Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Pokazi svoju konfiguraciju (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7828)

puRe 07-08-2003 01:11 AM

Doticni Real World studio je po meni estetski najlepse mesto za snimanje.
Oni prozori iza, pa jos ako je zima i sneg..ufff :)
I jos ProTools HD.....3x PT audio interfejs....ProTools TDM...pa 4x 888/24 interfejsa....ludilo.....pa onolki DSP-ovi....strasno... :shock: :( :? :oops: :evil:

nixylive 11-08-2003 07:10 AM

Evo i mene. Ubedljivo sam najgori:

Intel Pentium II Klamath 266 MHz
128 RAM
3,2 GB Hdd (valjda na 5400 obrtaja)
Muzicka neka integrisana ili sta vec.

I znate sta ??? DOBRO ME SLUZI OVAJ KOMPJUTER. Pu pu da ga ne urocim.

nixylive 11-08-2003 07:29 AM

Koristio sam programcce za muziku onaj Music Maker 6 i malo Fruity Loops, ali malo jer ne umem da se snadjem u njemu. Mozda zato sto imam freeware verziju a ne kompletnu.
Nek mi preporuci neko dobar program za pravljenje muzike preko kompa, znaci bez upotrebe klavijatura, a da sljaka na ovoj krdzi koju ja imam.

idekius 11-08-2003 11:26 AM

Quote:

Originally Posted by nixylive
Koristio sam programcce za muziku onaj Music Maker 6 i malo Fruity Loops, ali malo jer ne umem da se snadjem u njemu. Mozda zato sto imam freeware verziju a ne kompletnu.
Nek mi preporuci neko dobar program za pravljenje muzike preko kompa, znaci bez upotrebe klavijatura, a da sljaka na ovoj krdzi koju ja imam.

Digital Orchestrator definitivno nije dobar program, ali na tom klamathu radi 1000 %. Ipak pre njega probaj cakewalk 9 (moze da se desi da radi kod tebe).Ovo sto sam ti rekao se odnosi prvenstveno na programe za usnimavanje analognih instrumenata i midi zapisa sa klavijature ili neceg drugog. Ako znas note, mozes da pises u sibeliusu ili u finale i tako izbegnes klavijaturu.

X-Dreamer 11-08-2003 01:02 PM

Toplo bih ti preporuchio da probas REBIRTH-RB 338.Po meni je dobar ako ti se iole svida stari TB-303,TR-808,TR-909 sto se tiche tvoje masine mislim da bi trebalo da radi, bar je kod mene radilo na P2 400Mhz,64Ram.

nixylive 16-08-2003 04:36 AM

Quote:

Originally Posted by idekius
Ako znas note, mozes da pises u sibeliusu ili u finale i tako izbegnes klavijaturu.

Finale??? Ne daj boze. Jedino mi se svidja sto moze da procita note midi zapisa. Mada ja ono nista ne razumem :) Nisam dovoljno iso na casove klavira da naucim one spletove nota :shock:

A i mnogo se lose cuje. I da se razumemo, na klavijaturama lako improvizujem, a ovo sa lupanjem nota ne verujem da bi mi dobro islo. Zajebo bi stvari u startu :twisted:

puRe 16-08-2003 12:02 PM

Quote:

Originally Posted by nixylive
Quote:

Originally Posted by idekius
Ako znas note, mozes da pises u sibeliusu ili u finale i tako izbegnes klavijaturu.

Finale??? Ne daj boze. Jedino mi se svidja sto moze da procita note midi zapisa. Mada ja ono nista ne razumem :) Nisam dovoljno iso na casove klavira da naucim one spletove nota :shock:

A i mnogo se lose cuje. I da se razumemo, na klavijaturama lako improvizujem, a ovo sa lupanjem nota ne verujem da bi mi dobro islo. Zajebo bi stvari u startu :twisted:

Pa to jeste malo problem ali mogao bi da klavijaturi smislis melodiju i da je upises u Finale.

Tiki the Boyler 27-08-2003 07:43 PM

Chaintech 6OJA3T
P!!! 933MHz
256 SDRAM (ovih dana ie na 512)
Maxtor 20GB 7200rpm
SB Live! 5.1
SCSI CD-R Teac 8x

Otprilike...

Pedja 08-09-2003 12:11 PM

Konacno i ja da napisem konfiguraciju:
MSI KT4V (KT400)
Athlon XP 2000+
512MB DDR400 Mhz
SB Live
HDD MaxtorDM9+ 80GB i MaxtorDM9+ 60GB

kVu 12-09-2003 06:31 AM

Da napisem i ja, zaboravio sam jos od januara... januar, januar, januaaaar... (dobro de, nemo me bijete, samo sam se salio)... napisacu i muzicki hardver i softver, jer verujem da to nekog cak i vise zanima :)

Hardver:

- Chaintech BJM6
- Intel Celeron 2.0ghz, klok na 2.5
- DDR 250mhz (kad nije klok onda na 266mhz) 512mb RAM (2x256)
- HDD maxtor Diamond 80gb (bucniji 2x nego pretodni Quantum 20gb 5400)
- SB Live 4.1 (nema bolje kartice za multimediju od Live!-a)
- Creamware Luna II (Scope 3.1c software)
- Phonic MM 1202 (mixer koji mi sluzi kao router)
- Mikrofoni (Shure SM57, Sennheiser Black Fire 5032P, sace i AKG C3000b)
- 7 zvucnika haj fajaca (ALtec Lansing, Panasonic)
- Monitori Genelec 1029B (koji nisu moji, ali ponekad ih "posudim")
- AKG "K141 monitor" slusalice

Software:

Logic Audio Platinum 5.5.1
Waves Plugins All 3.6
Antares Auto Tune
Orange Vocoder (najbolji softverski vocoder koji sam cuo)
Amplitube (emulacija gitarskih pojacala)
Timeworks reverb (odlican za male sobice)

VST: B4, FM7, Kontakt, Pro53, ABSynth2, (bice i komplet Spectrasonics-a),..... i tako dalje i tako dalje...

All times are GMT +1. The time now is 06:36 PM.