![]() |
Re: 5 Minutes To A Better Mix 1, 2 i 3 by Graham Cochrane
Quote:
Nije se on toj temi posvecivao, ima josh jedan klip slichan "Proper Gain Staging" na kanalu i to je to... Quote:
Mozda greshim, ali ljude jako mrzi da eksperimetishu i testiraju ("svoju sobu") lakshe je misliti da ce (neshto kao) gluva soba i "bolji" mikrofon da reshe sve... Quote:
|
Quote:
A ako si mislio na ovaj Graham-ov upside down onda nije... On tretira prvo master bus kao celinu, ja nakon sto pocistim vokale i ostale kanale, gledam da sklonim svaki kanal pojedinacno s puta vokalima, pa onda krecem kanal po kanal... |
Nisam mislio na Graham-ov vec na uspide-down by Jan ("zbrda zdola") jer mi to tako deluje.
Imate razlichite "polazne tachke" al na kraju dodjete na pojedinachni kanal/elemenat... Tu vidim neku slichnost. Na kraju nije ni bitno da ima ili nema slichnosti, imash odlichan rezluta na kraju i za to kapa dole. :da: |
Quote:
Kad sam rekao "zbrda zdola"nisam mislio ni na kakvu tehniku, mislio sam, kako god od svakakvih snimaka itd samo zavrsiti posao ma sta ispalo na kraju :D |
@Awasc @Haxli
Ima on poseban paket video snimaka o tome koji se moze skinuti kada se subscribe-uje na njegov sajt. http://therecordingrevolution.com/smart-start/ @Awasc no solo button Al' je ovo tesko zapravo, ali radi! Onako barem mozes da slazes sebe da si ispravio nesto, pa da krivis neki drugi element za los mix. :v Nisam primenjivao do sad da stalno mixam bez soliranja, moracu da vezbam. |
Hvala u ime celokupnog članstva :thumbsup:
Pozdrav, Vasa P.S. (edit): E sad, ono što priča u tutorijalu Plugin Sweetspots je... netačno :( Velika većina pluginova jeste kalibrisana na -18dBFS, ALI se to odnosi na VU, a ne na PEAK vrednost, tj. -18dBFS je 0dBVU. Od instrumenta do instrumenta PEAK i VU vrednosti umeju da se razlikuju i >10dB (na bubnjevima je razlika veća, na vokalu manja, ali postoji). Naravno da je preporučljivo „hraniti” pluginove signalom koji je oko sweet spota, ali onda treba meriti VU vrednost, a ne PEAK, što dobar deo DAW-ova ne nudi kao mogućnost (ili makar ne kao default postavku). |
Jedno pitanje Vaso, posto vidim da si pristalica mono eq-inga, da li i inicijalni balans radis u mono-u, ili stereo, pa eventualna provera?
|
Trebalo bi negde da vec imam taj "start smart" :)
@awacs Na koji video mislish? Koji deo/koji dan? Malo mi chudno da je napravio takvu reshku, mozda je lapsus? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 06:14 AM. |