Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Paul Frindle - istine i mitovi o digitalnoj obradi zvuka (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40452)

awacs 09-02-2012 07:11 PM

Re: Paul Frindle - istine i mitovi o digitalnoj obradi zvuka

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 322469)
100 žena - 200 sisa... :wink:

Pa eto, to je verovatno najbolji zaključak teme za koju si rekao:

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 322452)
prava,kvalitetna diskusija, kao na pravom forumu...:D Živeo rumski!

Ispostavilo se da je ipak lakše vajkati se kako nešto "ne može" umesto da mozgamo i razgovaramo o tome kako da to "nemoguće" ipak uradimo. Dakle, baš kao na pravom forumu :rotfl:

Pozdrav,

Vasa

Jan 09-02-2012 08:58 PM

Podseti me ovaj thread na Sonnox pluginove, obicno koristim samo Inflator, ali danas sam radio neki miks gde mi je mahom glavni eq bio oxford i gde sam obilato koristio Oxford Dynamics. Jedino Oxford Reverb nikad nisam voleo, ali moracu da ga probam opet, s obzirom da ga dugo nisam cuo. Ali generalno podsetio sam se koliko su to sjajni plaginovi :) Onaj Classic mode na kompresoru ala dbx160 radi sjajno, moracu da ga proverim kako se ponasa na bubnjevima

alavuk 09-02-2012 09:14 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 322468)
Jebiga, o nečemu mora da se razmi?lja. Pretpostavljam da su i snimatelji tamo negde sredinom 60-ih godina prezirali close miking bubnja jer su navikli da stave mikrofon i njime "uhvate" ceo bubanj. Ni njima nije bilo lako da se prilagode novom konceptu, pa ko ih ?i?a? I oni su morali da razmi?ljaju o novim promenljivim vrednostima u procesu o kojima do tada nisu morali da razmi?ljaju.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Po0HI0cHruc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

mali offtopic upravo si dotakao po meni naj album od ramba koji je Milan Prokop DrHi-Iq(nick na rumskom,cini mi se) odradio koji je odlican primer teme, eto moze da bude gost foruma , odlican orguljas kompozitor i producent tj miksadzija i masterdzija...

inace ukratko ili radi ili ne radi bez obzira dal je plug in ili slicno i da kao sto rece neko nostalgija i kreativnost su na suprotnoj strani ulice ... ajmo na sankanje/grudvanje da odmorimo usi !

awacs 09-02-2012 09:36 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 322488)
mali offtopic upravo si dotakao po meni naj album od ramba koji je Milan Prokop DrHi-Iq(nick na rumskom,cini mi se) odradio koji je odlican primer teme, eto moze da bude gost foruma , odlican orguljas kompozitor i producent tj miksadzija i masterdzija...

inace ukratko ili radi ili ne radi bez obzira dal je plug in ili slicno i da kao sto rece neko nostalgija i kreativnost su na suprotnoj strani ulice ... ajmo na sankanje/grudvanje da odmorimo usi !

Sve je kao što kažeš, osim što je konkretno ovaj album producirao Andrija (Antonijev brat), a snimala i miksala moja malenkost (na par snimajućih termina zamenjivao me je moj kum Luka) :) Milan je bio zadužen za programiranje. Taj album je zaista bio "joint venture". Mada sam ovaj link zapravo postavio samo zbog one mantre :)

A Milan je odličan lik - muzikalan i temeljan.

Pozdrav,

Vasa

Znak 09-02-2012 10:26 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 322491)
Sve je kao ?to ka?e?, osim ?to je konkretno ovaj album producirao Andrija (Antonijev brat), a snimala i miksala moja malenkost (na par snimajućih termina zamenjivao me je moj kum Luka) :) Milan je bio zadu?en za programiranje. Taj album je zaista bio "joint venture". Mada sam ovaj link zapravo postavio samo zbog one mantre :)

A Milan je odličan lik - muzikalan i temeljan.

Pozdrav,

Vasa

Po?to znamo kakve je muzičare Rambo uvek birao za saradnike nema sumnje da je iste ar?ine koristio i za snimatelje, miksad?ije, producente. Ti njegovi albumi su vrh na?e muzičke scene u poslednjih dvadesetak godina i bilo bi divno kad bi nam bar malo opisao kako se to radilo, Vaso. Je li OK da otvaramo topik o Rambu?

Plishani 10-02-2012 09:07 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 322500)
Je li OK da otvaramo topik o Rambu?

Glasam za! A pored tenhickih detalja, dodaj i ono sto se desavalo okolo, da se ljudi malo razvesele...

Znak 10-02-2012 04:19 PM

Quote:

Originally Posted by Plishani (Post 322515)
Glasam za! A pored tenhickih detalja, dodaj i ono sto se desavalo okolo, da se ljudi malo razvesele...

Po?to je tako odlučeno većinom glasova, evo teme:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=322553

All times are GMT +1. The time now is 08:23 PM.