Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   itb vs digital mixer (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44599)

awacs 22-08-2013 07:23 PM

Re: itb vs digital mixer

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 349531)
Da... Slozili smo se oko toga odavno, to sam zapravo i rekao tamo u onoj temi PT vs Cubase, secas se...

Kojoj od hiljadu sličnih :rotfl:? Ma naravno da znam da zna? (a zna i @spdif), nego znam da zna? i da ja... onako... uvek koristim priliku da se ?egačim sa tehnologijom. Svaka je dobra, dokle god mo?e da po?alje signal levo-desno, bli?e-dalje, da ga sti?a i pojača, da ga osvetli ili zatamni i da mu skine blato negde između 140 i 250Hz :wink:

Poređenje između Jamesa Taylora na Oxfordu i bilo koga drugog ITB je kao poređenje Politike od 7. novembra 1984. i Blica od juče. Jedino ?to im je zajedničko je da se i dalje ?tampaju na hartiji i da sadr?e slova i ilustracije. Hartija je danas čak i bolja, font je čitkiji, samo fale novinari i lektori...

Pozdrav,

Vasa

psionic 22-08-2013 07:26 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 349534)
Jedino ?to im je zajedničko je da se i dalje ?tampaju na hartiji i da sadr?e slova i ilustracije. Hartija je danas čak i bolja, font je čitkiji, samo fale novinari i lektori...

Pozdrav,

Vasa

:rotfl::rotfl::rotfl:

Znaci - ima da stavim kao potpis :)

spdif 22-08-2013 08:18 PM

ovo nije vise pro audio forum....
nego kao neki pc geek forum na kojemu se najmanje prica o "bitnome"
a najvise o software-ima i kompjuterskom hardware-u
i videoigricama....
kako cu spojit gitaru i mikrofon u pc?
kako cu spojit pc na woofer?
zuji mi u zvucnicima,windows 7 vs windows 7
kako cu dobit da mi pjesma ima full bassa?

psionic 22-08-2013 08:36 PM

Quote:

Originally Posted by spdif (Post 349536)
i videoigricama....

Pa izvini sad - kako ti znas kakav je forum "vise", ako si nov clan ? Lepo se uloguj sa svojim normalnim akauntom i nemoj trolovati bez svrhe i cilja.

Ja radim na racunaru. Prodali smo yamahu o2v96 jer je nisam mogao lepo i komotno upotrebiti. Imam Tascam DM2700 i nesto nisam presrecan kako zvuci. Mackie trune na tavanu, jer je prevazidjen. Ako je tebi bolje da radis na digitalcu - niko ti ne brani da izneses svoje konkretne zakljucke i zapazanja - ne ovako da trolujes besciljno i proveravas ovde znanje... Hoces da das neku smislenu "pro" temu ? Izvoli. U protivnom - znas sta ti sledi. Ovo je sekcija computer hardware, naravno da se prica o racunarima...

Dushan_S 22-08-2013 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by spdif (Post 349530)
sve je meni to itekako jasno, to je jedan od razloga sto sam i postavio temu..
poznati album od james taylor-a hourglass, producent frank filipetti..
album usnimljen kroz preampe od yamahe 02r na alesis adat-e ili teke tascame neznam...album je poslije miksan na neve capricorn digitalnom pultu.. znaci sve bez konverzije.. konverzija je bila samo pri usnimavanju na yamahi...
nema sanse da itb mix ikad tako zazvuci....

Nema ?anse da tako zazvuči zato ?to to ne rade ti isti ljudi u tom istom trenutku. Sigurno ne zato ?to je Alesis adat u bilo kom smislu superioran (ako te dobro kapiram ?ta si hteo reći), zapravo obrnuto. Kompjuter ss jako ozbiljnim konvertorima je nesumnjivo zvučno superiorniji. Samo se radi o estetici. Na primer, nekome starije digitalne sprave sa lo?im konvertorima zvuče lepo, ali to sigurno nije zato ?to ti konvertori bolje rade, već zato ?to je određena estetika usvojena.

spdif 22-08-2013 10:05 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 349539)
Nema šanse da tako zazvuči zato što to ne rade ti isti ljudi u tom istom trenutku. Sigurno ne zato što je Alesis adat u bilo kom smislu superioran (ako te dobro kapiram šta si hteo reći), zapravo obrnuto. Kompjuter ss jako ozbiljnim konvertorima je nesumnjivo zvučno superiorniji. Samo se radi o estetici. Na primer, nekome starije digitalne sprave sa lošim konvertorima zvuče lepo, ali to sigurno nije zato što ti konvertori bolje rade, već zato što je određena estetika usvojena.

ne kontas sto sam htio rec...
konverzija je bila samo na yamahi pri usnimavanju ,a iz yamahe je isao digitalni multi out u digitalni snimac iz kojeg se opet digitali signal slao u neve pa iz neve-a opet digitalno u 2 track DAT snimac...

naravno da nema sanse da tako zazvuci... tu se slazem...
ali taj sam album dao kao primjer kvalitete i kalibra produkcije koja nije i nemoze "jos"
bit postignuta itb....

DaBear 22-08-2013 10:11 PM

Quote:

Originally Posted by spdif (Post 349536)
i videoigricama....

nadji negde thread od pre par dana..kako se forum menja..evolvira...tu ti je odgovor na sve...
Mene iskreno, ovakve rasprave (kao i na Gearslutzu..) smaraju...nekakvo isterivanje nekog (kao) znanja...bespotrebno.
Sve se toliko brzo desava i menja..bitno je samo da se radi neka muzika.
Ja sve ljude koje znam, nikad nisam video da "bituju"..ovo ono...prica se o muzici, produkciji, a ne o nulama i jedinicama...
eto...

All times are GMT +1. The time now is 08:05 PM.