Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Opet taj mastering... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9074)

Eon 29-05-2004 09:19 AM

Za mastering je bitan i oblik i kvalitet prostorije u kojoj se radi, tako da je i to jedan od elemenata kakav ce ti konacan rezultat biti

Shady 13-10-2004 03:35 AM

Malo sam tra?io na Google ime "Bob Ketz", ali od pdf-a njegove knjige "Mastering Audio" (koju je spomenuo Sandrob) ni traga ni glasa. Medjutim, na kompu imam neku knjigu od njega koja se zove "THE SECRET OF MASTERING", pa ako nekom treba postavi?u je na net i da?u vam link za skidanje.

SandRob 13-10-2004 08:30 AM

ma najbolje ti je kupit knjigu, original pa si miran. i ja san je kupi priko neta. :roll:

btw: ja bi ti jos prije priporuci david gibson - the art of mixing 8)

milosjeftic 10-05-2005 01:31 PM

Re: Opet taj mastering...

Quote:

Originally Posted by dacko
?itaj malo Boba Katza ali ?isto informativno, jer nemoj mislit da ?e netko prodat svoj ?ivot, znanje iskustvo za 30-40 eura, kako bi mi to ?itali u ti?ini svoje sobe prije spavanja i sve nau?ili (mislim da sam ve? negdje ovo reako,

?itaj pa?ljivo ?ta pi?e " izmedju redova " . Mo?e? nau?iti jedan dobar deo . Najva?niji .

milosjeftic 10-05-2005 01:39 PM

Re: Opet taj mastering...

Quote:

Originally Posted by dacko
... neko je ovde pricao da je slao snimke na mastering u Italiju, cini mi se, i da su mu posle toga stvari zvucale svetski. Ok. ali, sada mi stvarno nije jasno u cemu je fora..

Pre svega ( iskju?ivo ) u znanju . Dobre opreme ima svuda . Dobrih majstora/zanatlija nema svuda . Ima ih malo i nadaleko su ?uveni po svom majstorstvu .

idvi 11-05-2005 07:46 PM

Mislim da je ipak caka u INDIVIDUALNOSTI i ZNANJU jer ipak nismo ?to se ti?e tehnike u zape?ku ali..na?a Balkansko polu Evropejsko UHO ipak ima druk?ije standarde.Jer ne treba se i?i u italiju nego mo?e? u Belgiju,Njema?ku Nizozemsku itd itd i svagdje bi master zvu?ao "svijetski"
Napr. ja kad idem ne?to masterirati(poku?ati) mjesec dana slu?am SAMO svijetsku produkciju i to tako da izbjegavam bilo kakvu doma?u radio stanicu koja vrti na?e prizvode.I ...neki moji kriti?ari najednom primjetiv?e da imam
nekako "svijetski" sound.Ako se sije?ate Slovenskog pjeva?a autora prije ho ho vremena (mislim da je Me?ek ili Ma?ek) njegova "Ljubav preko ?ice" navodno masterirana je u Londonu (valjda i snimana) i bila je primjer vrhunca produkcije.Poslje csam saznao da je to ra?eno u Tivoliju...1??

zvincic 11-05-2005 08:49 PM

svIJEtski zvuk i balkanska gramatika :lol:

nije da se mene puno ti?e ali kad vec spominjemo svIJEtski...

idvi 12-05-2005 07:39 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic
svIJEtski zvuk i balkanska gramatika :lol:

nije da se mene puno ti?e ali kad vec spominjemo svIJEtski...

Ispri?avam se na "gramatici" ali ponjelo me po?to smo svi dosta liberalni na ovom izvanredno CIVILIZIRANOM forumu gdje ne gledamo nitko nikome u zube.Jer da se to radi pa ?to bi onda na primjer tvom susjedu po?tovanom
(iskreno)Sandrobu trebalo raditi..!''
Ali to nije tema I JA SEBE u to ubrajam..! :oops: :oops: :oops: :oops:
pozdrav !(mali P)

PS.ispravio sam ono "raditi" usput pogle? kako Sandro pise svoju lokaciju..
kak to nisi primjetil :twisted: :twisted:

zvincic 12-05-2005 07:50 PM

Quote:

Originally Posted by idvi
Ispri?avam se na "gramatici" ali ponjelo me po?to smo svi dosta liberalni na ovom izvanredno CIVILIZIRANOM forumu gdje ne gledamo nitko nikome u zube.Jer da se to radi pa ?to bi onda na primjer tvom susjedu po?tovanom
(iskreno)Sandrobu trebalo raditi..!''
Ali to nije tema I JA SEBE u to ubrajam..! :oops: :oops: :oops: :oops:
pozdrav !(mali P)

PS.ispravio sam ono "raditi" usput pogle? kako Sandro pise svoju lokaciju..
kak to nisi primjetil :twisted: :twisted:

Ne treba Sandra spominjati posto on nema gramaticki neispravne postove. na stranu to sto koristi tradicionalno narjecje ;)

nije mi namjera vrijedjati (daleko od toga), ali malo bode u oci kad vidim ovako srocen post poput tvog i kad se sjetim koliko nepismenih imamo u drzavi, cak i na visokim pozicijama. to nije za smijati se vec za plakati.

ovim ti samo malo skrecem paznju ;)

poradi malo na koristenju kvacica i je/ije kombinacijama i ne dozvoli da te poNJese ponovo ;)

idvi 12-05-2005 07:55 PM

Da nastavim temu.. mislim da ipak je stvar u uvu, normalno da je iskustvo nemjerjlivo u tome ali uvo je presudno.
Sjetio sam se starih Bitlsa mislim da je to bila "Get bek" da su upotrijebili
poklopac od lonca za jedan effekat, sa basom su se igrali itd i cuo sam
puno kolega da smatraju i u dana?nje vreme vrhunskom produkcijom..!
Poslu?ajte ako ju imate.To je ono ?ta sam htio kazati uvo...!

All times are GMT +1. The time now is 11:12 AM.