Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Kucni studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42706)

xhotadi 09-11-2012 11:33 PM

Re: Kucni studio

ovako reci te mi koliko su minimalne dimenzije koje moram da potrazim da bi uzivao u ono sto znam amaterski uraditi :D
REW cu da potrazim malo po net a za mikrofon neznam dali cu uspeti doci do njega

senadinfaze 09-11-2012 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by xhotadi (Post 337192)
senadinfaze preljep studio,koliko sam shvatio da vise nemate ovaj studio :(

Da u pravu si. Sad sam u ne-tretiranoj sobi 4X3x2.7, sa jednim mikrofonom, preampom i DAW i mnogo se osjecam kreativnije nego u starom, komercijalnom studiju :wink:.
Zato, ne odustaj od svojih 3x3. :grin:

P.S.
Mozemo na "ti"

NLP 09-11-2012 11:49 PM

... bez zamjere ali oni komercijalni je izgledao sumljivo pa i da upotrebim svoju fantaziju što je izza stena na fotkama... "baš nešto":(

senadinfaze 10-11-2012 12:15 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 337196)
... bez zamjere ali oni komercijalni je izgledao sumljivo pa i da upotrebim svoju fantaziju ?to je izza stena na fotkama... "ba? ne?to":(

Oprosti, ne razumijem "iza stena"?? Iza gipsanih ploca ili??

NLP 10-11-2012 12:31 AM

oprosti ne izza stena, nego iza fotografija:
http://www.rumski.com/forum/showpost...0&postcount=27
... odnosno po slikama ne vidim nekih logičkih uspješnih objektivnih akustičkih rešenja.

senadinfaze 10-11-2012 12:55 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 337198)
oprosti ne izza stena, nego iza fotografija:
http://www.rumski.com/forum/showpost...0&postcount=27
... odnosno po slikama ne vidim nekih logi?kih uspje?nih objektivnih akusti?kih re?enja.

Aha...dobro...Cini mi se da si ti (ili neki drugi akusticar, nisam siguran posto sam tu na forumu tek nekoliko dana) zagovornik studija gdje se ne vidi puno tretmana iza "koze". Taj moj komercijalni studio je bio jedan od takvih.
A pored toga, adekvatan akusticni tretman za dati studio se ne moze pretpostaviti gledajuci slike istog, ipak treba tu biti licno i napraviti neke testove slusanja itd..da bi se ustanovilo sta je potrebno. Mogao se ovaj moj bivsi studio "potrefiti" da bude nesto cemu treba minimalan tretman, da bi zvucao dobro, ali na zalost, kao vecina njih, nije. :)
Mislim da ne treba pretpostavljati mnogo na osnovu slika i mogao bih ti dati link na moj "studio build thread" na jednom od najrespektabilnijih Akustickih foruma online, ali pretpostavljam da to tebi nebi bilo neophodno.
ALI ako bilo ko od forumasa koji planiraju ili prave studio trenutno misli da bi imao koristi od toga, neka mi javi pa cu dati link. Build je bio od temelja.
Malo sam pogledao neke tvoje teme, i imas jedan stiki tred gradnje studija tvog prijatelja (sa John Sayers foruma) gdje sam u prvih par slika vidio neke nesmislene stvari, koje su puno gore nego sumnjive,ali da ne hijack-ujemo covjeku temu, mozemo o tome i na nekoj posebnoj temi/diskusiji. JA sam uvijek ZA!! :):)

Lijepi pozdrav!

boggy 10-11-2012 01:32 AM

Quote:

Originally Posted by senadinfaze (Post 337199)
............ i mogao bih ti dati link na moj "studio build thread" na jednom od najrespektabilnijih Akustickih foruma online, ali pretpostavljam da to tebi nebi bilo neophodno.
ALI ako bilo ko od forumasa koji planiraju ili prave studio trenutno misli da bi imao koristi od toga, neka mi javi pa cu dati link. Build je bio od temelja...........

Ne vidim razlog zasto odmah ne stavis link na thread, nego trazis da te neko "zamoli"... (ista stvar kao i za slike).

senadinfaze 10-11-2012 02:13 AM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 337201)
Ne vidim razlog zasto odmah ne stavis link na thread, nego trazis da te neko "zamoli"... (ista stvar kao i za slike).

Ne, naprotiv. Uopce nisam takav tip da uzivam u molbama. OP mi je poslao PP i email adresu da mu posaljem slike, a postavio sam ih ovdje nakon tvog posta, koji je, sad to moram da kazem, bio pomalo cinican. :grin:
Uostalom, Ti rece da ti takve informacije nisu neophodne, pa ne vidim sto se toliko bas ti zalazes da ih postavim ovdje.
Kao sto rekoh, necu plaviti niciju temu svojim radovima, za koje spokojno znam da su vrlo uspjesni :wink: i pri tome AMATERSKI.
Moja ponuda svim entuzijastima gradnje studija stoji, ako ih to inetersuje i ako im je NEOPHODNO.

A sada ne bih vise da Hijack-ujem(o) temu OP-u.

boggy 10-11-2012 02:25 AM

Quote:

Originally Posted by senadinfaze (Post 337204)
.........
Uostalom, Ti rece da ti takve informacije nisu neophodne, pa ne vidim sto se toliko bas ti zalazes da ih postavim ovdje.
.........

Nije tacno. Rekao sam:
Quote:

Originally Posted by boggy (Post 337189)
..........
Hvala na slikama u ime clanova foruma (meni licno nisu neophodne).
........

Hteo sam da budem jasan u tome da trazim slike i informacije u ime clanova Foruma Rumski a ne u svoje licno ime. Znaci informacije i slike trebaju clanovima Foruma Rumski, a ne meni, to sam hteo da kazem, nadam se da te to ne vredja.

Takodje, slobodno startuj novi thread sa slikama izrade svog studija ali dopusti i (konstruktivnu) diskusiju na tu temu, to nece ni u najmanjoj meri uticati na tvoje licne utiske o tom studiju koji su ionako vec dobri.... to, medjutim, svakako ne znaci da moraju biti svakome dobri, i da svako treba tako raditi. Ovo je javni forum koji sluzi za javne diskusije o temama zanimljivim njegovim clanovima, ne za prezentaciju samo jednog (svog) misljenja.

senadinfaze 10-11-2012 02:49 AM

:D:D znaci nastavljamo..
Boggy, tu sam na forumu tek par dana i super je. Ne znam kako ranije nisam naletio na njega.
Stvarno mi nije cilj prepirati se sa seniorskim clanovima ovdje, kao sto si ti, jer bilo sta da se kaze, tvoja, kao seniorska se malo vise cijeni nego moja, jer normalno je, niko me ne "poznaje" jos dovoljno. Tako da mi je bolje da budem malo mirniji nego sto sam vec na ovoj temi (sorry OP). :)
Stvarno nisam planirao zapocinjati temu o izgradnji studija, koja se desila prije 7-8 godina ili kol'ko vec. Kako bi na to ljudi gledali?? Sta ovaj sere?? Tako nekako.
A da to sad radim zato sto ovaj drugi kolega NPL mislim, "sumnja" u adekvatnost akusticnog tretmana u tom studiju :rolleyes::confused:....
Jos jednom se izvinjavam xhotadi ako je OT, ali ako imas neka pitanja tu sam da probam pomoci. :thumbsup:

All times are GMT +1. The time now is 02:28 PM.