![]() |
Re: Odabir slu?alica za monitoring
Quote:
Nikola,dobra analiza,to mi se svidja :) Msm,interesantno bi mi bilo da ih nabavim kao jedno cool pomocno sredstvo za provjeru mixa ;) Kolko kostaju matori? |
Quote:
|
relativno su retke, jos ranije sam citao o njima na netu al nisam znao da ima i kod nas.. 7-9000din... prilicno glasne, ne bas za uzivanje u muzici-nisu milozvucne, previse analiticne.. bas lice na ns10, Jedan par je bio ovde ima u radnji, nema na sajtu :)
|
Odabir slu?alica za monitoring
Ja imam i ath m50 i dt 770 pro + akg 141 i jos neke slabije akg..
Ove prve 2 su mi favoriti medju njima.. I pravo da vam kazem cas su mi milije M50, cas DT770 :) U nizoj lagi vise vjerujem AT, ali vise volim da snimam/slusam sa BD... Provjerim to sto radim s vremena na vrijeme i na jednim i na drugima, ali nemam naviku da mixam na sluskama.. Beyerke su mnoogo udobnije i iz njih teze zvuk curi u snimak, ali to ne znaci da su AT neudobne, naprotiv.. Samo su prve nadprosjecno udobne. Beyer imaju bolji 'Vibe' i na njima se ljepse slusa muzika sa vise dinamike, dok AT imaju vise 'moderan' zvuk.. Sve u svemu, fine su to sluske.. I jedne i druge.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Quote:
Razmishljao sam da ih kupim ali su me neki reviewovi obeshrabrili, malo sam skeptichan kad prochitam komentare tipa dobre su za cenu ili NS10 za ushi, warm sounding i sl... A ne bih da imam josh jedne slushalice na gomili samo za eventualnu proveru srednjih u mixu. Quote:
|
Pitanje koja je namena sluski.. RH5ma su monitorske slusalice - dosta ravne karakteristike, imaju normalan, ne pojacan bass, dobru rezoluciju u srednjima i realne visoke. U tom smislu su realnije od ns 10 zvucnika koji nisu imali basove gde mix radjen na njima uglavnom boluje od prejakog i nedefinisanog basa.
Tonske karakteristike 4,5/5. Upotrebljivost za uzivanje u muzici 3/5. RH5ma nisu , po meni, preterano prijatne za slusanje muzike iako imaju dobar ton - previse analiticne i korisnije su kao alat za korigovanje mixa. Pomalo stezu usi - udobnost3/5. Naravno, finalnu boju mixa bih ocenjivao na zvucnicima i to nekoliko njih-od starog kasetofona, preko pc zvucnika, kucnog hifi sistema do monitora. Imam i vintage akg171 i nalazim da imaju slican ton - karakteristiku. Nikako ih ne treba potcenjivati zbog cene, u klasi su akg 171. kvalitet izrade 4,5/5 cena 4,5/5 |
Upravo imam kod sebe na testiranju ATH M50 i Beyerdinamic DT990 koje su otvorene slusalice... Zbog sve hvale na racun M50-ica prvo sam njih pustio, i nisam mogao da slusam muziku od basa, koliki bass, srednjih nigde, ja na ovom zaista ne bih mogao da miksam, svaka cast vama nekolicini koji mozete, ali ja od basa ovde ne cujem nista ostalo... Dok DT990, prvo sam se frkisao sto su 250oma, medjutim bez problema ih gura ampic na profire2626, neprimetno su tise od ATH, ali verujem da bi svirale bolje sa boljim ampom, ali majko mila, DT990 šiju ATH M50 uzduž i popreko, po mom ukusu 300 puta bolja slušalica...
Definitivno uzimeću ove otvorene DT990 da imam za noćni rad jer ih ne osećam na ušima :D , a M50 ću nekad na tamo uzeti za tracking, kapiram da će da se svide reperima jer pucaju od basa |
Jesi probao nove (nekoriscene) m50 ili ne?
Pitam iz razloga jer je i meni smetao nabudzeni bas duugo vremena... Medjutim sluske su se 'utegnule' u jednom trenutku. Nikad duzi 'burn in time' nisam sreo. :) Mada tome je 100% kumovalo to sto ja stvarno i ne koristim slusalice mnogo.. Ili si probao ovu neku novu seriju za koju kazu forumi da to vise nije to? U svakom slucaju imaju manje basa koji je vise definisan nego li Dt770. Dt990 nisam nikad koristio. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Quote:
|
Probaj AKG Q701 ili neke od novijih K700, iznenadices se prijatno. Daleko bolje od Beyer-a za mix.
|
All times are GMT +1. The time now is 12:11 AM. |