![]() |
Re: CPU i konfiguracije - BENCHMARK
Intel samo zbog OSX kompatibilnosti...generalno je to isto...
|
Ja sam pre 10+ godina sastavio sebi računar sa K6-2 procesorom i Chaintech 5AGM-3 pločom (tad je CPU socket bio univerzalan :D). Za Pentium III i kr?tenu ploču para imao nisam, tako da sam re?io da, eto, igram se malo sa AMD-ovima ..... Oh boy .... bolje da nisam .... :cry:
Tad sam radio za bednu lovu, tako da para za ispravljanje gre?ke nije bilo sledeće (jedno) dve godine. :banghead: Posle toga, povratak "korenima" (i prvi računar je bio Intel+Intel): Intel čipset i Intel procesor. Bez izuzetka. Eto, to je jedna od tih matorih priča. Objektivno (kao ?to i drugi reko?e), recimo da tamo negde od 2003 (dakle tu odmah posle mog fijaska), AMD-ovi su postali mnogo bolji po pitanju pouzdanosti i stabilnosti, i već ni tada ne bih imao rezervacija po pitanju sastavljanja ma?ine sa AMD procesorom, ali ..... ko se na "jogurt" opeče .... I na kraju, danas, kao ?to reče kolega par poruka iznad, najveći je fazon to ?to za iste pare .... tri tačke .... |
Hmm, tek sad videh čime se ova tema zapravo bavi ....
Quote:
-i3770K, stock frekvencija -16GB RAM -E-MU 0404 PCI -Audio buffer - 136 -Win 7 64 http://i1116.photobucket.com/albums/...psd4eca83b.jpg http://i1116.photobucket.com/albums/...psfbebb879.jpg Dakle, čak nije ni 256 buffer, i sve to ide kroz moj siroti E-MU koji inače zaista nije stabilan kad se iole više nagazi (ovo je radilo bez problema). Ali, kao što je već rečeno, ovoaj test otprilike i nije dovoljno opak za novije, jače procesore (ali, naravno, nije nikakav problem iskopirati i dodati toliko i toliko kanala). Pokrenuo sam ja pre nekog vremena jednu temu u kojoj se malo diskutovalo o isplativosti apgrejdovanja računara i pravio sam neke probne projekte koji takođe mogu da posluže za testiranje, pa, koga zanima - neka pogleda .... http://www.rumski.com/forum/showthre...3343&page=4#32 (Doduše, možda sam ja u tim testovima malo preterao na drugu stranu. :)) |
Super izgleda taj tvoj task manager :wink:
Samo jos jedno pitanje - koji RAM koristis, tj. na kojoj brzini ? Taj tvoj thread mi je i dao ideju, hteo sam da imamo kao jedan onako - skockan thread o tome koliko koji procesor moze i da li se isplati ili ne - kupovati drugi cpu, na primer. Nema potrebe da bude sve full - namerno sam i stavio da svako moze da otvori. Dovoljno je videti da li je zauzece 45, ili 35 % na primer... Naravno - copy/paste jos kanala je jednostavno, kome je malo :neutral: |
Kingston Hyper-X, 2x 8GB, 2133MHz model.
Ja ga dr?im na 1600MHz, zato ?to onda radi na 1.5V, a kad radi na 2133, onda i napon mora malo da se podigne. Ja sam od onih ?to ne veruju u brze memorije (ovu memoriju sam prevashodno uzeo zato ?to planiram da kupim jo? 16 Giga, zbog 3Ds Max-a, ali ove cene sada?nje .... :rolleyes:), tako da 1600/1,5 kombinacija deluje bolje i sigurnije ..... pogotovo zato ?to zaista nisam u stanju da vidim ikakav pomak kad prebacim da radi na 2133. Probao (iako sam znao da neću primetiti ni?ta, ali ajde), i stvarno i nisam primetio nikakvo pobolj?anje. |
1 Attachment(s)
Attachment 13569
CPU - AMD Phenom II X4 970 3.5 GHz RAM - 12GB Kingston HyperX 1600 Interface - RME FF800 Audio bafer - 1024 Sampling Rate - 44100 KHz OS - Windows 7 x64 |
E konacno i neki AMD procesor...
Pa prilicno je opterecen sa ovim projektom. Prosto mi je neverovatno da bas toliko radi optereceno - jeste da je 4x ali je 3.5GHz ... :shock: |
Quote:
|
Bilo bi lepo da se javi jos neki AMD... Ovako ispada da je bitku ubedljivo dobio Intel.
|
Sunce ti pocinkovano (nema danas kalajisano), to radi??!!!
E, šta su drajveri! |
| All times are GMT +1. The time now is 07:35 PM. |