Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Predlozi i sugestije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Podsekcije za PT. Cubendo, Ableton ... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42786)

Moritz 19-11-2012 09:31 AM

Re: Podsekcije za PT. Cubendo, Ableton ...

1 Attachment(s)
Vidim da se i ova tema polako pretvara u klasicnu filozofsku pricu, tako da se bojim da ce do kraja glasanja biti podsekcija za ovu temu.
Jedna stvar me prilicno iritira a to je da cemo pre da ukazujemo na nesto kako ne treba nego kako treba i da se pri tome pozivamo i na strance u stilu " pa ni kod njih ne valja tako da ne moramo time da se bavimo ..." Stvar je vrlo jednostavna Da ili Ne i hajde da se drzimo toga do kraja.

Pravljenje podsekcija vidim kao sredjivanje radnog stola - da bude pregledno i da se lako nadje ono sto se trazi u datom momentu pa cak i ako ima 10 postova.
Lako cu posle skloniti nesto ako vidim da u podsekciji i dalje stoji 10 postova posle odredjenog vremena tj. ako ne vidim dovoljan saobracaj u toj podsekciji.

Danas kada vecinu stvari zavrsavamo iskljucivo ITB, a toga ce biti sve vise, smatram da je za razvoj i buducnost foruma bitno imati tako uredjen prostor. Neko je ovde pomenuo endorsing pomenutih kompanija, to je dobra ideja i da o tome treba razmisliti jer bi to forumu dalo novu tezinu i preko potrebne finansije za odrzavanja istog ( kao i davanje nekog mesecnog honorara ljudima koji savesno obavljaju svoje moderatorske obaveze).

Ukoliko neko smatra da treba diskutovati o ideji potencijalnog endorsmenta firmi ( AVID, Steinberg,Ableton ...itd ) mozemo napraviti glasanje za to. Mislim da vredi razmisliti o svemu.

Hajde da ne budemo kao ova dva coveculjka .

boggy 19-11-2012 10:01 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 337858)
Vidim da se i ova tema polako pretvara u klasicnu filozofsku pricu, tako da se bojim da ce do kraja glasanja biti podsekcija za ovu temu........

Eh... filozofija... :rolleyes:
Mislim da ti niko ne brani da organizujes koliko god hoces podforuma, ali da bi oni imali smisla, realno bi trebalo da se protresu sve teme u starom podforumu te da se prebace u nove sekcije, rasporede itd.... to jeste mukotrpan posao (znam iz iskustva), ali u suprotnom nove sekcije nemaju smisla. I to moze biti problem. To, mislim, nije nikada uradjeno za (novu) Live podsekciju, tako da danas ima novih live tema ali i starih kojekude po forumu... sto, po meni, nije "sredjen sto"... nego i dalje haos. Ali dobro, barem nove teme dolaze na bolje mesto.
Zanimljivo je da brojni clanovi tek pocnu da postavljaju pitanja ako im je ime podforuma asocijativno na njihov problem ili temu koja ih zanima... u suprotnom apstiniraju. :confused:
Ja sam monitoring teme povadio i sredio tu sekciju (kada je vaspostavljena)... ali za ostale to ne mogu da uradim.

Moritz 19-11-2012 10:08 AM

Slazem se sa tvojim zapazanjem, definitivno je potrebno veliko spremanje foruma ne vezano za ovu temu. To je jos jedna od stvari o kojoj bi trebalo ozbiljno razmisliti. Moderatora na forumu ima samo je pitanje koliko imaju vremena i volje za to a da je potrebno potrebno je .

boggy 19-11-2012 10:13 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 337863)
Slazem se sa tvojim zapazanjem, definitivno je potrebno veliko spremanje foruma ne vezano za ovu temu. To je jos jedna od stvari o kojoj bi trebalo ozbiljno razmisliti. Moderatora na forumu ima samo je pitanje koliko imaju vremena i volje za to a da je potrebno potrebno je .

Odmah da ti kazem da ces slabo naci ikoga spremnog da prerovari 1500-2000 tema i razdeli ih u zasebne podforume... poludi se posle desete strane... veruj mi...

Dobro je sto vBulletin odlican forumski soft... tako da kada stikliras threadove na jednoj strani (za move),... mozes nastaviti na sledecu i on stikliranje prethodnih strana PAMTI ... to strahovito olaksava posao... ako ne moras da radis move za samo jednu temu npr. jer move najvise vremena oduzima... te mozes da uradis to kasnije
ali moras da "zabelezis" gde si stao.. jer kad uradis move, to vise nije taj redosled.,... itd

Ili kao na slici koja se vuce po fejsu:

Moritz 19-11-2012 10:23 AM

Znam da posao nije lak i da sto vise vremena prolazi bice sve teze, ali jednom "mora" biti uradjeno.
Mozda ne bi trebalo da se ceo forum tako prostrese vec samo najposecenije stranice pa bi samim tim bilo lakse. Znam da mi je lako pametovati ali stara izreka kaze " put od hiljadu milja pocinje prvim korakom ..."

Svaki moderator svoj deo malo po malo i za godinu dana bi se moglo srediti.

boggy 19-11-2012 10:54 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 337867)
........
Svaki moderator svoj deo malo po malo i za godinu dana bi se moglo srediti.

Ma ako se razvuce na "godinu dana"... nece se nikada ni zavrsiti.... Monitoring sam sredio sam za nekoliko sati... kada je prvi put bio vaspostavljen... bilo je preko 350 tema u sekciji o "Ostaloj ... opremi" (preko 1000 tema)

Moritz 19-11-2012 11:04 AM

Rekao sam godinu dana uslovno, bazirano na tome sta si rekao kliko ima posla, ali posle ovog tvog odgovora vidim da je potrebno samo malo volje i vremena.....tako da, ko ima malo volje i vremena ?

Everbeatz 19-11-2012 01:29 PM

Ja sam ZA!:wink::)

alavuk 19-11-2012 07:50 PM

za naravno iz razloga sto cesto umem da pobegnem u softvere koje ne poznajem najbolje (studio 1 ili pt...) a to ne znaci da ne umem da pritisnem F1 na tastaturi :D

kravadinka 19-11-2012 07:56 PM

Zbog preglednosti i nekako, ali ovde ne postoji niko ko bi mogao da re?i neke od problema sa Pro Tools-om, sa Reaper-om sam počeo da se petljam ja i awacs, ima par ljudi koji poznaju Logic i to je to, Ableton, Sonar i ostali verovatno isto tako par ljudi, ne postoji kritična masa da se započne kvalitetna prilča oko ovih programa.
Neko lepo reče, za sve osim Steinberg-a ljudi se snalaze sami ili negde "preko", ovde jednostavno ne mogu da pronađu pomoć.
E sad, ako je i do emancipacije kad su u pitanju ovi drugi programi moglo bi da prođe, ali koga je briga za to kad svaki DAW radi jedno isto.
Uostalom, ako postoji taj koji će da klikće sedam dana neprestano da to poređa, za?to da ne...

All times are GMT +1. The time now is 08:44 AM.