Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Gitara i PC (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43237)

Carduel 12-02-2013 12:19 AM

Re: Gitara i PC

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 341651)
Pa ni?ta, sad ti preostaje da kupi? DI box, koji će slu?iti kao veza od gitare do Phonica... Mada, kad bolje razmislim, najbolje bi bilo da proda? to (osim ako ti se ba? sviđa kao mic preamp) pa lepo ispočetka...

Pozdrav,

Vasa

?ta bi savjetovao od DI Boxova? Ima za 50? Behringerov neki model. Koji su dobri?

Arthur 12-02-2013 12:28 AM

pa neki početni koji valja nečemu su oni Alto Diboxevi (zapravo imaju trafoe i na inputu i na outputu!), cene kreću valjda od 50e pa naviše. Ja sam sebi kupio KlarkTeknik DM100, koji košta oko 200e, a koristim ga jako mnogo za usnimavanje gitara, pa evo sad sve češće završavam upravo na Amplitubetu. Jbg, uvek je to to, kolko para toliko muzike.

nadam se samo da nisi dao 400e za phonic BILO ŠTA.

Carduel 12-02-2013 10:22 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 341654)
pa neki početni koji valja nečemu su oni Alto Diboxevi (zapravo imaju trafoe i na inputu i na outputu!), cene kreću valjda od 50e pa navi?e. Ja sam sebi kupio KlarkTeknik DM100, koji ko?ta oko 200e, a koristim ga jako mnogo za usnimavanje gitara, pa evo sad sve če?će zavr?avam upravo na Amplitubetu. Jbg, uvek je to to, kolko para toliko muzike.

nadam se samo da nisi dao 400e za phonic BILO ?TA.

Ma nije ni Phonic za bacit. Radio sam neke snimke akustične gitare preko mica i to je odlično ispalo. Snimci instrumenta i vokala su odlično ispali. Naravno da znam koliko para toliko muzike. Uvijek je to tako! :wink:

Na kraju sam shvatio da ću morati mijenjati opremu. Razmi?ljam da kupim PreSonus AudioBox 1818 VSL ili RME FireFace 800, Presonus Central Station PLUS i neki preamp za vi?e pari slu?alica. ?ta mislite o kvaliteti ovih uređaja? Mo?e li neka preporuka za preamp na koji bi kačio slu?alice. Pozdrav

Arthur 12-02-2013 10:32 AM

ja presonuse zaobilazim u širokom luku, uključujući i ovaj novi nahvaljeni live mixer. A što se sluški tiče, ja sam za tu namenu kupio behringerov preamp za sluške, radi za sve novce!

Carduel 12-02-2013 12:23 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 341667)
ja presonuse zaobilazim u ?irokom luku, uključujući i ovaj novi nahvaljeni live mixer. A ?to se slu?ki tiče, ja sam za tu namenu kupio behringerov preamp za slu?ke, radi za sve novce!

?ta se de?ava kod tih uređaja? Gdje su manjkavi?

radijator1 12-02-2013 01:41 PM

Pa ukopcas i snimas
http://m.blog.hu/ko/kortarsak/image/1163.jpg

Da li netko mo?da prodaje ovaj microdock i koja mu je cijena? Hvala.
[/quote]

Carduel 12-02-2013 04:05 PM

Quote:

Originally Posted by radijator1 (Post 341687)
Pa ukopcas i snimas

Nisam te razumio ?ta si mislio s ovim!? Pitao sam da li netko prodaje microdock za E-MU karticu jer to nemam da bi mogao kopčati i snimati.

awacs 12-02-2013 04:20 PM

Quote:

Originally Posted by Carduel (Post 341700)
Nisam te razumio ?ta si mislio s ovim!? Pitao sam da li netko prodaje microdock za E-MU karticu jer to nemam da bi mogao kopčati i snimati.

Izgleda da čovek nije imao ?ivaca da pregleda ceo thread...

Pozdrav,

Vasa

Carduel 12-02-2013 05:20 PM

Quote:

ja presonuse zaobilazim u ?irokom luku, uključujući i ovaj novi nahvaljeni live mixer. A ?to se slu?ki tiče, ja sam za tu namenu kupio behringerov preamp za slu?ke, radi za sve novce!

Koji behringerov preamp koristi?, mo?da HA 4700?

Za?to ti se presonusi ne sviđaju? Da li mo?e? navesti razloge tog nesviđanja? Ne bi volio da dobijem odgovor tipa: "pa jednostavno mi se ne sviđa!"

Ja sam sinoć čitao o ovim kontrolerima i čini mi se da je ovo odlična stvar po?to se "sve ?ivo" mo?e povezati na njega čak i analogna i digitalna mikseta. Mislim na Presonus Monitor Station i Presonus Central Station PLUS.

Jeste li imali prilike raditi na ovim uređajima? Koju su lo?e a koje dobre strane tih uređaja?

MUzzY 13-02-2013 03:11 AM

Quote:

ja presonuse zaobilazim u širokom luku, uključujući i ovaj novi nahvaljeni live mixer. A što se sluški tiče, ja sam za tu namenu kupio behringerov preamp za sluške, radi za sve novce!

Sta im fali? Preampi na tom interfejsu (1818) nisu nista losji od RME-a. Mixer da ne spominjem. Kompletna VLS serija je znatno ozbiljnije uradjena nego prethodni uredjaji iz presonusa. Studio one da ne spominjem.

Beringer preamp za sluske je ok, pogotovo za te pare al' ima bas skrnav zvuk i moze da mu manjka gain-a.

All times are GMT +1. The time now is 09:52 PM.