Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   DAW: Razlike u kvaliteti zvuka (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42096)

branoy 25-08-2012 12:05 PM

Re: DAW: Razlike u kvaliteti zvuka

nakon dugo vremena, uverio se, i zakljucak je snimanje na 16 bit zakon. stavis 24 bit, 32bit, sve posvetli ode u pm, i na vise, spustis bite, dobijes sound mutniji, analogniji,, CD 16 bit ipak je WIN!! imate efekat decimator , uverio se na njemu sta znace biti i sta se njima dobija, i gde greska kod digitalije. sto vise bita vise digitalniji sound. to odsad out. vratio se ja na 16.

-- kad sam mislio na snimanje, zaboravih reci na instrumente vsti.. nisam probao ulaz audio i jel se isto ponasa. al verovatno da da.

-- nexus primer!! sto vise bita sve je svetliji, otvoreniji, piskaviji, manje bita s decimatorom otvori se prostor za jos instrumenata i mix odmah!!

Everbeatz 25-08-2012 12:22 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 332581)
A koliko je prduktivno diskutovati..ne znam !

:D:thumbsup: Odlicna 'frojdovska greska' sto bi se reklo!

spartakus 25-08-2012 12:33 PM

Hej cao pa reko aj i ja nesto da napisem.znas danilo svaki od tih programa ima svoje prednosti i mane ili neku stvar po kojoj je poseban.ja iskreno ne koristim extra opremu pa da mogu nesto precizno da ti kazem,recicu ti svoje misljenje.nema nikakve razlike ja kad radim npr odradim 4 pesme u cubasu 4 u abletonu i nevidim nikakvu razliku.totalno mi svejedno iz cega cu raditi.poredimo porse sa ferarijem neki vole elektroniku neki pak vole manuelno.
sam pristup svim tim ploatformama je jako bitan,ja vec dugi niz godina koristim odredjen broj vst programa koje obavezno koristim i u stanju sam da samo 20% alata iz tih platformi koristim za obradu zvuka(nekad cak ni toliko)svi ti vst programi mi se isto ponasaju i u jednom i u drugom hostu,nema ama bas nikakve razlike...:rotfl:

Khan 25-08-2012 12:37 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 332584)
:D:thumbsup: Odlicna 'frojdovska greska' sto bi se reklo!

:rotfl::D

awacs 25-08-2012 12:38 PM

Quote:

Originally Posted by Danilo S (Post 332578)
Tema ima, diskusija ima ali ponoviću: malo je ko išta ustvari rekao o ovome. Zašto razlike postoje, kako funkcionišu ti algoritimi koji ih prave, da li isto "rade" vst-vi u različitim softwerima i sl. Meni je to zanimljivo. Može proći 5, 10 godina, cijeli život, ali ja bih volio sada da raspravljam o tome s nekim ko zaista zna nešto o tome i to na našem jeziku, s našim ljudima.

http://www.rumski.com/forum/showthre...int#post315813

i:

http://www.rumski.com/forum/showthre...int#post315925

... toliko o tehnološkim razlikama između DAW softvera. Što se tiče razlika u njihovom tretmanu zvuka u realnom radu, njih već moraš sam da prepoznaš i da odlučiš da li su ti (i na koji način i koliko) bitne.

Pozdrav,

Vasa

Khan 25-08-2012 12:42 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 332582)
nakon dugo vremena, uverio se, i zakljucak je snimanje na 16 bit zakon. stavis 24 bit, 32bit, sve posvetli ode u pm, i na vise, spustis bite, dobijes sound mutniji, analogniji,, CD 16 bit ipak je WIN!! imate efekat decimator , uverio se na njemu sta znace biti i sta se njima dobija, i gde greska kod digitalije. sto vise bita vise digitalniji sound. to odsad out. vratio se ja na 16.

-- kad sam mislio na snimanje, zaboravih reci na instrumente vsti.. nisam probao ulaz audio i jel se isto ponasa. al verovatno da da.

-- nexus primer!! sto vise bita sve je svetliji, otvoreniji, piskaviji, manje bita s decimatorom otvori se prostor za jos instrumenata i mix odmah!!

/?/:confused::oklagija: No comment. Branoj brate, znaci, - STRASNO!

Ogi 25-08-2012 12:56 PM

"Najbolji" DAW je onaj koji najbolje poznaje?, u kome dobije? najbolji rezultat za najmanje vremena.
Razlike u programima postoje, manje ili veće i mislim da su (laički, nikakvo programersko znanje nemam) na nivou algoritma koji hendluje "audio engine" - sabiranje, iskori?ćenje resursa (memorija, procesor...), mogućeg "routing"-a, itd.
Zaista je milijardu puta pre?vakana tema i konsenzusa ne mo?e da bude.

Uvek zavisi od komandanta, nikad od vojske...:wink:

awacs 25-08-2012 12:58 PM

Quote:

Super. A da onda ipak pređe? na Reaper, on mo?e da snima i 8-bitno :rolleyes:

Pozdrav,

Vasa

Ogi 25-08-2012 01:19 PM

Quote:

Je l' radi taj decimator na 2 bita? Mo?da mo?e i mastering "odmah"...:banghead:

Everbeatz 25-08-2012 01:32 PM

Poznato je da su 1bit-ni snimaci najkvalitetniji!!

All times are GMT +1. The time now is 07:55 AM.