![]() |
Npr. Svidja ti se kako je odradjen mastering na nekoj pesmi,tvoja je slicna i ti hoces da tako zvuci...Skines sa te neke pesme filter i stavis na tvoju,i to je to...
|
Naravno File -> Open. Moras prvo da ucitas samu pesmu da bi sa nje izvuko filter u koraku br.2. Posle toga otvaras tvoju pesmu i ucitavas filter (*.mfl) koji si pre toga sacuvao.
Tako dobijas identicni filter kao sa referentne pesme. E, sad postoji i drugi postupak. 1. Otvori referentnu pesmu (file open). Sam program je automatski u istom folderu gde je i pesma napravio "*.anl" fajl odn. reference fajl za tu pesmu. 2. Ucitaj tvoju pesmu (file open) 3. Zatvori filter ako je ukljucen slucajno (file filter new) 4. Ucitaj "*.anl" reference fajl (file reference open) koji je napravljen u koraku br.1 (iz foldera referentne pesme) 5. Cursor -> Gain 6. Rucno pomeraj EQ sliku da bi je priblicio referentnoj 7. I naravno pusti play dok to radis da cujes promene u snimku 8. Kad dodjes do zadovoljavajuceg rezultata File -> Record As i master je tu 8) |
Quote:
Ovaj drugi postupak sam sku?io, ali sam htio znati kako da odjednom u?itam crvenu ?utu i plavu (referentnu) krivulju, a da ih sam ne crtam po mojoj pjesmi. |
@Shady
Ako imas demo verziju onda je moguce da ti se ne ucitava *.mfl fajl. :? |
Nesto mi ne ide sa ovi HarBalom :? , a najverovatnije negde gresim........snimim ja filter od pesme koja mi se svidja, zatim ucitam moju pesmu i kad pozovem taj filter koji sam sacuvao nista se ne desi, onaj grafikon ostane isti :?
|
Stvarno neznam. Kod mene funkcionise savrseno. Verzija je 1.5
:roll: |
Kod mene je jedini problem sa HB ?to se povremeno sam, u toku neposrednog rada, ugasi :shock: (naj?e??e kada pustim Play). Ne znam de?ava li se to jo? kome od vas.
ProkDu poslao sam ti jedan email, pa kad nadje? vremena odgovori. Pozdrav. |
Probaj sa verzijom 1.51,cini mi se da radi bolje.
|
Jel vredi ovo sta za neki ozbiljniji rad ? Ne bih bas da od go*ana pravim tortu vec samo ako je moguce za nijansu poboljsati neki svoj mix, ukoliko je to moguce naravno... :)
Iskreno, nemam bas neko misljenje o programima takvog tipa pa bih da cujem necije iskustvo ako se kojim slucajem mozda opek'o. :))) |
moje iskustvo je da samunistio mix ali neznamnjem, moze se i to vrlo lepo odraditi sa priblizno slicnom stvari samo treba postepeno dodavati gain i low shelve i high shelve u skaldu sa slusanjem svoje stvari i na konju si.
Ustvari poboljsaces stva za nekoliko nijansi |
All times are GMT +1. The time now is 02:12 AM. |