Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   CW komentar? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9935)

Pedja 25-11-2004 03:27 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Meni je Luna schljackala na Gigabyte GA-7VA (VIA KT-400) bez ikakvih problema.

Eto......jel vidite da nisam jedini :wink:
a mozda to kod nas basista radi specijalno :D

Eon 25-11-2004 03:29 PM

Pre bi rekao Lunista jer je slucaj lune a pulsar je malo opasniji po kompatibilnosti

Pedja 25-11-2004 03:33 PM

Pa valjda je CW CW samo sto je razlika u DSP-u?

Eon 25-11-2004 03:42 PM

pa jeste ali via chipset je bio problem samo pulsarovcima ako se ne varam

idekius 25-11-2004 03:42 PM

Donekle tacno i jedno i drugo. AD\DA konvertori su kod svih CW kartica isti, tako da tu nema nikakve razlike. Pulsar + ima balanced i\o, ali iste AD\DA. Ona Oggy-eva prica o AD\DA ne stoji, a narocito ne da Luna ima chincheve, a i da ih ima, nista strasno :D , tj. svejedno je da li je cinch ili stereo banana.

Pulsar se zaista drugacije ponasa sa VIA, ali zbog veceg broja DSP-a, tj. zahtevi koje namece PCI magistrali su veci, ali ko kupi plocu gde pci magistrala radi kako treba, nece imati nikakvih problema ni sa 3xPulsar dva.

djole970 25-11-2004 04:11 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
pa jeste ali via chipset je bio problem samo pulsarovcima ako se ne varam

To se desavala sa via kt 133 i 266 cip setom. Koliko sam upoznat sa ovim koji su kasnije izasli ne bi trebalo da ima problema. I nije samo CW imao problema s njime vec i mnoge druge kartice iz tog vremena. Uglavnom, tada je via cipset bio za "izbegavnje" sto danas ne bi trebalo da bude slucaj.

A ako niste znali ima i obrnutih slucajeva. Recimo Yamaha DSP Factory pak nece da radi sa Nforce ultra400 cipsetom a radi sa via. Naravno nije problem u hardveru vec u drajverima jer zadnji koji je izasao za ovu karticu datira iz 2002 godina a nforce se pojavio kasnije.

Oggy 26-11-2004 02:43 AM

Istina je da sam malo ponesen zarom pisanja napravio previd, te pobrkao Lunu i Pulsar jedan, ali ne u potpunosti jer Z link zaista ima RCA (chinch) konektore (koji mi u celoj prici nisu nista jasni).
p.s. Inace prica oko basista uopste ne stoji posto sam to i sam (propade ti teorija) ;)

SandRob 26-11-2004 08:04 AM

Quote:

Originally Posted by idekius
ko kupi plocu gde pci magistrala radi kako treba, nece imati nikakvih problema ni sa 3xPulsar dva.

... i jos kad se namisti da sve 3 kartice dilu isti irq 8)

Eon 26-11-2004 09:21 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Istina je da sam malo ponesen zarom pisanja napravio previd, te pobrkao Lunu i Pulsar jedan, ali ne u potpunosti jer Z link zaista ima RCA (chinch) konektore (koji mi u celoj prici nisu nista jasni).
p.s. Inace prica oko basista uopste ne stoji posto sam to i sam (propade ti teorija) ;)

Pa pazi ima nas amatera kojima je i to dovoljno za ulozenu lovu

All times are GMT +1. The time now is 07:11 AM.