Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47015)

BlasterMaster 01-07-2015 03:58 PM

Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

Quote:

Originally Posted by Manugo (Post 366895)
Razmisljao sam da uzmem preamp do 450eura, ali mislim da ce ProFire 610 zavrsiti posao. Bolje da skupim neke parice pa da uzmem kvalitetniju zvucnu karticu...

Jos jednom bih zahvalio sto ste podelili vase misljenje samnom

gledaj, razlika izmedju profire 610 preampa i nekog u klasi do 450 e je nikakva, cak iz iskustva tvrdim da nekad profire bolje , jace i cistije zvuci... puno puta mi se desavalo da kolege prilikom nekih usnimavanja dodju i bune se zasto ne idem u neki preamp pa tek onda u kartu, dok i sami ne cuju...
razliku koju bi dobio, ja ti garantujem da trenutno ne bi osetio, mozda tek kroz neki placebo...
iste preampe ima i 2626, stim sto ima vise i/o pa ga dosta ljudi, a koliko vidim i clanova rumskog, koriste samo kao preamp uz neku bolju kartu, ja je zato i koristim i ako budem menjao, menjacu samo za neku daaaleeeko skuplju i osetniju opciju, cak je i tad mozda ostavim kao preamp za bubnjeve itd...
jedina osetna razlika izmedju 610 i 2626 je u izlaznom signalu za monitore... 2626 se cuje za jedno 30 posto jace, to je sve...
nije mi cilj da tebe ili bilo kog navedem uzmi to i to zato sto sam ja to imao ili neko peti, ne, meni je do toga da kazem da nije uvek razlika tolika koliko smo ocekivali, nije to ko kod telefona da ti 50 e pravi razliku... ovde tih 200 e prave mozda razliku u pakovanju, porezu, izvozu, marketingu itd...kazem jer sam u istoj situaciji bio...

MD 01-07-2015 07:54 PM

Kupi za 450 eura recimo Focusrite ISA One, pa usporedi s tim Profire preampovima. Jedino ako mislis da isto zvuci jednostavan ogoljeni single channel preamp za 450 eura i jedan od osam preampova s kartice, gdje je jos hrpa toga ubaceno i to sve za isto toliko eura...

Kazes da koristis samo preampove s Profire, kako napravis bypass konvertera?

:)

BlasterMaster 01-07-2015 09:19 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 366903)
Kupi za 450 eura recimo Focusrite ISA One, pa usporedi s tim Profire preampovima. Jedino ako mislis da isto zvuci jednostavan ogoljeni single channel preamp za 450 eura i jedan od osam preampova s kartice, gdje je jos hrpa toga ubaceno i to sve za isto toliko eura...

Kazes da koristis samo preampove s Profire, kako napravis bypass konvertera?

:)

pardon, izvinjavam se, mislio sam ako trazi karticu + preamp u tom cenovnom rangu, naravno i isa one i gap i jos nekolicina mogu da itekako rade...

ne koristim samo preampe na karti, koristim samo profire :D tj to mi je glavna karta, zato sam te pitao kako ti radi u konekciji sa rme...
meni trenutno najvecu zbrku tu pravi sto izlazim preko adata na mixer, i onda moram i finansijski i takticki dobro da odlucim kako sve to da povezem a da pritom izbacim sto vise kanala na mixer...

Manugo 01-07-2015 09:48 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 366896)
Imas Rode nt-2, imas E-mu 1212m, uzmi neki solidan preamp za tih 450 eura i udri ako ti treba nesto za vokale i slicno...
Ne znam kakve monitore imas i to, mozda da uzmes za dio novaca Golden age project preamp, to bi se dalo naci za 200 eura polovno a hvale ga svi, M-audio Tampa mozda nadjes, po meni je to bolje od preampa na Profire koliko se sjecam, imam ga doma ali nisam davno koristio... (koliko sam skuzio treba ti jedan preamp a ne 8, ako ciljas na 2626) a dobijes jos jedan digitalni ulaz za taj e-mu, solidan kompresor, preamp s puno mogucnosti itd... a ostatak od 250 eura ulozis u neke monitore ili se strpis dodas par sto eura na tih 250, uzmes Adam A7 na oglasu i eto... dovoljno za kucni studio...
Firewire je danas zastarjela tehnologija, namucit ces se dok nadjes neku maticnu s njim pogotovo laptop a one kartice samo firewire port, ko zna kako to radi s Profire...

:D

Od monitora imam Lsr 305JBL ,rade zaista korektno.Za sad tu nebih nista dirao...imam taj problem sa preampom...ta karika je najslabija,jer koristim neku mixetu...E sad,ja koristim ovu karticu od pocetka...cuo sam kod druga kako radi rme 800 ali on ne koristi predpojacanje za mic.vec direktno...i tu nema puno price i ja bih voleo tu kartu imati.Ali da se vratim ponovo,citajuci savete kolega sa fotuma,uzeo bih svakako kvalitetniji pream.Trazio sam pino po oglasima,alo nisam nasao gore navedeno...Novi su jako skupi...jedino ovo ART MPA Gold Preamp... to sam nasao u artu,ako ima neko iskustvo sa ovim pred pojacalom voleo bih da cujem...posto se uklapa u moj budzet:D

Manugo 23-01-2016 05:00 PM

Ljudi potrebna mi je pomoc oko RME HDSP9632 u pitanju je polovna kartica...zagrejan sam da je kupim....ako neko ima iskustva znacilo bi mi...Unapred hvala

All times are GMT +1. The time now is 02:04 AM.