?a?emo sve mastere , dati komentar i spisak opreme na kojoj smo slu?ali . Sve mastere ?emo sti?ati da bi bili identi?ne glasno?e .
|
Saljite ..... evo ja cu krajem nedelj da poskidam sve pa cu dati svoju top list ......( posto je ovo u sobi u kojoj sam moderator ) pa da vidimo cija majka ..... nosi najke :)
odoh na Grejs Dzons Pozdrav |
Neki su ovo shvatili ozbiljno kao takmicenje ili mi se cini?
Ljudi koji uploaduju zele odmah da cuju komentare.Neko ima manje iskustva,neko ima lose monitore,neko losu akustiku (kao ja :? ),neko treba jos da izostri usi... i komentari mogu jako da pomognu! Bar ce neko otkriti da ima lose monitore i da na tome ne moze da bude siguran da li je preterao sa kompresijom i sl... Evo Avax je uploadovao pre vise od 24h i niko do sada nije dao ni jedan komentar a bilo je bar 200 poseta ovoj temi za ta ista 24 sata... Slobodno kritikujte i recite sta god mislili,culi... Uostalom i mastering se radi da bi se culo dobro ne na jednom nego na svim mogucim sistemima. Verujem da ce dobar master da se cuje dobro na svim sistemima! Dalje,oni koji su rekli da cekaju da se nakupi pa ce da skinu... Opet nista ne pomazete time onima koji su uploadovali...drugo jedan fajl ima oko 8 MB... i zamislite kada bude 15 fajlova...znaci 120 MB !? Jos ako nemate ADSL...brrrrr :scared: Sta bi sa Stekom? Kad ce taj master? :lol: |
Avax master ne mogu da otvorim . " Specijalan format " - 20 bita ?
|
Ja nemam ADSL.... bas zato ce mi to poskidati u ponedjeljak... s posla...
|
Quote:
i ja sve skidam i saljem s posla :lol: |
Milose,Avax-ov wav fajl je zapakovan u rar! Moras prvo da otpakujes...
|
Dajte mi molim vas da ne trazim tu po stranicama tocnu uputu i link gdje i sto da skinem i kako? :<>
|
http://mail.yahoo.com/
username: rumski2005 password: jackson ides u inbox i onda ces videti sve verzije master-a koje su poslate. recimo na dnu se nalazi original mix " G B Inside Out (original mix 44.1 kHz 16 bit wav, 0:47 , 8.3 MB)" A iznad toga slede verzije master-a koje smo mi slali (Gianfranco,SandRob,Sumanut,Eon,Color,Sandrob II,Avax,Ivan,Gianfranco II) Kako da skines odgovarajuci fajl? Kliknes na recimo "SandRob - insideout2 (drugi pokusaj)", Otvorice ti se dole :"SandRob__drugi_pokusaj____InsideOutWav.wav (7.9MB)" Kliknes na "Save to computer" izaberes lokaciju i to je to... :wave: |
Evo upravo uploadujem GianfrancoMasterSoft2 (GianfrancoMasterSoft i sve prethodne verzije moje,Sandrobove itd... cu pomeriti u folder "older versions" ...ako neko zeli, tamo moze da ih nadje)
Poboljsanje: Skoro 1 dB jaci RMS i jos prezentnije,cime je po snazi dostignuta moja prva verzija InsideOutGianfranco.wav,ali ovog puta bez toliko primetnog prekompresovanja. :mase: |
evo poslao sam i ja svoj pokusaj
|
jel postoji mogucnost da to okacite na streamload ?
meni na yahoo sve posle 2mb stane download a ne postoji nacin da ga bacim u neki download manager.. |
Jos dva mastera da skinem ...
|
Quote:
|
Na zalost, wav fajl prelazi limit koji moj server dopusta, tako da ne mogu da ga posaljem.
Vec sam probao pa ga je on sam iseckao na rer fajlove. Ali cudi me da ne moze da se otvori, jer Gianfranco je to ocigledno uspeo. Svarno ne znam. Iskreno, moj master i nije nesto vredan paznje jer sam to uradio za par minuta (nisam ocekivao da ce tema biti ovako dobro prihvacena, pa nisam imao narocitu motivaciju), tako da ne propustas nista. :wink: Ipak, ako Gianfranco ima neku ideju kako da se pokrene fajl, onda super. :?: |
Quote:
|
Quote:
|
Nemojte ljudi da pravimo frku zbog obicnog rar-fajla... Ko ne zna da otpakuje rar :smile2: krajnje je vreme da nauci!
Uostalom zapakovan fajl zauzima samo 6.3 MB ,sto je dosta bolje u odnosu na 8.3 MB... lakse i za uploadovanje i za download! Mislim da je doslo vreme da uploadujemo Brad Blackwood-ov master. Dobio sam celu pesmu u mp3 formatu :? Odseci cu odgovarajuci deo i poslati u wav formatu,da ne bi bilo daljeg gubitka kvaliteta dvostrukim mp3-ovanjem. :dj: |
Ne radi se o otpakivanju .rar fajla vec o tome da covek moze slati fajlove vece od 2 MB u zivotu sto je normalno za danasnje uslove :)
|
Eon:
Quote:
Sinoc sam slusao svoj master u kolima i jedino sto mi je smetalo je sto su visoke frekvencije preko 8k delovale kao da nisu kompaktan deo celine... Sada sam poslao GianfrancoFinalMaster.wav (obecavam necu vise :lol: ) jedino poboljsanje: iskljucio sam exciter ! To je to od mene :beer: |
Zvincicu kod tebe ima problema u 1k-20k... Mozda preterano koriscenje exciter-a? Cuje se kao neka distorzija visokih... Post reverb mozda ima preveliki decay za ovakvu vrstu muzike !?
Inace EQ balans i snaga su mi ok. |
Quote:
glavna kombinacija je bio waves c4 multiband i voxengo gliss eq...i L2 (vjerovatno je on krivac) sto se reverba tice, da, malo ga vise ima....mix je bio na 7% |
onda verovatno nije l2 nego Multi-band + Gliss EQ...
Nije problem u 7% reverb-a vec decay... znaci trajanje reverba je predugacko... ako ga vec stavljas probaj sa nekim jako kratkim,koji bi se vise osecao,nego sto bi se cuo... |
Quote:
Quote:
|
Ja sam stavljao post reverb na ovaj mix pa ga niko nije primetio ali ga ima i napravi pesmu kompaktnijom :) i sredi stereo sliku :wink:
|
Nisam mogao da spavam zbog ovoga... Sinoc ukapiram da sam totalno zaboravio da koristim MD3 Brickwall Limiter... kakav mentol? :banghead:
Evo sada sam poslao GianfrancoFinalMaster2.wav jedina razlika je sto je sada koriscen MD3 Brickwall Limiter,a na prethodnim verzijama Waves L3 Maximizer. Razlika je mala,ali se cuje. Sa MD3 je pitko kao sveta vodica :andeo: Ostavicu obe verzije,jer nekome moze da koristi kao uporedni test ova 2 limitera. |
Evo povecali su kapacitet inbox-a sa 250 MB na 1 GB na yahoo-u !!! :lol:
|
U narednih nekoliko minuta (najkasnije do 17h) svima koji su poslali svoje verzije mastera,bice poslat na e-mail BradBlackwoodMaster.wav... Ako nekome nije stiglo slucajno,neka me obavesti.
|
Fajl je poslat i na rumski2005.
Ocekujemo komentare... :wink: |
Napomena:
Brad-ov master je jako slabo limitiran,te predlazem da ga slobodno dodatno limitirate sa recimo Waves L3 Maximizer-om (stavite threshold na -3), snimite novi wav... i onda ga uporedjujte. Takodje moram da napomenem da sam dobio 128 kbit mp3 fajl (celu pesmu) i onda odsecak konvertovao u wav da ne bi bilo dodatnog gubitka kvaliteta. Inace probao sam sada da konvertujem svoju verziju mastera u 128 kbit mp3 i razlika izmedju wav-a i mp3-a je jako jako zanemarljiva! |
All times are GMT +1. The time now is 05:05 AM. |