Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   oprema u Srbiji (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45979)

Hollywood 22-04-2014 10:53 PM

Re: oprema u Srbiji

Opet se svi pecamo u mrezu price ITB-OTB :rotfl:

ITB - OTB je potpuno irelevantno

PARA U SRBIJI NEMA...

Arthur 23-04-2014 04:01 AM

nema te priče, ipak je jednostavnije nego što se čini, a to se lako ustanovi pregledom ovde izrečenih stavova - niko nije osporio Bracinu tezu da analogija zvuči bolje, niti je Braca osporio ostale teze da se analogija 1. ne isplati komercijalno 2. (a uvezi sa 1. - ne koristi dovoljno brzo-efikasno-jednostavno poput ITB. Ja jedino osporavam Bracinu mistifikaciju da se "ozbiljne stvari" i dalje rade na traci. Možda, klasika, jazz i slična ezoterija (sa punim poštovanjem), ali već je dosta insightova bilo gde su se A-list ploče radile ITB, dosta "mrmota" se izjasnilo po tom pitanju i sl. Nije to pitanje balkan-vs-UK čini mi se uopšte.

DaBear 23-04-2014 07:35 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 358724)
nema te priče, ipak je jednostavnije nego ?to se čini, a to se lako ustanovi pregledom ovde izrečenih stavova - niko nije osporio Bracinu tezu da analogija zvuči bolje, niti je Braca osporio ostale teze da se analogija 1. ne isplati komercijalno 2. (a uvezi sa 1. - ne koristi dovoljno brzo-efikasno-jednostavno poput ITB. Ja jedino osporavam Bracinu mistifikaciju da se "ozbiljne stvari" i dalje rade na traci. Mo?da, klasika, jazz i slična ezoterija (sa punim po?tovanjem), ali već je dosta insightova bilo gde su se A-list ploče radile ITB, dosta "mrmota" se izjasnilo po tom pitanju i sl. Nije to pitanje balkan-vs-UK čini mi se uop?te.

Puno njih su presli da rade klasiku i jazz na DAW's od kad se mnogo popravio ITB hardware (konvertori I/O) i pojavile visoke sampling rates...samo da se zna.

awacs 23-04-2014 09:34 AM

Quote:

Možda, klasika, jazz i slična ezoterija (sa punim poštovanjem)

Klasika se snima DDD još od 16-bitnog doba, jerbo klasičari nikada nisu bili zadovoljni dinamičkim odzivom trake. Oni ne traže „mast” :) A džez... pa, ECM Records je iz istih razloga svoja izdanja snimao direct-to-disc (vinil).

Pozdrav,

Vasa

P.S. Krhko je sećanje — nije ECM, nego Sheffield Lab.

VladaNS 23-04-2014 09:53 AM

Quote:

Originally Posted by Bockie (Post 358709)
ITB sam sit kafano....:D

Meni se du?o OTB ne rastaje...

DaBear 23-04-2014 12:05 PM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 358730)

VRH !!!! hahahahahaaaaaa...

Bockie 23-04-2014 12:44 PM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 358730)

Bravo čika Vlado!

:thumbsup:

awacs 24-04-2014 11:25 AM

Quote:

niko nije osporio Bracinu tezu da analogija zvuči bolje

Izvinjavam se, meni analogija ne zvuči bolje. Dodu?e, ne zvuči mi ni gore. Sve se svodi na to da li neko ima volje da nauči da radi u nekom okru?enju ili ne.

Pozdrav,

Vasa

Arthur 25-04-2014 04:13 AM

ne podrazumevam pod tim samo traku.

awacs 25-04-2014 08:06 AM

Naravno. Ni ja.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 09:21 AM.