![]() |
Re: Pitanje sobe
Quote:
i neee nisam mislio zidat haha nego sam mislio tamo kod kuteva stavit trapove,po?to se bass najvise tamo skuplja (iako kad prislonim glavu tamo uz rub nema ni b od bassa...) |
Ja radim sa time ?to imam na razpolaganju i ?to znam da predvidim kakav pribli?no če biti rezultat.
Provjeri sa mjeritvama ?to se ti de?ava u prostoriji na vi?e mjesta ne samo gdje bi bio sweet spot. Najprije prije svega nego ?to bilo ?to pravi?, mogao bi sa mjernim mikrofonom i zvučnicima da nađe? najbolju poziciju za zvučnike i slu?atelja. A da bilo ?to ka?em oko te vune, samu ču ti lagati. |
Quote:
|
Quote:
pozicija slusanja se pomera samo napred-nazad i gore-dole, u skladu sa visinom zvucnika. ali je stalno na ravni simetrije. |
ok,hvala :) sto se vune ti?e...ako na internetu nema specifikacija kako bi ih mogo saznat?? ili da odustanem od toga? :S sad sam trenutno u toj sobi,zvuk je u?asno odvratan....kad lupi kick zaboli me glava,a bass je na nekim frekvencijama nepodno?ljiv...
|
Quote:
|
Quote:
|
Vi?e pokrivene povr?ine bolje je.
Prve refleksije su relativna stvar u malim sobama, jer su sve vi?e manje prve... razlika u tajmingu je veoma mala:( Plus toga, samo dosta visoke frekvencije "po?tuju" da se pona?aju poput svjetlosnog zraka/snopa, nizke i srednje "na ?alost" ne... A povr?ina gdje če? imati golo i suprotna gola povr?ina, imat če? flutter echo. On se rje?ava sa absorpcijom, difuzijom ili naklonom stijena od oko 7 stupnjeva nagore. |
Quote:
|
Quote:
Niko ti ne moze reci kako ce se taj tvoj materijal ponasati u tvom slucaju osim tebe samog, ili nekog ko je koristio bas njega. Tako da te ja ne pokusavam obeshrabriti nego samo pokusavam da ti objasnim da svojim radom mozes doci do informacija. |
All times are GMT +1. The time now is 12:16 PM. |