![]() |
Re: Izasao Pro Tools 11 (vec?0
Quote:
|
Quote:
Mada... |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Bio je razgovor sa developerima kada je izašao PT10, generalno su neki od njih bili oduševljeno lakoćom kojom će sada raditi AAX format, kako native tako i dsp, mnogo manje koda, mnogo više slobode za dalji razvoj, jedna ista osnova za dsp i native...
Mislim da su to bili ljudi iz MCDSP i Softube, ako se dobro sećam. Mislim da je to ovaj video: https://www.youtube.com/watch?v=fmDG3MvZ6Is Moguće je da će neke firme dati besplatni update, mislim da su to čak i najavili... |
Quote:
Ako to bude platio developer, necu gubiti mnogo sna :) |
Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence Na kraju, uvek si TI taj koji plaća, fora je samo čime će da te te?e dok ti ponovo uzimaju pare za ono ?to već ima?. Pozdrav, Vasa |
Ne znam da li je baš bio potreban novi format za pluginove ili je to pitanje tih teorija zavere, ali svi koji koriste Pro Tools već odavno znaju da je engine morao biti pisan iz početka kako bi napokon dobili stabilan i optimizovan software koji ima odličan performance.
Verujem da se jako često dešava da se prodaje magla u novim verzijama, ali ovde nema dileme da se radi o velikom preokretu. Naravno, ko ne koristi PT ne može to ni znati. AVID i developeri kažu da je novi format bio neophodan, jasno govore o tome u video snimku koji sam postavio, nisam siguran da li je i zaista tako, ali ako im je stvarno trebao novi plugin format verujem da su izabrali za to pogodan trenutak pred potpuno novi engine i kod. Što se tiče samog Pro Tools-a, tu nema dileme da je ovo značajan upgrade i da je ovo kvantni skok u odnosu na dosadašnje verzije. Naravno, pod uslovom da sve radi tako kako kažu, što je do sada potvrđeno nekim snimcima koji se mogu videti na YT. Ne treba zaboraviti da je RTAS pre svega plugin format, tek kasnije su dodali VI kao opciju, za šta on nije ni bio predviđen. Godinama su tako samo dodavali spratove na staru i trošnu kuću, krajnje je vreme bilo da nešto urade po pitanju performansi, inače su ljudi počeli masovno da prelaze na Reaper i ostale konkurente, niko više nije hteo da pola dana instalira i optimizuje sistem, pa onda krene da radi i u isto vreme opet ima gomlu problema i pop up poruka koje stalno iskaču, Pro Tools can not keep up... Ono što je najvažnije, a što većina zaboravlja, SVI AAX pluginovi će biti 64 bit. Dakle nema nikakvih bridge-ova i razmišljanja koji je 64, koji 32, sve će biti maksimalno kompatibilno, što nije slučaj sa VST i AU. Istina, trebaće malo više vremena da se to dogodi, ali kada developeri budu izbacili AAX verzije pluginova i instrumenata, tu će biti kraj bilo kakvoj priči 32 bit, 64 bit, i bilo kakvom bridge-ovanju. |
|
Quote:
|
Nigde precizno ne kazu kada ce izaci PT11....
|
All times are GMT +1. The time now is 05:30 AM. |