Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42695)

Znak 07-11-2012 09:38 PM

Re: Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime

Quote:

Originally Posted by Matoree (Post 337025)
iskreno nema sta.. ali od tebe se ocekuje da platis 30%+ poreza na to ako nisi znao :D

e: ortak je radi za neke amere i placa tako nekih 32-3% (amaterski ugovor il tako nesto se zove)

Porez i treba da se plati, ali nije lako doći do informacije na koji način i za koju vrstu posla. Sa nekim zemljama imamo ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja. Onda, neki tvrde da se porez plaća samo ako se pređe neka suma od oko 1.700.000 din. Ja ću se u svakom slučaju potruditi da svoje obaveze ispunim, samo treba prvo naći nekog ko stvarno zna koje su to obaveze.

awacs 07-11-2012 09:54 PM

Quote:

Originally Posted by Matoree (Post 337025)
iskreno nema sta.. ali od tebe se ocekuje da platis 30%+ poreza na to ako nisi znao :D

e: ortak je radi za neke amere i placa tako nekih 32-3% (amaterski ugovor il tako nesto se zove)

Ako priča? o Poreskoj upravi u Srbiji, taj procenat zavisi od tvog statusa. Nezaposleni i zaposleni plaćaju toliko koliko ka?e?, oni koji su prijavljeni kao "samostalni umetnici" plaćaju oko 13%. A mo?da te i nisam dobro razumeo...

Pozdrav,

Vasa

Matoree 07-11-2012 10:36 PM

to 13% zvuci odlicno.. Koliko sam shvatio, problem nastaje kada ti poslujes sa osobom A, a primas pare od moneybookers kompanije, umesto od osobe A, pa zbog toga kao pravis devizni prekrsaj :D Nas zakon ne poznaje ovaj nacin poslovanja, al sigurno moze da se naplati neki porez kao da si radio sa moneybookersom il tako nesto..
@Znak kad se raspitas javi ovde sta si i kako placao

alavuk 08-11-2012 07:37 AM

porezi ? :/ pa ja imam jedan paypal nalog za kreditnim iz srbije (intesa kao primarna) "backup" NLB tj tutunska banka iz Makedonije ? :/ zar me kenja po tom pitanju i nikakav porez mi nije stigao da platim u beogradu ...

Matoree 08-11-2012 08:15 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 337048)
porezi ? :/ pa ja imam jedan paypal nalog za kreditnim iz srbije (intesa kao primarna) "backup" NLB tj tutunska banka iz Makedonije ? :/ zar me kenja po tom pitanju i nikakav porez mi nije stigao da platim u beogradu ...

Tvoja je obaveza da prijavis tako nesto i platis porez. Ako te budu proveravali nekad moraces da platis kaznu valjda

STUDIOTON 08-11-2012 08:30 AM

Jeste bas cu da prijavljujem drzavi ko mi je poslao novac i zasto, pa ce da me jos proveravaju na paypal oli moneybookers, gluposti!!
Ja sam tih 550 eur podigao u unicreditu sa moneybookersa, niko me nije nista pitao osim "koliko podizete".. Niko mi nije naplatio nikakav porez niti takse i slicno, na moneybookersu stiglo 550?, toliki sam kesh i preuzeo bez ikakvih troskova za njih, banku ili drzavu

alek019 08-11-2012 08:57 AM

Neke stvari oko plaćanja poreza mo?ete naći ovde

http://www.siepa.gov.rs/files/pdf201...na_dohodak.pdf

neki se porezi (i doprinosi) odmah naplaćuju a za neke sami, podnosite na kraju godine prijavu ako ste do?li u situaciju da ne?to dr?avi morate platiti. Naravno, imate pravo na umanjenja poreske osnovice. Nekada vam se mo?e desiti da banka zatra?i potvrdu da ste sve izmirili prema dr?avi po nekom osnovu pre nego vas pusti da novac dignete.

Pazite ?ta pi?ete kao razlog zbog čega ste neki novac dobili, da vas ne zadesi da porez ne bude samo deo plaćanja, ima tu i doprinosa nekad.

Ovo plaćanje kod nas je malo traljavo, na sreću (ili nesreću). Kada se nekom delatno?ću bavite a da imate registrovan taj posao sve je definisano, a kada to nemate dr?ava bar za sada nema neke mehanizme da i tu uzme deo svog kolača ili i kad ih i ima ne primenjuje ih, dodu?e na taj način ?tite neku socijalu i mir u kući.

Mi nemamo poreski sistem koji bi uzeo u obzir ?ta neko sve primi, ?ta neko sve plati pa na razliku t.j. dobit idu odredjena plaćanja. Takodje regulisanje imovinskog stanja t.j. poreza na imovinu koji nikako ljudski da se donese, ima protivnika pa čak i kod onih koji re?enjem ovog pitanja ne bi do?li u situaciju da se sa nekim (velikim) parama pozdrave.Svi bi mi hteli lepu dr?avu, u kojoj je sve regulisano i sve funkcioni?e ali to ko?ta i to mi sami trebamo platiti, niko to umesto nas neće uraditi.Neki će se sa ovim slo?iti, milion drugih neće i tra?iće i razloge i opravdanja za to ali...tada smo tu gde jesmo. Ali tada odosmo u politiku, o kojoj se mo?e debatovati ali ne ovde, mada je funkcionisanje paypala stvar politike... njihove i na?e.

alavuk 08-11-2012 09:09 AM

nikada nisam digao na salteru kintu vec na bankomatu :)

spartakus 08-11-2012 09:59 AM

alavuk dzabe snimljen si,kamera iznad bankomata..zezam se..

alavuk 08-11-2012 11:09 AM

ako mislis na tutunske banke nema problema ;) posto iz te vadim obe kartice :)

All times are GMT +1. The time now is 04:49 AM.