![]() |
Re: Ko je ko na Rumskom
Manley kako se potpisujes na Cafe del Mar ?
|
Pozdav svima!
Moje je ime Ivan Ristic i beskrajno mi je drago da postoji jedno ovakvo mesto.Imam studio u Sokobanji, pomalo snimam druge,pomalo sebe i band... Iz skromne karijere izdvojio bih: 1995.album "Jutro Dolazi Rano",2004.singl sa glumcem Bata Djosom "Juzna Pruga",2006.Nagrada"Beogradski Pobednik" za pesmu "Kukovo Leto". Eto toliko,veliki pozdrav! |
@sgracanin
Nek si ti nama dobro dosao. Drago mi je sto je covek koji je takodje uradio mnogo na polju audio produkcije dosao na forum sam i bez pompeznih najava i gostovanja pridruzio se nasoj zajedninci. Mozda bi to trebao biti primer i ostalim "zvezdama" ovog foruma. |
Bolje vas na?ao.
Ja sebe ne smatram zvezdom. Imao sam vrlo buran ?ivot do sada, i ako moje ludo iskustvo mo?e nekome biti od pomoći, onda nije bilo uzalud... Hvala na dobrodo?lici. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Zovem se Bojan i iz Osijeka sam!
Sviram klavijature, a bavim se DJingom i glazbenom produkcijom. Glazbeni stilovi UK Hard House i NRG. Ljubitelj sam hardwarea pa si pomalo kupujem opremu (tocnije, sve trosim na opremu). Ovo je moj trenutni setup: Roland MC-909 Roland Juno-G M-Audio Radium61 Alesis M1 Mk2 Active Terratec DMX 6Fire Zoom RFX-2000 Behringer T1951 racunalo necu spominjati jer nije vrijedno spominjanja planovi u buducnosti: Novo racunalo naravno i zvucna Access Virus TI Mackie VLZ 3 1642 Dynaudio monitori (jos se nisam odlucio za model) izraditi akusticki tretman sobe za studio :P Isao u skolu 3 godine za klavijature, moj prvi synth je jos tamo negdje sa sredine 90ih (Casio Concermate, tako nekako se pise :). Ljubitelj sam elektronske glazbe i kod kuce posjedujem jako veliku fonoteku koju godinama sakupljam. Posebno su mi drage Thunderdome kompilacije koje posjedujem sve od prvog dana do danas. Posebno stujem ime Rexanthony koji je radio neponovljivu glazbu i pravi je virtuoz na Roland instrumentima. Imam jedno glazbeno izdanje i to sa svega 18 godina, od tada mi je jos jedna stvar bila dosta dobro prosla i to u Americi gdje su 2 DJa odabrala moju kao najbolju u top 10 listi DMCa! Nazalost, izdavaca jos nisam uspio naci :( Radio sam kao tehicar, urednik i voditelj nekih emisija na Gradskom Radiu. Trenutno radim i na HRTu. Pomalo se bavim akustikom i proucavanjem zvuka. Moj zadnji projekt je vezan uz radionicu "Electronic Workshop" gdje nam je sponzor bio generalni distributer Roland opreme za Hrvatsku. Pa smo prezentirali nesto njihove nove opreme, turntableisam i druge interesantne stvari vezane uz el. glazbu. Nevezano uz glazbu: po struci sam elektrotehnicar, pa kasnije i projektant racunalnih mreza. Radim u firmi Combis, inace sam mre?ni tehničar (radim sa routerima, switchevima i ostalim slicnim stvarima vezanim uz to). Posebno podrucje interesa su u zadnje vrijeme VoIP tehnologije. |
Dobro došao Bojane...
|
Zahvaljujem :rolleyes:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
dirigujem novosnovanim djecijim horom (tek je bila treca proba) :) |
Evo i mene!
Za muziku sam pocheo da se interesujem prije nekih mjesec dana,neko se sa mog kompa prijavio na forum prosle godine?Po nekad sam se bash chudio o cemu raspravljate??!! Ne znam bash dobro engleski niti note,ali zaje...am se sa Frutijem po citav dan.Pokushavam da snimim neki tehno, trens,haus... Znam da nije bash ozbiljno od mene shto vam oduzimam vrijeme i prostor jer vidim da ovdje ima ozbiljnih muzichara ali bicu tih, mozda i nesto naucim??? FRUTI DO BOLA!!!!! |
Quote:
Quote:
95% materijala koji se snima kod mene je upravo ovaj zanr - hip-hop, tek po neki R&B, neshto sitno RnR... i tako... Quote:
Na svu srecu, cujem, pa sam pod "stare dane" nabavljao neshto od literature ortaka koji su ishli u nizu i srednju muzicku i tu, opet, vishe na sluh hvatao fore i kvake... Iskreno se nadam, da cu za jedno godinu dana zapaliti u Bech na SAE, uporedo sa zadnjom godinom stomatologije. Oduvek se bavio nekim vidom umetnosti, od grafita (97-98), preko print design-a, web desgin-a, itd. Quote:
DISCOGRAPHY: Appears on: STRUKTURNA ILUZIJA 01 (Inflame Beatz / Film Publik Art, December 2003.) - Track 1. Intro (2:05) / Arranged By, Drum Programming, Edited By - JanZoo, Arranged By, Drum Programming, Edited By, Edited By [Vocals] - DEMONIO - Track 2. DEMONIO - Put (4:15) / Arranged By, Arranged By [Vocals] - DEMONIO, Drum Programming, Bass - JanZoo - Track 4. Organizacija 18 feat. DEMONIO - Udarac novog dana (4:15) / Drum Programming, Bass - JanZoo, Rap [Featuring], Arranged By, Arranged By [Vocals] - DEMONIO - Track 14. DEMONIO - Kritike (4:05) / Arranged By, Arranged By [Vocals], Edited By - DEMONIO, Drum Programming, Bass - EKS - Track 17. Taz feat. DEMONIO - San na javi (3:30) / Arranged By [Vocals], Edited By - JanZoo, Composed By, Arranged By - Marconiero, Rap [Featuring], Arranged By, Arranged By [Vocals], Edited By - DEMONIO - Track 18. DEMONIO - Lekcija 2: Revizija feat. Mijlana & Olja (5:25) / Acoustic Guitar, Bass - Nikola Markovic, Arranged By, Arranged By [Vocals] - DEMONIO, Drum Programming - JanZoo, Vocals [Featuring] - Miljana Spasic , Olga Petkovic - Track 19. Outro (12:34)/ Drum Programming, Edited By, Edited By [Vocals], Arranged By - DEMONIO DEMONSTRATURA: POGLAVLJE PRVO (Inflame Beatz / Film Publik Art, December 2004.) - Track 1. Kritike 2 feat. EKS & Woo-Khan (4:55) / Beat, Bass, Drum Programming - DEMONIO, Rap [Featuring] - EKS , Woo-Khan - Track 2. Kulturolo?ki fenomen (Ostajem u muzici) (3:30) / Beat, Drum Programming, Arranged By - EKS - Track 3. Napravi razliku (3:50) / Beat, Drum Programming, Bass, Arranged By - EKS , Vocals [Shout] - JanZoo , Woo-Khan - Track 4. BCREW (Totalno Drugaciji) feat. EKS & Woo-Khan (4:05) / Beat, Bass, Drum Programming - Demonio, Rap [Featuring] - EKS , Woo-Khan - Track 5. Pismo (3:30) / Beat, Drum Programming, Arranged By - EKS, Featuring - Ken Veliki - Track 6. Zato ?to volim feat. Gospoda (3:40) / Beat, Bass, Drum Programming, Arranged By - El Prezidente, Rap [Featuring] - Gospoda - Track 7. Brojac uspeha (3:30) / Backing Vocals [Shout] - JanZoo, Beat, Bass, Drum Programming - Demonio - Track 8. 1001 Za?to feat. Shorty (5:35) / Beat, Drum Programming, Backing Vocals [Shout] - JanZoo, Rap [Featuring] - Shorty - Track 9. Cutanje feat. Organizacija 18 (5:25) / Drum Programming - JanZoo, Beat - Demonio, Rap [Featuring] - Organizacija 18 - Track 10. Vizija buducnosti feat. Branchy & Lyopol(4:10) / Beat, Drum Programming, Bass, Arranged By - Woo-Khan, Rap [Featuring] - Branchy , Lyopol - Track 11. Sve je kao cool feat. Ken Veliki (5:05) / Beat, Drum Programming ? Demonio, JanZoo, Rap [Featuring] - Ken Veliki - Track 12. Poglavlje prvo feat. EKS(Interlude) (1:20) / Beat, Drum Programming - Demonio, Rap [Featuring], Drum Programming, Arranged By - EKS - Track 13. Pogre?no protumacen (3:45) / Beat, Drum Programming, Arranged By - Woo-Khan - Track 14. Sve je pod kontrolom (4:35) / Beat, Drum Programming, Arranged By - Woo-Khan - Track 15. Danas, sutra, juce feat. EKS (Interlude) (2:00) / Rap [Featuring], Beat, Drum Programming, Arranged By - EKS - Track 16. Heroj naroda feat. Marcelo (5:20) / Beat, Drum Programming, Beat, Arranged By - EKS, Rap [Featuring] - Marcelo - Track 17. Nedovr?ena misao feat. Tokyo & WackWacko (5:15) / Drum Programming, Beat ? JanZoo, Featuring ? WackWacko, Rap [Featuring] - Tokyo - Track 18. Za jedan kvart... Bulevar! feat. EKS (5:15) / Beat, Bass ? Mysterious, Drum Programming ? JanZoo, Rap [Featuring] - EKS - Track 19. Kada sve stane (2:15) / Guitar - Nikola Markovic - Track 20. 7 Sekundi ti?ine (0:07) BLACK IN WHITE PRESENTS: DEFINICIJA (Ammonite Records, December 2004.) Ultimate Serbian Hip-Hop Mix - Track 11. DEMONIO - ?ta ka?em / Beat, Drum Programming - Sa?a Krausovic, Arranged By - Demonio Zavrshavamo mix mog novog albuma DEMONIO & BCREW "NA?A POSLA" koji ce se najverovatnije naci u prodaji za Bassivity Music / Mascom (20 novih numera, totalno drugaciji fazon u odnosu na prvi album, odabrani gosti medju kojima i nas dragi "kolega sa Rumskog" Shot zajedno sa Remi tj. Elemental, itd.). Nisam bio lenj, a i inspiracije je bilo puno tako da je nastao i mixtape koji ce ubrzo nakon albuma u prodaju DEMONIO presents BCREW "GETO SNOBIZAM", a obzirom na aktivnost vezanu za studijski rad u proteklih par nedelja nije iskljucen josh jedan mixtape DEMONIO presents BCREW "BLVD" Ushao u prichu solo, mada mi zadnje dve godine i jache najvishe prija rad kada se skontam sa josh nekim na traci, tako da je drugi album i predstavljanje mog benda BCREW, obzirom da sam ja na svakoj numeri a oni se "rotiraju". Imam neku ludu ideju i da uposlim real live bend ceo fazon gitara, bas, bubanj, klavijature, dj, itd. ali otom-potom. :) To je to ;) nadam se da nisam smorio :) |
e ajd ovako - posto me posle besomucne samoproklamacije par ljudi pitalo isto pitanje evo ukratko uputstva za moj lik i delo - www.myspace.com/arthurbg
Na samom profilu se nalazi pesma mojeg dobrog drugara Petra Rudica ciji sam mix odradio na osnovu postojeceg snimka. Zadovoljan sam kako je ispalo, zato mi i stoji na profilu. Pored toga, u Top Friends se mogu naci nekoliko izvodjaca sa kojima sam radio : Consecration - mix postojeceg snimka (veoma loseg, spasavanje kolko je moguce, ali mi je ipak drag) . U pitanju je nedefinasani post-rock/numetal FC Apatride utd - kompletan recording i mix, pod producentskim zahtevima vodje benda, gon Abdulraheem Kheirawi-a. Takodje su mi veoma dragi ti snimci, u pitanju su dva albuma objavljena za francusku etiketu MakaSound. U pitanju je surovi roots-reggae Barcode- Numetal/Crossover - kompletan recording i mix, bez uvazavanja nekih mojih dobrovoljnih producenstkih saveta. Ipak sam zadovoljan kako je ispalo TeaBreak - poslednji single "Troublemaker". kompletan recording i mix, ali sa zestokim razilazenjima po dosta producentskih pitanja. Ipak, poslusajte. U pitanju je melodicni punk-rock Jedini album koji sam do sada kompletno producirao, snimio i smixao, je prvenac za beogradski rock-band Broken Strings, sniman u studijima 5 i 6 RBG. Ko zeli da ga cuje, morace da saceka izdanje 19.11.2007 ili da svrne do mog skromnog ateljea na NBGD. Inace imam 25 godina, i zovem se Marko i volim sve sto vole mladi ;) i sto bi Perun rekao, drchan sam jer sebi dozvoljavam slobodu da slusam usima i kritikujem necije radove, bez obzira sto sam verovatno nisam napravio bolje. |
Uf odakle da se krene...
Aleksandar Samouk.... Sa muzikom se teram ganjam druzim od malijeh nogu....Bili smo i raskidali....:jupi::banghead: Muziku osecam u zavisnosti od mnogih stvari kao drogu strast, ljubav, lek,lek,lek, melem,utehu, snagu, tajnu..... Od 16. godine sviram gitaru el. i ac.(nasledio od longhair caleta)....tri god kasnije pocinjem da sviram bas i dolazim na studije u Beograd....gde menjam bendove i fakultete... U vrnjackoj banji bio sam clan i osnivac benda Versus(dark rok) i clan benda shizofrenia-garaz rok(jos uvek rade)..... U Beogradu sam svirao u bendu Shades of gray(noise)....zatim u grupi Kokoro(afro, percussions)-postoji demo album koji ja nemam.....zatim sam svirao bas u grupi Amethist (ambiental soft rock) snimljen je album i bio spot na metropolisu, al niko nije teo da izda album nije im bilo komercijalno/?/ bend se razilazi....pocinjem da se interesujem za arhaicnu i tradicionalnu muziku i instrumente....da ih sviram i pravim....putem audicije postajem clan tamburaskog orkestra Lola i sa njima radim dve godine ...zaljubivsi se u muziku juga i istoka napustam tamburase...upoznajem grupu Ljelje i sa njima snimam jedan zivi CD....koji saljemo u englesku i dobijamo poziv za ucesce na Ethno England 2004....tamo smo svirali na BBC tv.....posle groznih nekapiranja :confused: sa englezima ljubim zemlju po izlasku iz aeroplana na surcinu.. Sa ljudima koji su istupili iz grupe Ljelje i jos nekim prijateljima osnivam grupu za tradicionalnu muziku i instrumente Runo www.myspace.com/runomusic koja i dan danas svira.....a malo potom(sa istim i drugim ljudima) osnivamo i grupu za narodnu duhovnu muziku sa starim instrumentima "Slovo".... www.myspace.com/slovosveto Grupa Runo svirala je preko trideset koncerata u zemlji(srbiji) i par u inozemostranstvu 2006 postajem clan "Beogradske calgije" ( orijentalno balkanska calgijska svirka)...sa njima u studiju 5 RTS snimam album od 11 pesama...koji jos nije izaso al to je d:shock:uga prica:beer:...... Gostovao (kao muzicar) na vise diskova ....Asim Sarvan....Djurdjevi stupovi.... 2006 pocinjem da pevam isone u horu za vizantijsko pojanje pri hramu Sveti Sava Poslednjih par godina izradjujem (za svoju i jos poneciju dusu) stare instrumente(gajde, kaval, tambure i saz) Sviram gitaru, bas, kaval, saz, i razne tambure...(neke dobro a neke ...) Snimanjem se bavim od trenutka kad sam prvi put imao dva kasetofona, pa se snimim na jedan, aposle to pustim i sviram uz to i snimam se na drugi pa opet(samo shushti)... Zadnjih godina radim na svoja dva-tri projekta (dark vave, ethno,i razno) i to aranziram i komponijem...:dj::guitar::mic::uhoh::drunk: student sam pete godine vajarstva na FPU u Bg-u Trenutno zivim i radim u Beogradu i gledam da klisnem iz njega....sto pre...u moje selo Vrnjacku Banju da sacuvam ovo malo zdravlja sto imam:da: i druzim se s vama ovde ...i lepo mi:punch::2kiss: Sve ovo stalo je u minulih 11 godina zivota.... P.S. u cetvrtom razredu osnovne skole bio sam jedan od dvojice koji nisu bili primljeni u hor, a bilo nas je trideset u razredu:kesa:/?/ to je sve narode uh umorih slepoochnice:komp::shock::o: |
Zovem se Edi (ajme iznenadjenja :shock: ), zivim u jako malenom selu (50tak stanovnika) zadnje 3 godine i to mi je omogucilo da pocinjem radit mali studio u donjem katu kuce.
Nazalost, muzicki sam neobrazovan (nadam se jednog dana makar osnovnu muzicku zavrsit). Sviram gitaru nekih 6 godina i zadnje 2 nastupam s bendom cisto za gust kad nas ulovi. A rado bi da vise sviram... Trenutno snimam sve sta mi se ponudi (treba kupit jos puno opreme :) ) a rado bi da jednog dana se specijaliziram na rock (heavy, jazz i sve vezano uz rock). Projekti koje sam do sad radio (lokalni bendovi i hip-hoperi): - Green Fly 2006 Demo (5 pjesama) - MUR 2006 (2 pjesme) - Company Band (2 pjesme) - Breech Deenower (2 pjesme) - Verbal M (kompletan opus) - Nex (kompletan opus) - Diminished Experiment (1 pjesma) - Alen Vitasovic (dijelovi) - Terminal Impact 2007 Demo (4 pjesme) - Green Fly 2007 Demo (9 pjesama) Zadnje dvije godine radim i kao tonac lokalnim rent firmama kao i svojoj. Od zapazenijih bendova koje sam "radio" mogu spomenuti Bobana i Marko Markovic orkestar, Urban, Atheist Rap, Kud idijoti, Kbo, Ramirez, Amala, Popeye, Afion,... OBOZAVAM i live zvuk. Sa ocem radim gitarske i druge boxeve, cak vec profesionalno i posao se dobro siri. Apsolvent sam strojarstva na Tehnickom faxu u Rijeci i nemam zelju raditi u struci do daljnjega. Eto, nasao se u muzici i planiram u njoj i ostati. Ovako mi je dobro::rotfl: I zelja mi je otici krace vrijeme negdje u inozemstvo radit (mozda ameriku), samo da gledam na stvari s druge perspektive, nekako ne bi htio upast u lokalnu produkcijsku kolotecinu... |
niko ne svira narodnjake, a tu je lova:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:kako kupovati opremu:ups:
ja snimam narodnjake i imam preko deset izdanja,inace sam krenuo studijski posao pre 3 godine posle deset godina sviranj tezgi(gitarista,klavijaturista...)toliko da na ovom forumu ima i nas......:D |
Quote:
|
Dosad se nisam mnogo oglasavao,ali evo i ja da predstavim moju malenkost.Vidim da sam ovde jedan od relativno starijih.Rodjen sam pre 39 godina.Kao decak sa apsolutnim sluhom i od malih nogu u kontaktu sa muzikom i muzicarima(otac mi je svirao violinu,trombon,saksofon,klarinet,skoro sve zicane instrumente...),verovatno nisam ni mogao a da ne krenem muzickim putem.Zavrsio sam nizu i srednju muzicku skolu,klavirski odsek,usput svirajuci "rekreativno" klarinet(naravno zbog lakog prelaska na saksofon) i bubnjeve.Posle raznih srednjoskolskih bendova,svirki pod raznorodnim uticajima(Toto,Chick Korea,Police,Joe Sample,Pink Floyd,Gino Vanelli,Sting,Dire Straits...) i bavljenja muzikom samo radi muzike,doslo je vreme za zivotno opredeljivanje.89' upisujem Muzicku Akademiju u Beogradu,teoretski odsek i zavrsavam je 4 godine kasnije.Od te 89' zapravo i pocinje moje profesionalno bavljenje muzikom.Prve 2-3 godine to su bile klubske svirke(Bitef,Klub "Krst",Cabare "Rose","Braca Stamenkovic"...) i rad na autorskom projektu(pevac je bio Filip Zmaher) koji je ocigledno isao mnogo ispred svog vremena.I pored velikih pohvala ljudi iz PGP-a,taj materijal je ostao u demo varijanti.Suvise "zapadnjacki" i nekomercijalno za to vreme.Od 92' do 96' sam kao "klavijaturista po pozivu" svirao u Jazz Big Band-u i Revijskom Orkestru RTS-a i u isto vreme napisao dosta aranzmana za ove orkestre za potrebe raznih snimanja i festivala koji su svirani uzivo.Povremeno sam radio u Studiju 6 i Studiju 13 Radio Beograda kao honorarni producent.Ako se dobro secam "Mesam" 1991" je bio pocetak mog autorskog rada za druge izvodjace.Posle vise od 50 ucesca na raznim festivalima(Mesam,Beogradsko prolece,Suncane Skale,Budvanski Festival,Beovizija,Zrenjaninski festival...) u svim mogucim ulogama(kompozitor,aranzer,producent,klavijaturist a u orkestru,dirigent...)"nakupilo se" i 10-ak nagrada(za najbolju kompoziciju,za najbolji aranzman,po neka nagrada publike...).Kao orkestrator i dirigent saradjivao sam sa skoro svim nasim poznatim orkestrima(Beogradska Filharmonija,Simfonijski Orkestar RTS-a,Gudaci Svetog Djordja,Jazz Big Band RTS-a,Orkestar RTCG...),a broj aranzmana(mislim na one pisane) znam samo da je trocifren(dobar deo se nalazi u nototeci Radio Beograda,pa nagadjam broj).Priliku za "paradiranje" sam imao kao dirigent Budvanskog Festivala 1996',1998' i 2001' i "suncanih Skala"2004'.Ponosni sam vlasnik manjeg tonskog studija koji je u pocetku bio samo radni atelje za rad na aranzmanima.Danas mi sluzi za pre-produkciju projekata koje radim u drugim studijima,a neretko manje projekte i potpuno finishiram.Izvodjaci za koje sam radio:Maja Odzaklijevska,Zana,K2,Maja Nikolic,Chobi,Sladjana Milosevic,Regina,Zeljko Samardzic,DnD,Ceca Slavkovic,Zlatko Manojlovic,Leontina,Maja Markovic,Eleonora Barudzija,Extra Nena,Kristina Kovac,Bajaga,Zdravko Colic,Baby Doll,Zeljko Joksimovic,Jelena Tomasevic...Poslednjih evo vec 7 godina radim sa Zeljkom Joksimovicem kao klavijaturista i shef njegovog prateceg benda.Prevalilo se mnogo koncerata, stotine hiljada kilometara i pola zemaljske kugle.Valjda je vredelo.Cenjene kolege,nadam se da vas nisam puno smorio.
|
Impresivna biografija! Dobrodosao na forum ;)
|
Stvarno lepa biografija... :)
|
Quote:
|
Evo i ja da se Predstavim. POZDRAV SVIMA!
Rođen sam 1979 sa svojih 6 god počinje moja glazbena karijera Počinjem svirati gitartu violinu Tambure Harmoniku El gitaru Bass gitaru,po?to sam u obitelji 4 glazbenik otac me je naučio svemu sto me je zanimalo. Brzo prolazi velika ljubav za Harmonikom jer je bila velika i te?ka. kao klinac mrziio sam ?kolu i profesore,otac me je silom terao da sviram Gitaru (kao i on) i da pohađam glazbenu skolu,no međutim sve dok nisam bio na jednom satu kad sam se potukao sa Profesorm i razbio mu Gitaru o Glavu.Po?to sam bio Hiper aktivno djete,bio sam strasno tvrdoglav i imao sam veliku ljubav. To je trzalački instrument Tamburica-Prim.Sa 10 god počimam da sviram po malim fe?tama počelo je da kaplje prva kinta,parleno sam Trenirao Ko?arku,i boks. Uf Volio sam Ko?arku i boks ima sam predispozicije za taj sport,No Ubrzo dolazi Rat sa 11 god odlazim u Njemačku u Frankfurt,tamo pronalzim dru?tvo za svirati u Katoličkoj misiji. 93,dolazim i nastavljam ?kolu,paraleno i sviram.Sve do 99,Tad ostavljam Tamburicu,prelazim u drugi dio svijeta glazbe a to je Folk i turbo Folk,počinjem Svirati S takvim bandom koji su stalno svirali gotovo svaki dan i naravno zaradivali smo odlično,primoran sam to bio napravit jer mi je band bio pred raspadom. Svirao sam dobar dio Bosne Hercegovine,Hrvatske,naravno inostranstvo,Austrija,Njemačka...Dobro je bilo samo nisam tu Glazbu mogao svirati jer je ne volim. Nakon dvije Godine rada,izlazim iz Banda,Okupljam Novi Tambura?ki Band i nastavljam Dalje,sve do dana?njeg dana.Bavim se Samo Glazbom ne Radim ni?ta,zapravo da budem iskren ni ne mogu radit jer ima stalno nekog posla,uvijek se svira. osim ?to sam u nabavci opreme za svoj mali kućni studio pa sam vidio ovaj forum i odlučih da se prijavim i da se predstavim. ?to se tiče Snimanja,tu sam jo? vrlo vrlo vrlo mal,kao mrav.Totalan Početnik Mo?da sam oko Aktivnije oko 2 mjeseca,tako pomalo po netu tra?im informacije,?to je dobro ?to ne.Odlučih se za kućni studio,jer zaista mi je potreban ,ne planiram s njim zarađivati ali samo za Band i vrsta glazbe koju snimam je Isključivo Tambura?ka.Takva vrsta me glazba i interesira. Evo ne?to od Opreme ?to posjedujem Nemojte se smijati..... Mikrofoni: Rode NT-55 Rode NT-2a Audio Technica-Pro 35 Shure-SM58. Preamp: SPL-Gainstation 1 Mixer: Peavey PV14 Slu?alice:beyerdynamic DT880 , dt 770pro Monitori: Alesis Mk2 Pojačalo: Alesis RA-100 Kablovi Mic:Klotz-5000 Kablovi Za Monitore:AudioQest Konektori:Neutrik Pc intel P4 3.0 Ghz MB:Asus P4P800Deluxe Ram:2,5GB A-Data Hard 2x Seagate 160 GB 2x WD Raptor Mislim da su od 74GB Zvučna:Yamaha DS2416,konverter Yamaha Kalsika 2 DVD roma,Dvije Pr?ilice LG Monitor,NekiTaki 19"lcd Mo?da sam ne?to i zaboravio ali nije toliko ni bitno.Eto to je moj skormna oprema.Inače od Programa koristim i Sound forge i Vegas,ne?to sitno neki plagin Kako početnik vrlo mi je se te?ko snalziti kako i ?to snimati,pa vas molim ne mojte se ljutiti ako nekome od vas uputim nekakvo početničko pitanje. Sad pnekad snimam u sobi 5x4x2,5m,ima po zidovima Apsorbnu spu?vu ali to je samo djelotvorno na vi?im Frenkvencijama,ali dobro bolje i?ta nego ni?ta. Planovi u Bućnosti: Naravno Gluha soba bar 80m/3 re?ija oko 50-60/3 Jo? Dva Preama ,Kopresor, Uskoro Zvučna Druga APOGEE ROSETTA 200 ma joj ima toga dosta sto bih ja za studio........ Pozdrav svima. :wink: |
Postovanje svima:)
Rodjen sam 17.08.1984 godine u Somboru. Posto sam izgleda povukao neke gene na oca eto i mene u muzici od svoje 7. godine kad sam prvi put svirao sa mojim starim bongose u nekoj svadbici mislim da su bili neki Amati:D Od 12te godine sviram bubnjeve ( Amati ) u svom prvom bendu i ubrzo kupujem Yamaha Power V i full komplet cinela (hit-hat, ride..) Paiste 2002, Remo plastike.... bilo i nekih elektricnih bibnjeva i tako... Od 17 godine osnivam novi bend u kome sam svirao klavijature ( DX 7 jos je imam) i pevao. Svoje autorske pesme i neku ozbiljniju pricu pocinjem ulaskom u DX MUSIC STUDIO ( Pozzz Dexxy:) ) i tu snimam 10 pesama koje izdaje pgp-rts u septembru 2004 godine. 2005 Singl Idi s drugim i Vece Novih zvezda Zrenjanin fest. 2006 Singl Sanjam ZR i 2007 Suze su iste vere ( aranzman nas Oggy:) ). Snimio sam 4 spota sto se toga tice. Imao sam priliku da u radu na pesmama i snimanju istih u studiju saradjujem sa mnogo dobrih muzicara ( Aleksandra Milutinovic, Leontina...). Za protekle 3 godine nastupao sam samostalno, koncerti sa svojim bendom, u raznim kombinacijama ( Paja Vuckovic, eks Neverne Bebe, Flamingosi, Lane Gutovic cak:D...) na prostorima eks-yu ( Hotel Yugoslavija, Interkontinentel, Jezero, Bomi, Leopold, Ambasador, dosta diskoteka, BG klubova, domova kulture, sportskih hala,...). Urednik sam i vlasnik radio emisije ,,Moj izbor za vas,, na radio Apatinu ( gosti neki, Neverne Bebe, Garavi Sokak, Vanja Bulic, Dzimi Barka...). Glavni producent Ribarskih Veceri leto 2007 gde su nastupili ( Van Gogh, YU Grupa, Dejan Matic,...). Komponovao sam po malo i pesama za kolege ( pop, rok, cak i turbo:D ). Clan sam nekoliko humanitarnih organizacija. Sve u svemu za ove 23 godine sam ostvario neke svoje ciljeve ali se kod mene granice istih svakog casa pomeraju:). Ostaje mi jos da nastavim sa svim ovim ( na pravom putu iskljucivo ) i da polako zavrsavam svoj muzicki studio. Najveca radost mi je bila svakako izlazak prvog albuma za pgp, secam se da smo ja i Shaja iz DX Studija pocepali kutiju sa CDeovima i poceli da ih bacamo od srece po studiju:rotfl: i naravno sto sam uspeo ( bar na blic ) da upoznam jednog od mojih decackih idola Olivera Dragojevica. Ziveo sam 3 godine na NBG ali ipak mi najlepse u rodnoj Prigrevici i na relaciji Apatin-BG-I ko zna... Eto toliko od mene u ovom tekstu za sada i drago mi je sto prisustvujem na ovom veoma dobrom forumu. Ziveli!!!!!:) |
Dobrodosao Ilija ! :) |
Quote:
|
Lelo jel to tebe trema pichi pa konstantno pravilno kucas? :)
|
Quote:
Glupo je da pitam, zapravo ono sto mene zanima nije za forum :twisted:,nego ti reci koju o sebi sta, kako, gde, skim ( pevala, svirala) ...itd. ma znash vec :wink: |
Quote:
|
Pozdrav svima
Napisaću i ja par reči jer pi?u i drugi: <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> Period od 1991.do 1993.godine proveo sam kao klavijaturista nekada?njeg velikog revijskog orkestra Radio Televizije Novi Sad, da bih narednih osam godina radio kao producent muzičke produkcije Radio Novog Sada. <o:p></o:p> <o:p></o:p> Član sam Pretsedni?tva Udru?enja kompozitora Vojvodine.<o:p></o:p> <o:p></o:p> Kao autor-aran?er učestvovao sam na mnogim festivalima (Kazahstan, Belorusija, Makedonija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, zatim: Miris Mediterana-Kotor, Budva, Sunčane Skale, Sun Flower, Beovizija, Beogradsko Proleće, Mesam, Na?a radost-Podgorica, Tini Fest-Temerin, Zlatna staza-Ro?aje, Tin-Donji Milanovac, Veliki Festival zabavne muzike-Banja Luka, Đurđevdanski festival-Banja Luka...). <o:p></o:p> <o:p></o:p> Mnoge numere, koje sam aran?irao, nagrađivane su visokim nagradama ( navodim najdra?e, ali ću izostaviti veliki broj nagrađenih pesama za decu, jer ću tim detaljima posvetiti jedan od narednih pasusa ) :<o:p></o:p> <o:p></o:p> "JUTRO" - Bojan Milanović, "MESAM '94", <o:p></o:p> "ERDELEZI" - Svetlana Ceca Slavković ,"VOICE OF ASIA - Alma Ata '97", Grand Prix<o:p></o:p> "OPROSTI MI" - Ru?ica Čavić, "IZBOR ZA EUROSONG" - Sarajevo 2000 - Treća Nagrada<o:p></o:p> "KUĆI DA SE VRATI?" - Svetlana Ceca Palada, "MIRIS MEDITERANA - Kotor 2001", Prva Nagrada<o:p></o:p> "MESEČEVA PESMA" - Ru?ica Čavić, "MIRIS MEDITERANA - Kotor 2001", nagrada za aran?man<o:p></o:p> "PESMA BOEMA" (Mito Bekrijo) - Ru?ica Čavić, "VOICE OF ASIA - Alma Ata 2001", Prva nagrada<o:p></o:p> "KUSTAR" - Ru?ica Čavić, "VOICE OF ASIA - Alma Ata 2001", Prva nagrada<o:p></o:p> "PUSTI ME" - Ru?ica Čavić, "FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE - Banja Luka 2003", Prva Nagrada<o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> Izuzetno veliki je broj dečjih pesama (preko 500) snimljenih u periodu od 1992. do danas. Nekada sam pisao za revijski orkestar koji je bio sastavni deo kako velikih, tako i dečjih festivala (kao ZLATNO ZVONCE u Novom Sadu ili DEČJE BEOGRADSKO PROLEĆE u Beogradu), zatim nas je tehnolo?ka ekspanzija dovela do stanja zavisnosti od softvera... Poslednjih pet godina se vi?e nego ikada bavim dečjom muzikom i mladim talentima (mo?da zato ?to sam sretni otac četvorogodi?njeg dečaka), te sam muzički producent dečjih festivala u Brčkom, Bijeljini i Zvorniku, kao i raznih drugih manifestacija i programa za decu, a time se bavim rame uz rame sa svojim starijim kolegom g.Jocom Adamovim, a uz nas je, naravno i neizostavno g.Minja Subota. U triu sa njima uspeh je bio pokrenuti, posle dvanaest godina, novu seriju ?MUZIČKOG TOBOGANA? uz koji su mnogi od nas proveli detinjstvo. Dugogodi?nja saradnja je doprinela da nedavno, na Ko?utnjaku, u studiu RTS-a zavr?imo snimanje drugog, novog serijala, nekada, u staroj velikoj Jugoslaviji, najgledanije dečje emisije...<o:p></o:p> <o:p></o:p> U sledećem pasusu ću navesti, ne izdanja koja bi se tretirala kao visoko komercijalna, jer ih nisam, realno gledano, ni radio, ali ću navesti albume koji su mi dragi, a na kojima sam ostavio svoj trag ili kao aran?er (na nekima 2-3, a na nekima čak i sve), ili kao koaran?er, ili kao muzički producent, ali i neka izdanja tambura?ke muzike za čija sam stvaranja jedan od odgovornih, kao i izdanja koja pripadaju sferi umetnosti i kulture:<o:p></o:p> <o:p></o:p> "SEDMO NEBO" - ?elimir i Vi?nja, '95 - PGP RTS (moja prva ploča, ako ne računam jo? neke novokomponovane tvorevine koje su izdavane, ali za koje ne mogu reći da sam emotivno vezan. Prosto sam jedan od onih koji ne zive od tog stila, ali moram da napomenem da nemam naviku da odbijam ukoliko se ukaze potreba). No u to vreme, te?ko da je i?ta osim narodnjaka moglo da se naplati.<o:p></o:p> <o:p></o:p> "UZMI SVE ?TO LJUBAV DOTAKNE" - Bojan Milanović, '95 - PGP RTS (ceo album)<o:p></o:p> "DEČJE BEOGRADSKO PROLEĆE '96" - PGP RTS (ceo album)<o:p></o:p> "ZLATNO ZVONCE '96" - KPZ Novi Sad (ceo album)<o:p></o:p> ?DECA SU UKRAS SVETA? ? Minja Subota (1997) PGP RTS (ceo album)<o:p></o:p> "ZLATNO ZVONCE '99" - KPZ Novi Sad (ceo album)<o:p></o:p> "U POTRAZI" - Ru?ica Čavić, 2000 - CITY RECORDS (ceo album)<o:p></o:p> "KRALJICA" - Bojan Milanović, 2000 - PGP RTS (ceo album)<o:p></o:p> "NA?A RADOST - Podgorica 2001" ? SARS<o:p></o:p> "ZLATNA PAHULJA - Ro?aje 2002" ? SARS<o:p></o:p> "DISKRETNA" - Ru?ica Čavić, 2002 - CITY RECORDS (ceo album)<o:p></o:p> "?ELIMIR - 5/1" - ?elimir Kuli?ić, 2002 - PGP RTS<o:p></o:p> "MUSIC FESTIVAL BUDVA 2003" - MUSIC STAR PRODUCTION (lepa uspomena + malo veći broj aran?mana = značajna korist i veliki uspeh. Bilo je i drugih Budvi, ali mi je ovaj festival posebno drag)<o:p></o:p> "NA?A RADOST" - Podgorica 2003 ? SARS<o:p></o:p> "ZLATNA TAMBURICA? 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 - UDRU?ENJE KOMPOZITORA VOJVODINE<o:p></o:p> ?DJEČJA MA?TA MO?E SVA?TA? ? Brčko 2006, 2007, 2008. (celi albumi)<o:p></o:p> ?DJECA PJEVAJU SEMBERIJI? ? Bijeljina 2005, 2006, 2007, 2008. (celi albumi)<o:p></o:p> <o:p></o:p> ?BOKE?KI MORNARI? ? Izdanje sačinjeno od ?aljivih pesama u izvođenju klape ?Boke?ki mornari? iz Kotora, kao i nekoliko aran?mana za klapu ?Bisernice Boke?.<o:p></o:p> <o:p></o:p> ?GRETA ? STRANICA 89? ? muzika za pozori?ni komad u saradnji sa kompozitorom prof. Stevanom Divjakovićem i pijanistom prof. Srđanom Dalagijom.<o:p></o:p> <o:p></o:p> Snimao sam i producirao vi?e izdanja srpske duhovne muzike u izvođenju hora ?Sveti Stefan Dečanski? iz Novog Sada, pod dirigentskim vodjstvom Tamare Petijević :<o:p></o:p> ?SRPSKI BO?IĆ?<o:p></o:p> ?VELIKA SEDMICA?<o:p></o:p> ?VASKRS?<o:p></o:p> <o:p></o:p> ?MUZIKA KOD STERIJE? ? aran?mane za 4 mu?ka glasa i klavir pisao sam za seriju koncerata izvodjenih po kulturnim institucijama ?irom zemlje, a sačinjenih od starih pesama pevanih u pozori?nim komadima Jovana Sterije Popovića. Autor programa bio je g.Miodrag Milanović, prvak Opere Srpskog narodnog pozori?ta iz Novog Sada.<o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> Danas sam Sekretar Opere Srpskog narodnog pozori?ta u Novom Sadu, a svaki trenutak koji nije vezan za navednu umetničku jedinicu, provodim u svom ateljeu i koristim ili za nova muzička kreiranja ili za jurnjavu sa svojim sinom. <o:p></o:p> <o:p></o:p> Rasplinuo samo se ...<o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> |
Ala je forum izbagirao... :confused:
Dobro dosao na forum... :) |
Quote:
|
Koliko ja znam, forum ne dozvoljava vise od par smajlija, a pogledaj onu gomilu ovih smajlija -> :p . Ne verujem da bi stojalo namerno... :confused: Ili mozda samo ja to vidim? :shock:
|
bogme, opet si sam birao pecurke po sumi a? pa sam ti lepo reko prosli puta :twisted:
|
Quote:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Daaaaj i men i maaallooooo :D :D :D Pozdrav |
Eto da se malo i ja umesam. Moja malenkost" Bojan Borisavljevic" od svoje 8 godine pocinje da se interesuje za sintisajzere , samouk u svemu od sviranja preko kompjutera pa do produkcije . Svirao u mnogim Rock bendovima ,snimio album za PGP davnih 1995 god. A produkcijom pocunje da se zanimam kada sam kupio svoj prvi racunar Amigu 500 davnih 1995 . I dan danas ucim pa sve do smrti , dosta mi je Rumski pomogo u napredovanju mada jos nisam zadovoljan sa sobom . Tako da se zahvaljujem na ovom prekrasnom sajtu .
Pozdrav:da: |
Hahahaha, e svasta je moguce, ko zna sta sve oni trpaju u menzi... :rolleyes:
http://www.sendspace.com/file/ji26py @Francuz Dobrodosao... :) |
Zahvaljujem na dobrodoslici , mada sam prisutan duze vreme kao DUH........8-) . Posmatram sta se desava na sajtu mada ne plasim nikoga .
POz |
Da li bi i ja trebalo da nesto napisem...
kako ono kazu u narodnim pesmama "Moj je zivot tuzna prica".... Rodjen pocetkom druge polovine 20-og veka, skole niza, srednja, cak i poceta (tadasnja) muzicka akademija odsek kompozicije kod dragog mi i nazalost pokojnog Prof. Obradovica - zabatalio ubrzo, tacka interesa mi se nije poklapala sa Muz. akademijom - bar tada... Poceo kao korepetitor baleta u pozoristu (Terazije) zatim u orkestru pozorista, kasnije presao u Radio kao klavijaturista u revijskom, pa zatim i u Big Band, preko 10 godina stalni clan, naputovao se, nasvirao, naaranzirao (hvala sto mi dadose priliku da pocnem, i cujem na "zivo" kako mi arr. zvuce, prvih 50-ak katastrofalno, oko 100-tog korektno,zatim bogami dobro, narocito za veeeelike bendove, za sta sam dobio i vise medjunarodnih priznanja, nazalost, poceo da radim sa pevacima, da bih preziveo, mladost ostavih u "petici", "sestici" i slicnim depresivnim cumezima, ali sam snimao i u Nemackoj, i u Italiji, a i u Svajcarskoj. Broj aranzmana: cetvorocifren, ali veliki cetvorocifren, broj instrumentalnih kompozicija - veliki trocifren, broj nagrada za aranzman - oko 50 broj nagrada za produkciju (Radenci) 5 ili 6, ne secam se, na Taktons-u 2, sa Radetom Ercegovcem i Bobanom Petrovicem (ton majstori) Poceo sa sintesajzerima odavno, verovatno suvise rano da bih naisao na razumevanje, kompjuteri postojali samo u bankama i korporacijama. prvi poceo sa hardverskim sekvencerima, (nazalost) prvi krenuo sa ozbiljnim (tada) kompjuterima ATARI, pa Falcon, pa P.C. pa na srecu MACINTOSH, otkrio Logic dok se jos zvao NOTATOR, od verzije 1.1x, sve programe za SEQ i DAW posteno platio (ali ne bas sve pomocne programe i semplove - priznajem) Radio SVE festivale u bivsoj Jugi, sem kajkavskih popevki, i to po vise puta, aranzirao za oko 85-90% tadasnjih popularnih pevaca (muke moje nevidjene) Nikada nisam zaradio ozbiljniji novac, zahvaljujuci koristoljublju, prevarama i gramzivosti mojih tadasnjih kolega, a i diskografskih kuca. Nije mi zbog toga narocito zao, al' mi je zao sto izgubih silno vreme radeci stvari koje bas i nisam obozavao, u nadi da ce "biti bolje" Celog zivota voleo instrumentalnu muziku, a 90% radio sa pevacima, pa sad vidite moje psihicko stanje. I pored toga sto sam nekim ljudima bukvalno omogucio karijeru (uglavnom veoma poznati kompozitori filmske, pozorisne, i slicne muzike) od njih NIKADA nisam dobio ni priblizno zasluzeno priznanje, sem neku crkavicu, i poplavelo rame od tapsanja: "dobar si, mnogo si dobar". Kada bi narucioci posla znali ko im je uradio 90% muzike umesto onih od kojih su je narucili, verovatno bi bio veliki skandal, ali sta je tu je...Jos uvek radim, ne toliko, ali prilicno, za sebe najmanje, ali se nadam da kada budem poslednji put uzdahnuo, da cu moci makar sebi da kazem "uuuuuh, bilo je dobro"... Pozdrav svima, i sve najbolje! P.S. ne bih da smaram sa listom snimaka, ploca, CDova i slicno, zaista bi bilo preterano, a i ne secam se sigurno polovine od onoga sto sam radio, mada mi je tek 50-ak + godinica... |
P.S. da ne zaboravim, a i red je, VRAC je bio takodje medju pionirima sintova i sekvencera, tu negde zajedno sa mnom, mozda za nijansu kasnije, ali je ispao pametniji, jer je otisao u London, i tamo radio na "izvoru" - trebalo je imati hrabrosti za to, narocito u to vreme...
|
Pozdrav Slowstar !!!
|
All times are GMT +1. The time now is 08:48 AM. |