![]() |
Sve to stoji Ivane, ali ja ipak mislim da je orkestracija nesto jaaaaako teesko odnosno izrada samih partitura. Umem ja sve lepo da odradim po osecaju i u principu da budem zadovoljan, ali uvek postoji ona sumnja tipa "sta li bi tek bilo da sam stvar prepustio nekom orkestratoru"... :) Sto se tice harmonija tu ipak volim da se vodim potpuno po sopstvenom osecaju pa makar bio i pogresan. :roll:
|
@kVu
Sve to stoji i slazem se sa tobom , ne znam gde sam rekao da nije tako :roll: |
Dosta mi je bilo kad sam vidio prof. kompozicije koji mi predaje Oblike na faksu g-dina Horozica kako harmonizira pjesme. Bilo koju napomenes covjek se igra i svira. Nota - akord. O znanju da i ne govorim.A evergreene od Doorsa, Beatlesa i da ne nabrajam dalje kako ljulja, oci mi ispale. Nakon 20 godina sviranja gitare.
I sad ja mangup? Pored njega. Ne hvala! Za mene su pjesme 3 - 4 akorda i pomalo. Da je tako jednostavna Harmonija, ne bi bila zasebna nauka. Jos nisam imao predavanja iz tog predmeta. Ako bude interesantna kao polifonija, a kazu da je jos ludja, PRVA LIGA. Ta pjesma za laku noc, Mogli, to se kod nas u Bosni kaze: S..., s..., moj golube bijeli. Idem malo na klavir harmonizirati ... ceka me 08.09. ispit P.S. Pozdrav Profi! On za ovo zna! Adio svijete... |
Quote:
|
I da.
Ja cu da kazem jos jednom, i stojim iza toga. Harmonija koja se uci na akademiji, ne pruza ni polovinu znanja. Toliko. |
Pruza znanje onome tko ga zeli, samo ne ovisi sve ni o onome tko uci, nego i o onome tko iznosi materiju pred studente, ucenike, djake i ostale.
A da je polifonija bas nemelodicna, Ivane, uzmi malo djela polifonicara pa listen. U kontrapunktu ima samo 1/10 pravila kol'ko ih ima u harmoniji. Ivane, nisi volio Oblike, nisi volio kontrapunkt, nisi volio partiture, nisi volio solfegio, nisam procitao jesli li schmekao harmoniju... Sta si onda volio? |
Vidis kako meni odgovori. Jos mu nije jasno kako to da poredim harmoniju kao nauku sa matematikom, fizikom i biologijom. Moj zakljucak je da je ili bezao sa predavanja ili spavao na njima :D Nauka, momci, nauka i svaka je podjednako laka ili teska, draga ili mrska ali u svakom slucaju se na svakoj se moze doktorirati :!: Po njemu bi Akademiju trebalo ukinuti, studente upisati na sumarski, saobracajni ili DIF pa nek tamo sviraju ku... a profesore i asistente nabiti po kojekakvim gradjevinama da vide majku im j.b.. sta znaci rad :D jer su lezilebovici i bitange koje nisu mogle da nauce studente harmoniji, kontrapunktu, partiturama, oblicima i solfedju, nego su samo malo i sramezljivo grebali po svemu tome :cry: Ivane, bajke se pricaju deci :idea: ja sam ostario uz muziku :!:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:47 AM. |