![]() |
Bez nekih zescis zamerki ili prebacivanja ali covek je definisao neke stvari ili bar pokusao kao sto je to uradilo stotine pisaca ovakvih i slicnih knjiga.
To da li je u puratorovom potpisu stajalo nesto ili nije i kako je to shvaceno licni je problem svakog ponaosob.Ne treba da se uvlacite u te nepotrebne razgovore..ja sam...ti si... Mogli sve stvari vezane za odredjene konkretne stvari..programe i ostale softverske i hardverske elemente kao sto Sandro rece imas u uputstvima ili manualima a ono sa druge strane je upravo Vlada i pokusao da objasni...priblizi sustinu ili koncepciju citavog studija...ostalo vezano za sitnice se moze i sam procackati |
Danas sam zvao mog kolegu da mi vrati knjigu koju sam mu poklonio.
Objasnio sam mu da je to od zivotne vaznosti za opstanak naseg foruma. Cekam odgovor od njega. |
hehe onda je urami ili pod stakleno zvono 8)
|
Quote:
u cubaseu pritisnes "shift+s" (nuendo/project/project setup...) i "record format" namistis na 24bit. busove u cubaseu aktiviras tako da prvo u sfp-u kliknes duplo na "asio 24bit source, te otvoris potreban broj "channels" (buseva). onda u cubaseu otvoris mixer u cijem livom-donjem kutu kliknes na ovi butun http://www.radio-korcula.hr/purgator...roject/vst.gif i u prozoru "outputs" dodas nove buseve (add bus) i dodjelis im "asio device port". radi bolje kontrole, preporucan ti da busevima prominis imena ovisno o namjeni, odnosno o onome sto ces kroz njih slat. u wavelabu prvo stisnes "ctrl+p" i u "audio card" namistis "preferred playback resolution" na 24bit alt. onda (isto u wavelabu) otvoris prozor "record" i u njemu namistis vako: http://www.radio-korcula.hr/purgator...ect/record.gif. naravno, finalni *.wav za cd, moras sacuvat u 16bitova, prethodno koristeci dither! kao def player sa kojin ces svirat 24bitne fileove preporucan winamp (verzije: 2.9xx lite - ako ti treba samo najjednostavniji player ili verziju 5.xx ako zelis koristit winamp za sve multimedia fileove) eto ga! tako izgleda 24 bitni setup. |
Hvala ti na ovom iscrpnom objasnjenu jer mi je sve to mnogo pomoglo.
Posto koristim flekovanu verziju SFP-a, sto bi rekao Deky, izgleda da tu nesto nije stimalo kako treba. Tek kad sam aktivirao obicne Asio multimedijalne drajvere i posle sve to vratio na Asio Scope, sve je pocelo da funkcionise, medjutim sad mi se otvara SFP pri startovanju racunara, a to se nije ranije dogadjalo? |
Start~Run~msconfig~Systemstart
tu treba deaktivirati sfp software i restartovati kompjuter. |
Ne, nije problem u tome vec sto SFP nije backround, vec se otvara routing window, sto me nervira. Trebalo bi da se ucita normalno startup projekat.
|
e to se i meni desavalo ali tek reinstalaciom SFP-a mi se resilo...verovatno se neki sistemski fajl sjebao na putu do kuce pa sam ga uputio ponovo...probaj reinstall samo pazi da ne izgubis bitne podatke
|
Quote:
Nije valjda da ti ne rade asio 2 moduli???? |
Probao sam, ali se pri startovanju pc-a, opet otvara SFP, ali sad samo onaj prozor gde su stavke - File, Set...itd.
Asio 2 nisam ni koristio, jer ne znam ni kako se tacno spajaju, a niko o njima ni ne govori. Nema ih ni u Sandrovom projektu. Samo sam cuo pohvale o njima, kako su novi standard i nista vise. Meni u SFP uopste ne rade Sempleri, vec se cuje zujanje, a ni onaj reverb master pro, sto mi je bas zao. |
All times are GMT +1. The time now is 07:52 PM. |