![]() |
Re: Retro Vintage Plugs
pa meni ovo liči na nekaj kaj tra?i?
osobno -sviđa mi se bez obzira jel bilo radno ili ne ?to vi?e bude? picanio to si u novijem dobu meni eventualno vokal malo iskače no mo?e biti i do zvučnika-ne znam |
Quote:
|
Ne valja odnos instrumenata i rekao bih da se nisi dovoljno naslusao stare produkcije. Pesma je simpa.
|
Quote:
U pravu si, nisam. Retko kad sam i radio aranzmane ovog tipa.. Na sta tacno mislis kad si spomenuo odnos inst? I kakav bi trebalo biti |
mani kao nekom ko to slu?a, ne kao profić, ba? ovo neispicanjeno djeluje kao da je iz nekog pro?log vremena...
sirovo odsvirano izmije?ano i degustirano ali dakako nisam kvalificiran za stručne pojmove |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
http://youtu.be/mUjVGesIb78 |
Quote:
mix je pa sad drugi par naušnica, i izvlačenje onog što treba ali nikakve saturacije i te p......e nisu potrebne a u svezi ovog yubito songa, meni osobno više leži ovo by nemanja, i daleko bliže indexima što je stavio kao cilj. |
Quote:
@Nemania, dovoljno mi je da čujem smarajući organ pad i aluziju na Have You Ever Seen the Rain? (posle ?usamljen lutam kroz stari kraj?, jelda :wink:), pa da sve postane retro. I, kao bonus, oni triolski prelazi na bubnju :wink: Kakve saturacije, kakvi bakrači... eto, izvukao si se i bez toga. Va?nije od pluginova i zvuka je to ?to je pesma predugačka, i ?to je formalni plan (razvoj pesme) potpuno nejasan. Ne kapiram ?ta je tu strofa, ?ta je refren, samo kapiram ?ta je solo. Sve ne?to krene, pa stane, pa se kao neke stvari de?avaju, ali nekom logikom koju nisam uspeo da shvatim posle dva slu?anja, mada bi trebalo da mi bude jasna posle prvog. Razmisli jo? malo o tome. Pozdrav, Vasa |
Nekako me i dalje sokira kada se na forumu koji je posvecen "studijskim tehnikama i miksanju" (sto je podjednako umetnost kao i komponovanje, aranziranje, sviranje instrumenta) napise da alat sa kojim obradjujemo, poboljsavamo (ili pogorsavamo) zvuk nije bitan... Mix hardware ili software u ovom slucaju je isto sto i iskusnom fotografu filteri sa kojima se moze i najmodernija slika uciniti starinskom/retro... Naravno, rezultat je jos vise autentican ako je neko ili nesto ispred objektiva u retro maniru :) A to je vec receno bezbroj puta...
P.S. Dobro vidim da je fokus sad stavljen generalno na saturaciju... Nebula 3 je mnogo vise od saturation-plugina, mislim da je to za sada najbolje resenje za "prepoznatljivi analogni zvuk" u ITB svetu :) Pa ko zeli priblizan zvuk pravog Neve preampa/EQ-a ili zvuk Ampex 456 trake od 2 inca na 15 ips, onda je Nebula broj 1 iz mog iskustva... Svakako da je izbor instrumenata daleko bitniji, ali po komentarima ispada da jedan isti instrument koji je "uslikan" recimo pre 30 godina, i danas ponovo ali sa novom opremom, da je snimak zvucno 100% isti? |
All times are GMT +1. The time now is 03:23 PM. |