Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   kX drajveri <PODESAVANJA> (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8156)

bassystem 09-11-2005 12:08 PM

Re: kX drajveri <PODESAVANJA>

hm, ja sam ti lijepo govorio...

MHz 02-02-2006 12:16 PM

@All

Imam problem. Ne znam sta sam uradio ali sada kada pokusam da izaberem ''ASIO DirectX Full Duplex Driver'' , Cubase mi prikaze poruku koja glasi: '' ASIO DirectX Full Duplex Driver could not be loaded'' ali kada stavim ''kX ASIO'' onda sve funkcionise ali preko njega ne mogu da snimam mikrofon.... ili mogu? Ako mogu, molio bih nekoga da mi objasni kako da podesim kX i ako neko zna zasto ne mogu da otvorim ''Full Duplex''. Probao sam da reinstaliram drivere ali nista se nije promenilo... plz help

lesha 02-02-2006 01:39 PM

reinstaliraj cubase

MHz 02-02-2006 01:53 PM

Mislim da nije problem u Cubase-u jer u Reasonu takodje ne mogu da otvorim taj driver :(

Imam jos jedno pitanje...
Povezao sam DSP po onim slikama sa prve strane i sve funkcionise sem jedne stvari. Snimim vokal i onda kada hocu da ga preslusam, cuje mi se samo na levom zvucniku...wtf?! :)

lesha 02-02-2006 01:58 PM

Quote:

Originally Posted by mhz021
Mislim da nije problem u Cubase-u jer u Reasonu takodje ne mogu da otvorim taj driver :(

cubase kod svoje instalacije instalira taj drajver..

MHz 02-02-2006 02:05 PM

aha...ok...sad cu da pokusam..thnx!

A jel znas zasto cujem vokal samo levo kada ga preslusavam?

MHz 02-02-2006 02:13 PM

:D to je to! Radi Full Duplex! Hvala Leshonikus! ;)

ovo je prvi put da mi se nesto zabugovalo, nisam znao sta treba, pa sam se malo uspanicio.. :)

diviner 02-02-2006 02:19 PM

Quote:

@All

Imam problem. Ne znam sta sam uradio ali sada kada pokusam da izaberem ''ASIO DirectX Full Duplex Driver'' , Cubase mi prikaze poruku koja glasi: '' ASIO DirectX Full Duplex Driver could not be loaded'' ali kada stavim ''kX ASIO'' onda sve funkcionise ali preko njega ne mogu da snimam mikrofon.... ili mogu? Ako mogu, molio bih nekoga da mi objasni kako da podesim kX i ako neko zna zasto ne mogu da otvorim ''Full Duplex''. Probao sam da reinstaliram drivere ali nista se nije promenilo... plz help

Pokusaj reinstalirati Cubase. ASIO DirectX je Cubase-ova instanca koja se oslanja na directsound drajver tvoje muzicke karte, i trebalo bi da ga dobijes reinstalacijom i pravilnom instalacijom Cubase-a. Ako ne, onda ti nesto ne stima sa zvucnom ili generalno je neste zeznuto u OS-u. Postavke za snimanje mikrofonom sam ja vec dao i to prije godinu i po (trebalo bi da vazi i sada).

MHz 02-02-2006 02:39 PM

Ne mogu da nadjem tu temu gde si to objasnjavao...jel mozes da okacis link pa da pogledam?

diviner 02-02-2006 02:41 PM

Quote:

Ne mogu da nadjem tu temu gde si to objasnjavao...jel mozes da okacis link pa da pogledam?

Pa idi na prvu stranicu ove...

PS. To sto ti je nestala directx instanca moze biti da je zbog logicke greske na disku. Pokreni chkdsk c: /f preko Run (start-->Run). Umjesto c stavi odgovarajucu slovnu oznaku particije koju zelis skenirati...

All times are GMT +1. The time now is 05:25 PM.