Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   NI Classic compressors (da, jos jedan!) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42818)

MUzzY 23-11-2012 11:30 AM

Re: NI Classic compressors (da, jos jedan!)

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 338109)
Ja sam redovno dobijao neke rap vokale koji su snimani iz u87ce u LA2A hardverski...

Vole ljudi da gaze lampu :D
Uvek mi je bilo fascinantno kad vidim da neko kompresuje ko blesav pri snimanju...

La2a ponekad da lepe rezultate ako je vokal jako svetao. U svim ostalim varijantama Waves PuigChild ga jede za dorucak i dozvoljava neuporedivo vise kompresije bez cujnih deformacija. Taj NI variMu je valjda bas radjen po PlugChild-u. Meni opet, W PuigChild radi i lepse i manje jede CPU.
Za rep treba neki brzi comp, pretpostavljam? Nisam imao prilike da snimam takve vokale. Tu bi 1176 bio bolji.

A ovo sto si spomenuo za mastering... pa sta znam. Mozes svasta da stavis na master bus :) To sto je zvuk obliji meni zvuci kao rezultat ubijanja tranzijenata. Nisam bas siguran koliko je to svrsishodno. Definitivno radi drugacije nego sto kompresuju master buss kompresori tipa SSL.

Jan 23-11-2012 01:17 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 338116)
To sto je zvuk obliji meni zvuci kao rezultat ubijanja tranzijenata.

Pa naravno da ubija tranzijente, ceo zvuk cini nekako "lenjijim", ali ako ga ti stavis da ne radi nista ili samo da se mrdne jednom u deset sekundi kad naidje nesto veliko, on nece toliko tranzijenata ubiti da smrvi muziku totalno...

MUzzY 23-11-2012 03:29 PM

Transients are out friends! :)

Ima boljih alata za to bez bojazni da ne umrtvi snimak, IMO. (dynamic spectrum mapper recimo)

Jan 23-11-2012 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 338119)
Transients are out friends! :)

Ima boljih alata za to bez bojazni da ne umrtvi snimak, IMO. (dynamic spectrum mapper recimo)

Dynamic Spectrum Mapper je nesto drugo... I ja vec dugo godina ga koristim i pisao sam vec o forumu na njemu u vise navrata...

Koliko ja shvatam dok se snimalo na traku nije bilo moguce imati ovakve surove tranzijente kakve imamo danas prilikom AD konverzije, na svakom snimanju se javljala tzv "tape kompresija" odnosno ta prirodna kompresija trake, ne znam kako bih se drugacije izrazio i samim tim tranzijenti su umirivani... Pa masa ljudi pati i dalje za zvukom dobosa kad se jace usnimi na traku u odnosu na cist dobos snimljen modernim konvertorom... Tako da LA2A plugin na master sini sa iglom kojom se ne pomera nece zabrinjavajuce unistiti tranzijente, pre ce Kramer Master Tape to uraditi recimo nego CLA-2a

awacs 23-11-2012 04:49 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 338123)
Koliko ja shvatam dok se snimalo na traku nije bilo moguce imati ovakve surove tranzijente kakve imamo danas prilikom AD konverzije, na svakom snimanju se javljala tzv "tape kompresija" odnosno ta prirodna kompresija trake, ne znam kako bih se drugacije izrazio i samim tim tranzijenti su umirivani...

Mudro zbori?, a i istinito.

Pozdrav,

Vasa

Bitch 23-11-2012 05:54 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 338116)
Vole ljudi da gaze lampu :D
Uvek mi je bilo fascinantno kad vidim da neko kompresuje ko blesav pri snimanju...

nista ne fali kada snimas vokal i przis LA2A hardver... naprotiv :wink: sabija :)

psionic 23-11-2012 09:46 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 338115)
Klipuje interno (kad se upali crveni LED na VU metru) i to moze da se cuje. Headroom je jos jedna stvar koja mi se ne dopada kod Waves varijante.

Crveni LED koji postoji na skoro svim waves plaginovima nije indikator internog klipa, već ukazuje na to da je interna saturacija startovana, tj da je input dovoljan da je pobudi (sve lepo piše u pdfu wavesa) E sad, o primenjenom algoritmu i njegovom kvalitetu nećemo polemisati, ali da je prost kliping u pitanju - nije...

Što se NI tiče, ne znam da li su i u kojoj meri pokušali da emuliraju sve aspekte, ali vredi pomenuti da je u pitanju saradnja sa Soft Tube i da treba očekivati dobre rezultate. Baš ću malo kasnije da probam da i njega "zgazim" momački, pa da vidim šta kaže...

Jan 23-11-2012 09:52 PM

Meni kad god se upali crvena lampica na bilo kom waves plaginu, ako mi je fader na nuli, signal mi predje 0 dbFS... Znaci testirao sam danas citajuci vase stvari, obavezno cim se upali crvena lampa signal ode preko 0dbFS

psionic 23-11-2012 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 338141)
Meni kad god se upali crvena lampica na bilo kom waves plaginu, ako mi je fader na nuli, signal mi predje 0 dbFS... Znaci testirao sam danas citajuci vase stvari, obavezno cim se upali crvena lampa signal ode preko 0dbFS

Pa ok, tako se i ocekuje da radi. Kad predjes interni prag od 0 dB, startuje ta saturacija, praveci zvuk "drugacijim", navodno kao kad preopteretis input hardvera (imaj na umu da VU pokazuje stanje u 16bit vrednosti)
Bez tog plagina, prelazak iznad 0dB na vumetru na pojedinacnom kanalu, ne izaziva digitalni klip signala, sto naravno mozes i sam da probas generisuci cistu sinusoidu i testirajuci ovu tvrdnju :da:

Jan 23-11-2012 11:16 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 338143)
Pa ok, tako se i ocekuje da radi. Kad predjes interni prag od 0 dB, startuje ta saturacija, praveci zvuk "drugacijim", navodno kao kad preopteretis input hardvera (imaj na umu da VU pokazuje stanje u 16bit vrednosti)
Bez tog plagina, prelazak iznad 0dB na vumetru na pojedinacnom kanalu, ne izaziva digitalni klip signala, sto naravno mozes i sam da probas generisuci cistu sinusoidu i testirajuci ovu tvrdnju :da:

Ne znam da li se razumemo... Ako mi se na CLA2A upali crvena lampa, na peakmetru u samom Cubase-u na kanalu mi signal ode preko 0 dbFS! Dakle ode u digitalni klip... Ilustrovacu kasnije slikama

All times are GMT +1. The time now is 10:24 PM.