![]() |
Re: CPU Benchmark [Reverb]
Evo, sad sam probao nesto sto definitivno ukazuje na C5 32-bit kao problem.
Povecao sam audio buffer na maksimum, kod mene 4096 samples. Zatim sam ucitao projekat sa Oxford Reverbima. CPU je sad bio na oko 75%, ASIO na 80% ili manje. MEDJUTIM, I DALJE NISAM MOGAO DA OTVORIM NI JEDAN JEDINI OXFORD VISE OD ONIH KOJI SU OTVORENI. Cubase5.exe zauzima manje od 2GB memorije sto je daleko ispod granice od 3GB, koja garantuje zamrzavanje. Jednostavno, na mom sistemu C5 32-bit ne radi dobro... Mogao bih jos da probam Oxford preko JBridge-a. S obzirom da nemam sad love, moracu da trpim neko vreme, a i mislim da nije strasno jer je uglavnom sve stabilno uz poneku "bizarnost". Bar se nadam da ce ostati tako. EDIT Sa kupljenim JBridge-om je jos gore. ASIO odmah u crveno, povecavam buffer, dobijem BSOD. Kraj. Izgleda da ovde ne moze nista da se sredi bez velikih dodatnih ulaganja koja ja imam u planu tek od sledece godine. Ne zivim od toga i glupo mi je da postrosim 500$ na novi Cubase. Ako kupim neku light verziju onda ce mi biti krivo sto nemam najbolju. CPU barem mogu da koristim za sve aplikacije, a ne samo za audio. Ceo "zivot" se igram Cubase-om i uvek je bilo dz, a sad... |
Sutni Cubase, ima boljih DAW-ova ili bar istih mogucnosti, za mnogo manje para, sto se mucis i nerviras. Ionako od cijelog Cubasea koristis samo njegove trake i eventualno ediore (koje imaju i svi ostali) a sve drugo ide preko Pluginova, ne znam cemu "zaljubljenost" u njegov GUI.
|
Stvar (lose) navike :D
DA SUMIRAM... Sad imam mnogo jasniju sliku stvari. Cini mi se da je diviner bio najblize sustini, a to je da se moj C5 naprosto ne snalazi dobro s ogromnim brojem identicnih plugin-ova i novije verzije su tu mnogo bolje. Ali, kako se u realnim projektima takva situacija zaista ne moze postici, i kako su mi ostali rezultati narocito s VSTi sasvim ocekivani, razloga za brigu i promenu DAW-a zapravo nema. Da je npr. SkyNet u testu s Divom dobio drasticno bolje rezultate kao s Oxford-om onda bi bilo jasno da ne koristim CPU ni priblizno koliko mogu. Takodje, dobio sam ocekivano poboljsanje od 2-3 puta u odnosu prema starom Q8200 i nema vise nikakvih preset-a koji idu u crveno. Sto se mene tice, case closed. Neki RME PCIe interface i novi C ostavljam za buducnost :wink: |
To si sve mogao da skapiraš još iz onih testova s masivom, a ne da filozofiras sa lushom i divom :rotfl: . Još sa tim pogrešnim screenshotovima, totalno si zastranio u paranoji da ti CPU nije dobar...
...do sledećeg viđenja kad nahvatam neki net... :( |
Quote:
Smislio sam benchmark koji uopste nije za moj DAW, i sad ovde gledam kako me forumasi rasturaju, samopouzdanje mi opada i ne mogu da prilazim devojkama... Salu na stranu, nije bilo pogresnih screenshot-ova, zaista Task m. zeza s nekim plugin-ovima (bilo je opet i pored skorog reboot-a) tako sam posle svih ovih "eksperimenata" barem siguran da je krivac stari C5 a nikako hardware, BIOS ili nesto deseto. Hehe :D |
All times are GMT +1. The time now is 07:07 PM. |