Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   svidjal vam se portamento? mono? narodnjak (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43170)

psionic 25-01-2013 01:47 AM

Re: svidjal vam se portamento? mono? narodnjak

Nema tu mnogo mudrosti - imas par tipova portamenta, ja koliko razumem, Branoy najvise voli mono fingered mode - podesis vreme i to je to. Svaki soft synth (skoro svaki) ga ima, jer kad je sinteza u pitanju, nije problem.

Semplovi su problematicni da se pitchuju, jer su cesto iz vise layera, a portamento radi prosto "rastezanje" postojeceg sempla, menjajuci mu samo frekvenciju... Tako radi i na tim JV komerc spravama, ali one rade PCM sintezu i slicno - u sustini sintezu, a ne semplovanje.

Kontakt je tu najgori i moze se navesti kao primer loseg portamenta. Zasto - jer kad pritisnes jednu notu, pa drugu, on nesto prekine, istrokira... Ima skripte, ali sve je to komplikovano... Nema taj pravi mono fingered portamento...

Branoy, da li si probao stari program Motu Mach 5 v1.2 ? Radi kao zmaj...

branoy 25-01-2013 02:08 AM

joj psionic brate jesam ,, motu zaboravio sam ,isto onaj rale hit portamento sto ja zovem, ubi, haha,, kad je on izasao narodnjak ja sam napravio jedno 2 dvd banki nasih, i mesao kao na tritonu 8 programa, i gde sam odustao,, ? nije pamtio efekte .. msm zapamti on njih kao poredane, al nije pamtio kako su podeseni, , i ne znam, vise se nikad ne vrati na tu verziju, bezim od svih koju osetim da pocinje bagovat ma kako bila dobra, ocekivao sam dvojku al nikad, ima je za OS X, i to je dobro samo nisam tamo jbg, cubes navika,

mada sad kad nesto skontam ma koliko bili lepi njegovi efekti, moze se i bez njih, nek radi suvo bez njih, a kasnije na kanalu dam neke send,
moracu ga vratit da malo se podsetim,

psionic 25-01-2013 02:34 AM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 340846)
joj psionic brate jesam ,, motu zaboravio sam ,isto onaj rale hit portamento sto ja zovem, ubi, haha,, kad je on izasao narodnjak ja sam napravio jedno 2 dvd banki nasih, i mesao kao na tritonu 8 programa, i gde sam odustao,, ? nije pamtio efekte .. msm zapamti on njih kao poredane, al nije pamtio kako su podeseni, , i ne znam, vise se nikad ne vrati na tu verziju, bezim od svih koju osetim da pocinje bagovat ma kako bila dobra, ocekivao sam dvojku al nikad, ima je za OS X, i to je dobro samo nisam tamo jbg, cubes navika,

mada sad kad nesto skontam ma koliko bili lepi njegovi efekti, moze se i bez njih, nek radi suvo bez njih, a kasnije na kanalu dam neke send,
moracu ga vratit da malo se podsetim,

Ma zakleo bih se da radi normalno. Ajde sutra ti javljam, odoh sad da spavam. Mozda imas neku bagovitu, ima dosta nekih verzija... Ja imam neku "working", to je sve iz doba kada krekovi nisu bili dobri kao danas :)

psionic 25-01-2013 11:17 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 340848)
Ma zakleo bih se da radi normalno. Ajde sutra ti javljam, odoh sad da spavam. Mozda imas neku bagovitu, ima dosta nekih verzija... Ja imam neku "working", to je sve iz doba kada krekovi nisu bili dobri kao danas :)

Evo probao sam ga danas... Radi normalno.
Ima jos jedan koji bi mogao da probas : Image Line Direct Wave. Radi jos bolje, otvara razne formate... Odusevio me je.

branoy 26-01-2013 08:18 PM

1 Attachment(s)
e ljudi evo vam jedan sempl i VLS scripta portamento solo i legato, ja probao i odusevi me, al ima neko brujanje, nemam sad vremena pozabavit se tim, pa de vi vidite mozete li ukloniti to da samo u scripti ostane legato solo i portamento, ostalo nam ne treba,
scripta se activira PITCHEM na gore, poz

da.. kontakt mi je 5.0.3, za ovo,

All times are GMT +1. The time now is 09:20 AM.