Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Armin van Buren (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42802)

awacs 18-11-2012 08:11 PM

Re: Armin van Buren

Quote:

Originally Posted by Everbeatz (Post 337818)
i svira, da dodam..

Ma ja sam i pričao o sviranju, a @mikron pomenuo pevanje, pa se ja nadovezao. :) Ali sve je to isto, na kraju krajeva. Kod "izvođačke muzike" miksa se ono ?to je neko odsvirao i otpevao OTB. Osim kad se pribegne trigerovanju i kvantizaciji bubnja, Elastic audiu, Melodyneu itd... naravno, hehe :)

Pozdrav,

Vasa

DaBear 18-11-2012 08:13 PM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 337820)
Nije ok. Nije 90% dance. Mozda jeste 90% tvog muzickog interesovanja.

I nije ceo svet UK. Pogledaj sta se slusa u Spaniji i Italiji. Ili sta se slusa u Rusiji,Turskoj i Kini.

Opet nisi pazljivo procitao..rekao sam 90% POP muzike u svetu (tu su i Turska i Rusija i Spanija...i Kina...ostali...po svetu..tom..da..) eehmm...

mikron 18-11-2012 08:17 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 337819)
Ima i to rade ljudi (koji znaju) ..ja ne znam..nije moja muzika.
Sve moze, kad znas...
drugo - procitaj moj post opet..rekao sam 90% muzike - u ovih 10% spada "ziva" muzika.. ok?

a evo, procitah i sve izmedju...opet prezvakavanje ITB / OTB...moze - nemoze... KOGA ZABOLE K***A za TO?? Ako tebi radi tako - navali brate, kidaj, cepaj, miksaj, izdaj muziku, obori svet na noge sa OTB i Rhodesom ili cime vec..??

Zabole svakog ko se bavi profesionalno poslom. I te kako ga zabole.

Quote:

Kad predjes puno kilometara u muzici i pravoj industriji..skapiraces da je dobar pevac ili svirac i (NAJVAZNIJE) P E S M A - vaznija od svega.

Jos sam mlad ima za mene vremena. A ako je Saska dobar pevac, zasto 7 godina cuci bez medijske paznje? Mislim da je tu potrebno jos par nekih faktora :)

Saska Jankovic vs Shvatasa Bukvalac. Tema za diplomski rad.

Quote:

Nemogu da se smaram i slusam / citam opet ovakve diskusije///

Nemoj da citas. Ne mogu se pise nezajedno

Quote:

I na kraju ..daj postavi nesto..bilo sta da vidimo malo kako ti to miksas..? eh?

PS2 -

Miksam-ubijam !!! :wink:

mikron 18-11-2012 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 337825)
Opet nisi pazljivo procitao..rekao sam 90% POP muzike u svetu (tu su i Turska i Rusija i Spanija...i Kina...ostali...po svetu..tom..da..) eehmm...

Aaaaa ti mislis da je 90% elektronike u pop muzici ? Ja sam mislio da kazes da je pop muzika 90% muzike. Izvini, moja greska

spartakus 18-11-2012 08:34 PM

e sta je bese tema...

DaBear 18-11-2012 08:37 PM

:banghead::banghead:
kao sto sam mislio..jos jedan koji sve zna...:confused:

I rest my case ..sto bi rekli

mikron 18-11-2012 08:48 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 337830)
:banghead::banghead:
kao sto sam mislio..jos jedan koji sve zna...:confused:

I rest my case ..sto bi rekli

Lepo si rekao JOS jedan :)

I rest mine :)

boggy 18-11-2012 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 337813)
Nemas pojma o miksanju. Ti si akusticar i elektronicar.

Argument?
Da te potsetim, napisao sam ovo:
Quote:

Originally Posted by boggy (Post 337782)
Nije u pitanju koja je muzika u pitanju, nego kakav je danas posao muzicka produkcija. Odlicno akusticki sredjen studio sa vrhunskim monitoringom + DAW je realno i danas dovoljan za vrhunsku produkciju bilo cega, s obzirom na prosecnu mogucu zaradu od iste te produkcije. S druge strane, DAW-ITB produkcija je vec toliko slicna hardverskoj produkciji, i iz dana u dan postaje sve bolja, tako da se, opet s obzirom na stanje muzickog business-a, ne isplati bilo sta drugo kupovati... nema kupaca za to.
Covek je samo hteo da demonstrira (na svom primeru) da je izbor vrhunske akustike + monitoring + DAW (bez vrhunskog hardvera) bolji kompromis od vrhunskog hardvera bez akustike, iako je u vreme krize muzickog posla, upravo to drugo najcesci izbor novih vlasnika studija, s obzirom da se vrhunska akustika teze prodaje "polovna", od vrhunskog hardvera... ako sto god krene "po zlu" i vlasnik se preorijentise na prodavnicu obuce.

Imali smo vec dosta diskusija na temu sta je vaznije, akustika ili hardver... i tu su misljenja podeljena... jedino je sigurno, da onaj ko nikada nije radio na vrhunskom hardveru u vrhunskoj akustici NE MOZE da zna (cuje!) sta taj hardver, zapravo, radi u sobi koja nema nikakav akusticki tretman, zbog ekstremnog maskiranja svih (prilicno diskretnih) detalja koje taj hardver unosi u zvuk, "paklom" nedampovanih interferencija sobe.

A ti si rekao da nemam pojma o miksanju, mozes li da mi objasnis gde sam konkretno pogresio?

awacs 18-11-2012 08:52 PM

Paj' sad ovo:

http://www.ask.com/answers/248242341...ne-5?qsrc=4034

Pozdrav,

Vasa

mikron 18-11-2012 09:06 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 337833)
Argument?
Da te potsetim, napisao sam ovo:

A ti si rekao da nemam pojma o miksanju, mozes li da mi objasnis gde sam konkretno pogresio?

Ja u klin ti u plocu ?

Znas li nesto o miksanju ?

All times are GMT +1. The time now is 04:24 PM.