![]() |
Re: Problem mixanja previse tranzijentnih zvukova
|
Quote:
Quote:
|
Jes vala, ti si ukapirao i bez slu?anja :)
Pozdrav, Vasa |
@Filip_ ajd prelistaj malo sta sam pisao, pre nego sto ostavis takav komentar. :wave:
|
Quote:
Quote:
Kakve veze bi to imalo sa ostalim trakama i originalnoscu same melodije/muzike/aranzmana ne znam, ovo je samo vrsta tehnike. P.S. - Prethodni post je malo vise bio sala nego ozbiljnost, eto cika Vasa je to i ispratio u nastavku :D. |
Kapiram sve sto hoces da kazes, ali u ovom slucaju mi ne daje neke rezultate. Jbg, treba i ja da pomerim dupe i pronadjem odgovarajuci lejer. :D
Setio sam se i ove trake, gde je odlicno smiksan obican saw. https://www.youtube.com/watch?v=5DnVx6LEKOI#t=89 Primecuje se blagi reverb, verovatno blaga saturacija. Predlagao mi je vec drug (a mozda i neko ovde vec) da pokusam reverb -> saturacija kombinaciju. Sutra cu bas da probam vise kombinacija usi kad se odmore. |
Mali savet pokushaj da pored slushanja provucesh te layere kroz npr span(po meni je ovo odlichan plug-in).i sam kazesh da ti monitoring nije bash najbolji tako da probaj da rutujesh sve to shto radish kroz span(samo ga podesi na shto vishe kanala i slushaj i gledaj).tu mozesh opushteno da reshish sve konflikte koji se dogadjaju bilo u jako niskim ili u visokim freqvencijama,a o lajerovanju baseva ne smem ni da pricam.meni je ovaj plug-in totalno otvorio oci.:rotfl:
|
Massive me je spasao, ne znam kako mi ranije nije pao na pamet. Posto je wavetable synth, ima opciju setanja waveforma izmedju 2 tacke, sto mi je omogucilo da se saw vise ne cuje toliko grubo (square-saw). Plus jos jedan oscilator diskretniji, drugi waveform naravno, plus bright noise. Blagi reverb, saturacija, stereo separacija. Sada je sve OK. Hvala na savetima svima!
@spartakus Ne znam, koristim span, ali mi ponekad vise smeta nego sto mi pomaze. Low end volim samo da gledam na njemu, izgubim se kada gledam srednje i visoke na analajzeru. Mozda samo ne umem da iskoristim njegov pun potencijal. Ako imas neki dobre savete/tutoriale, inbox slobodno. :thumbsup: |
All times are GMT +1. The time now is 03:57 PM. |