![]() |
Re: Piramidalni audio izolator - microphone booth
... badava toliko napisanog i opet smo kod pjene...
|
Ako si dobio specifikaciju na kojoj pise koje frekvencije apsorbuje lako mozes vidjeti da ne apsorbuje sve podjednako. Znaci, kupio si elemente koje dodatno krive frekvencijski opseg iz zvucnika. Ako imas jeftine zvucnike, ako imas neadekvatan prostor koji neke frekvencije izdize a neke "ubija" sta je smisao ubacivanja neceg sto to dodatno pogorsava stanje? Ako ces raditi reklame, gdje je fukcija prostora da se snimi govor, onda ok, a ako planiras snimati muziku, onda je solo frula neki maksimim. Muzika sadrzi cijeli spektar frekvencija pa je muka to snimati i miksati u prostoru koji ima toliko elemenata koji krive zvucnu sliku. Kupi dobre slusalice i uci na njima snimati i miksati. One cuju onako kako cuje i mikrofon, sa njima nema refleksija od stola, zida...prostora generalno ali brzo zamaraju i stereo slika nije bas onakva kakva ce biti na zvucnicima... mislim da ima smisla uloziti 200 eur u slusalice koje su prilicno " ravne" u odnosu na 200 eur u spuzvu koja je prilicno "neravna"
Sent from my SM-G7102 using Tapatalk |
bukvalno čovek ko da nije reč pročitao :shock: još oće kupiti Rode mikrofon, a kolko ja znam, Rode dinamičke ne prave :(
Moj ćale je imao izreku - ja o klin, ti o ploču |
Quote:
Koliko sam puta to video...tipa: "hocu da kupim / uradim nesto, ja bi ovo / ovako sta mislite"? I posle gomile saveta opet uradi ono sto je zamislio na pocetku.. :confused::mad: Zali boze energiju i vreme, Pa posle se neko cudi kad nema odgovora na postavljena pitaja. |
Ja razumem ljude. Saveti koje ovde dobijaju su besplatni, ?to znači da nemaju nikakvu vrednost. Piramidalni sunđer i Rode mikrofon ko?taju neke novce, ?to znači da ne?to vrede.
Pozdrav, Vasa |
Quote:
http://www.askaudiomag.com/articles/...ding-on-the-go Ne pravim ja studio za snimanje muzike, vec radim tutorijale i gameplay, pa hoću da smanjim eho. To sam sada i uspeo. Čitam ja i cenim sve va?e odgovore, ali laiku poput meni ponekad treba nacrtati. Hvala jos jednom. |
pa onda ti ne treba nista vise... Taj Rode je kondenzatorski, pa vidi onda u cemu se razlikuje od C1
Sent from my SM-G7102 using Tapatalk |
zamisli da si nas još i poslušao, pa dobio zapravo dobar zvuk a ne samo seljenje problema u drugi deo spektra.. no, neka, nama za nauk
|
Nisam dobio nikakav problem, zvuk je super, tj. nema onog oha i nekako je dublji na lep način. Re?io sam i ?u?tanje u pozadini mikrofona, i to na sme?an način, kupio sam kvalitetan usb hub sa sopstvenim napajanjem, prikljucio mikrofon u njega i bum, ?um iz pozadine je nestao. Tako da sam dobio ?to sam hteo.
Kad je neko nov u nečemu, najbolje je dati najjednostavniji odgovor,jer trebate pretpostaviti da čovek neke stvari ne razume najbolje, kao ?to ja nisam razumeo. To bi bilo kao da ja vama obja?njavam objektivno orijentisano programiranje, a pola vas i ne zna o čemu se radi. Sve u svemu, hvala svima koji su pomogli. Poz. |
Mogao si SE Reflexion filter ili neka jeftinija verzija istog. Upravo i sluzi za to sto ti treba i odlicno radi to cemu sluzi. Sto ces trpati par kubika staklene vune po spavacoj sobi da bi snimio suh vokal za youtube...
:) |
All times are GMT +1. The time now is 10:03 PM. |