Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Fire In My Soul (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8501)

AVaX 31-12-2003 11:45 AM

@ kVu
-Hvala za komentar.Slazem se za sub deo, to sam i ja primetio.Ali sto se tice "prezentnosti kod soft synteva"..... Ovde, kao i u vecini mojih pesama,skoro i da nema soft synteva. 8)

@ Eon
-Konsultovacu se sa tobom pre nego sto sednem da radim.Ipak imas vise iskustva oko ovakvih poslova.

kVu 03-01-2004 06:29 AM

Quote:

Hvala za komentar.Slazem se za sub deo, to sam i ja primetio.Ali sto se tice "prezentnosti kod soft synteva"..... Ovde, kao i u vecini mojih pesama,skoro i da nema soft synteva.
Drago mi je zbog toga... :mrgreen: Uglavnom, mogucje je da si "prekompresovao" pa izgubio i malo na dinamici. Rekoh vec, odlican rad. Damo su mi eto, neki instrumenti kao i vokal malo "predaleko". Kod ovakve zike je potrebno da bash sve "bije u facu", sto se kaze. 8)

BTW. Na cemu radis ?

Pozdrav!

AVaX 05-02-2004 01:05 PM

Epa ja sam pokusao da uradim dobar remix, ali zadatak je bio malo..... Pa recimo da je imao par dodatnih komplikacija....
Tip iz Spanije mi je rekao da remix bude u ELECTRO-POP i ELECTRO-CLASH fazonu. Sve bi bilo ok da sam ja unapred znao o kakvom zanru muzike se radi. Ali ja to nisam znao.
Elem,
kad sam poslusao neke pesme ovog tipa (a tu je osnovni primer LADYTRON ili FISHERSPOON) skontao sam da je zadatak toliko tezak koliko ove pesme zvuce jednostavno.
Mislim, uradio sam ja nesto, ali nisam zadovoljan, tako da remix nisam slao , a nisam ga ni ovde postovao.

Ima li nekoga ko se radi ovakvu muziku i ko bi mogao da me uputi kako i sta da izmenim da bi FIRE IN MY SOUL postala ELECTRO-CLASH?!

Hvala!

Eon 05-02-2004 01:56 PM

probaj da koristis sto vise synthova i uz minimalni zvuk ritma i ostalih dodataka odradis to....znaci bez puno delaya,reverb stavljaj na 2khz,i ne pojacavaj ga puno...nikako ne idi sa reverbom na niske freq....dalje....delay ne stavljaj zbog tecnosti tracka...track treba da ti zvuci kockasto i sto ostrije...zvukovi treba da su ti blizu sto kVu kaze presentni....znaci minimal sa dobrim elektro synthovima....aranzman odradi sto jednostavnije takodje i nemoj puno da kompresujes....puno srece

Mogli 01-03-2004 01:59 AM

Tek sam sad cuo stvar. Ima sve, od pocetka do kraja i tera te da je ponovo slusas. Izuzetno mi se dopada! Zao mi je sto nemam bolje monitore, pa da to odvrnem malo! Svaka cast.

Eon 01-03-2004 10:33 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli
Tek sam sad cuo stvar. Ima sve, od pocetka do kraja i tera te da je ponovo slusas. Izuzetno mi se dopada! Zao mi je sto nemam bolje monitore, pa da to odvrnem malo! Svaka cast.

to je trance cak mozda i dream dance ali to je to

Mogli 01-03-2004 11:27 AM

Vidim da poznajes techno, nemam nameru da ti protivurecim, ali mislim da to nije to o cemu sam ja pricao. Ovu stvar je milina slusati, voice reverse je ono sto me je odmah privuklo, jako lepi refren, lepa tehnika ukrasavanja svih detalja, vrlo jasno se vidi da se covek jako dobro razume i da zna da koristi alate. Mene to podseca na slatko, kao sto je to bie Europe band za metalce. E, sad ako je to trance, onda je greska do mog nepoznavanja stvari. I dalje tvrdim da je ovo magistarski rad, gde se Ceda Cvorak moze dobro zamisliti.

Eon 01-03-2004 11:51 AM

onda smo pricali o istoj stvari na razlicite nacine jer sam ja govorio o melodicnoj podvrsti techna a to je ovo( tj. jedan od primeraka je ovaj)..pravi techno ti se sastoji od jake bass linije nekog mocnog synth zvuka ili drum-a koji te vuce da djuskas tj. pravi takve kvantizacije da ti se srce zaledi...ja preferiram trance jer je upravo kombinacija jednoga i drugoga tj. dobrog ritma i melodije....ako zelis da cujes jos kvalitetnije od ovog (bez uvrede Avax) poslusaj Paul van Dyka...on ti je jedan od predvodnika ovog pravca

AVaX 15-03-2004 12:50 PM

He, he...
Tek sam sad video sta se ovde prica.
Ma ok Eone, naravno da se ne ljutim. Mislim ti uporedjujes moju pesmicu i Paul van Dyka, sto je.... dupe i oko. (A ja sam ovde dupe) :lol:
U svakom slucaju, ja bih ovo svrstao u neki euro-trance, mada je kao sto sam ranije rekao totalno nebitno.
Drago mi je da su kritike pozitivne.
Na zalost, ja kao i svi mi ovde, od toga nemam apsolutno nista.
A da,
Od onog remixa sam jednostavno odustao.
Znam, znam...
Pokleknuo sam, i nisam bio dostojan izazova.
Ali sta da se radi, jednostavno mi se ne dopada sve sto sam do sada pokusao.Nije to to.
Ima li neko ideju kome bih jos mogao da se obratim, jer je tip iz Spanije i onako prestao da se bavi ovim poslom, a drugog kontakta u istoj izdavackoj kuci nemam.
A i onako traze remix..... :oops:

Eon 15-03-2004 01:04 PM

probaj woody van eyden sa nekim emailom i pitj ga da li je raspolozen da cuje deo mp3-ja pa mu posalji main part mailom

All times are GMT +1. The time now is 06:40 PM.