Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Audio Technica ATH-M50 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43285)

sorceress 06-03-2013 03:14 PM

Re: Audio Technica ATH-M50

Jeste, taj Sony je opcija. Jedino bih volela da mi objasni?, ako nije problem i po?to sam zaista nova u svemu ovome, kako to da za 30-40 evra mogu da dobijem i CD snimač i pojačalo a ako hoću samo pojačalo treba mi 100+ evra? U čemu je caka?

Bockie 06-03-2013 03:22 PM

Minidisk a ne CD. Minidisk je drugi format. Disketice se mogu naci, ali ne bas lako.

Cd pominjem kao reper nekakvog kvaliteta zvuka. Minidisk snima u Atrac formatu, koji je vrsta dinamicke a ne frekventne kompresije kao mp3. Sony je razvio taj format i kune se decom da nema cujne razlike izmedju atrac-a i kompakt diska.

Zasto je jeftin?
To su vrlo kvalitetni Hi-fi uredjaji stari oko 5-6 do max 10 godina. Bar ovi koje smo pominjali. Cena novih je bila oko 300-400 i vise evra. Prosto je opalo interesovanje za njih, tu su telefoni, kompjuteri i druge gluposti i to je to...

sorceress 06-03-2013 03:28 PM

OK, hvala, jasno mi je. A u kakvom su odnosu to pojačalo i npr. preampovi u jeftinijim usb interfejsima tipa Focusrite Scarlett? p.s. poslednje pitanje, majke mi. :)

Bockie 06-03-2013 03:40 PM

Pitaj slobodno, forum je, za to i služi...

Ja nisam elektroničar i nisam otvarao kartice, no radio sam u trgovini muz opreme, imam neko iskustvo i tvrdim da je u takvom Sony-ju daleko kvalitetnija elektronika nego u bilo kojoj jeftinijoj pa cak i skupljoj usb karti.

Ti MD uredjaji su pravljeni da budu kvalitetni a ne prvenstveno jeftini... I to nije bilo ko bezveze kupovao, eto da ima, nego audiofili koji ipak ocekuju neki kvalitet i izrade i zvuka.

E sad, imaj na umu da je to polovno i vodi racuna pri kupovini , proveri coveka na oglasima, pitaj zasto prodaje, otidji isprobaj uredjaj i to je to.

Ja sam svoj kupio na "najlon" pijaci od cigusa koji nije ni znao sta je to, ali sam ga dobio za 2 crvene...pa reko jbg, valjda radi...i radi odlicno. U principu su dosta dugovecni i mogu se presnimavati diskete milione puta.

sorceress 06-03-2013 03:50 PM

E da, to su mi rekli da se na Najlonu mogu naći zanimljive stvari :) jedino ja još nisam na nivou da umem da ih prepoznam. Mogu svakako proveriti ovaj, ali kako da ga proverim? Ubodem slušalice u njega da čujem kako zvuči, pretpostavljam.

Bockie 06-03-2013 03:55 PM

Hmmm U zadnjih par puta kad sam isao skoro nista pametno nisam video...

Ovo su na oglasima trazene cene i uvek se mozes nacenkati.

Pa da, ubaci sluske, provrti potenciometar, vidi jel krci susti ili prekida...

pitaj da li sve radi, proceni sama...

Pitaj , ja ako znam pomoci cu, posalji PM...

Anthony 07-03-2013 11:33 AM

Stigao i moj par ATH-M50ki.......nikad vise necu upalit zvu?nike :)

grada27 07-03-2013 01:22 PM

Ovo mi deluje kao jako zanimljiva prica, samo me buni jedna stvar, da li ako hocu da mini MD radi kao dac, mora da bude pritisnuto snimanje i pauza, ili postoji drugo resenje, neka prepravka elektronike ili mehanizma?

Bockie 07-03-2013 01:55 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 343086)
Ovo mi deluje kao jako zanimljiva prica, samo me buni jedna stvar, da li ako hocu da mini MD radi kao dac, mora da bude pritisnuto snimanje i pauza, ili postoji drugo resenje, neka prepravka elektronike ili mehanizma?

Varira od modela.

Vecina Sony-ja kada nema diskete unutra radi kao DAC.

Samo stisnes taster za snimanje i na displeju piše "-DA"...

Ghost Dog 07-03-2013 05:39 PM

Quote:

Originally Posted by Anthony (Post 343074)
Stigao i moj par ATH-M50ki.......nikad vise necu upalit zvu?nike :)

Ja moje obo?avam, ali mislim da ipak moramo da se slo?imo da ne stvaraju osećaj prostora kao zvučnici.

All times are GMT +1. The time now is 03:29 PM.