Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Koji Mic Neumann (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47116)

awacs 04-02-2015 12:12 AM

Re: Koji Mic Neumann

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 364602)
Takodje poznajem dobro i u87 kog volim. Kod njega sve zvuci aj da iskoristim termin 'bezveze' za dosta ljudi na prvu loptu na solo.. (poput ns 10ki) tj tip radio spiker vokala, izrazen srednji spektar, al doobro legne u mixu, bar sto se mene tice. Ono sto mu zamjeram je da se slabije uhvati u kostac u potrazi za 'ultra modernim' in yo face vokalima (tj ne bi mi bio prvi pik) koji zahtijevaju 'siri frekvencijski opseg' al to su trenutni svjetski trendovi...

U87 je ba? takav kako si ga opisao: potpuno neatraktivan. Jedino ?to ga izdvaja od svih drugih mikrofona je to ?to od njega mo?e? da napravi? ?ta god ti padne na pamet. I koliko god da ga mesi? i zloupotrebljava? u miksu, taj signal se uvek čuje. I ne ko?ta bez veze toliko koliko ko?ta.

Pozdrav,

Vasa

Jan 04-02-2015 12:47 AM

@Rhino: Mislio sam da je to sve bila Phantera :D

Generalno, nasa, Srpska, estetika zvuka naginje malo ka svetlim i sibilantnim zvukom (sto je cudno jer nam je i jezik sibilantan) otuda i zbunjenost U87-icom ... Visoki se lako dodaju, tesko se oduzimaju... Najbitnije mi je od mikrofona da bude gust u srednjem spektru

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 364605)
U87 je baš takav kako si ga opisao: potpuno neatraktivan. Jedino što ga izdvaja od svih drugih mikrofona je to što od njega možeš da napraviš šta god ti padne na pamet. I koliko god da ga mesiš i zloupotrebljavaš u miksu, taj signal se uvek čuje. I ne košta bez veze toliko koliko košta.

Pozdrav,

Vasa

Potpisujem i ja

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 364602)

Takodje volim Gefele, tj nazalost nemam iskustvo sa vise njih, ali um70 kog inace nazivaju 'poor man u 87' me je dojmio. Slican karakter Neumannu sa malo svilenkastijim visokim, tako da bi on u ekipi sa Braunerom mozda bio jos 'bolja' opcija s obzirom na to da je osjetno jeftiniji od u 87...

.

Da se nadovezem, UM70 se vise ne proizvodi, proizvodi se sada UMT70, gde T znaci Transformless u poredjenju sa UM70 koji je imao trafo. Naravno, korisnici prijavljuju da UM70 ima bolji zvuk.

Dosta se hvali i kardioidni Gefell M930 koji ima i nesto skuplju "trandza" verziju M930 TS za koju opet pogodicete korisnici kazu da je bolja od obicne.

Nisam imao prilike da ga probam niti cujem

Uro?_86 04-02-2015 01:10 AM

Ajde *rhino ako mo?e postavi nam neki snimak da ?ujem kako zvu?i taj *brauner phantera.
- Pa bih video ne?to izme?u njega i *brauner phantoma.

Rhino 04-02-2015 11:08 AM

Koji Mic Neumann

@ Jan: Ovo je iz zadnje ture i bila sve phanthera, amehysta je bilo iz prosle ture.

@awacs: Da, i ja mislim isto tako sto se tice 'mečenja' u87. Jedino mu ne mozes izbit' je karakter iz njega. Kad trazis 'crisp clean - 3D' vokal ostane ona njegova sustina kako god. Na to sam mislio.

@Uros_86: Zbog eventualnih autorskih zavrzlamica mogu ti posaljem neki klip na PM. Ali ako zanima i ostale onda da mozda isprdnjavim neki naratorski fristajl za javno kad uhvatim vremena?

Uro?_86 04-02-2015 11:16 AM

Kako god tebi odgovara :-)
- ?to se ti?e mene mo?e oboje.

telefon 04-02-2015 01:25 PM

neznam....po meni u klasi cca 1000 e nema boljih mikrofona od mojave audio...
mislim nemogu rec "najboljih" ali mislim da za pare nemozes dobit bolje...
a malo ih ljudi spominje...neznam zasto
ako ces Neumann onda kupiti stari za veliku lovu ili nikakav....

Jan 04-02-2015 06:49 PM

Realno ja mislim da ako se trazi "Neumanesque" sound sa Gefell-om se ne moze promasiti... Imas testova na netu UMT70 vs u87 i UM70 vs u87, suptilne su razlike, U87 ima malo vise low mid-a, Um70 malo vise visokih, ali prilicno slicno zvuce... Gefell je ono pravi nemacki mikrofon

Moritz 05-02-2015 08:14 AM

Gefell je zapravo ostao "pravi Neumann", ako malo prokopate istoriju Neumann i Gefell firmi shvatice te da su u jednom momentu bili ista firma a da su ih istorijski momenti, drugi svetski rat, berlinski zid, razdvojili a potom kupovina Neumann-a od strane Sennheiser-a totalno udaljila. Gefell i dalje veci deo proizvoda pravi i testira rucno. Ja uvek klasam za Gefell nego za novi Neumann

Era 05-02-2015 04:57 PM

imas na oglasima Neumanna kod kolege u Sapcu,pa put pod noge i probaj!:)

Rhino 05-02-2015 05:46 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 364648)
Gefell je zapravo ostao "pravi Neumann"

Da. Ali placa se logo. Plus dizajn, vidi kako umt70 izgleda jadno naspram u87ai. Ko ce da ti udje u studio kad vidi to jadovče :P

All times are GMT +1. The time now is 04:11 AM.