![]() |
Re: Houston, we have a problem!
Bit cu slobodan da saberem Bosance, Hrvate i Srbe - jer su i jezikom i sudbinom slicni - pod "MI" pa da upitam sta je to nase postignuce u (h)istoriji (naucno, politicki, kulturno...)? Sta mozemo mi ponosno navesti svojoj dijeci kao sjajan primjer naseg umjeca, kulture itd.?
Bojim se da ipak nismo igrali neku vecu ulogu u natrci za let u svemir, pa izvolite, dajte mi sugestije! Na politickom polju: Iako nisam neki YU-nostalgicar (premlad sam), kad sve pogledam, Jugoslavija jeste bila vrijedan konstrukt. U najmanju ruku neka vrsta Evropske Unije juzno-istocnih zemalja. Za EU se uvjek navodi da sluzi sprecavanju rata (medjuostalom) u Europi poslije strasnog iskustva u 20. stoljecu. Jugoslavija na tom polju - na zalost - nije uspjela. Kad je postalo da bude "usko", pobjedili su nacionalisticki nagoni. Trenutno dozivljavamo neprestane krize u EU-zoni, stim je ,mislim, relevantno i pitanje daljneg razvitka EU i Europe. Pozdrav! |
Quote:
I sve ostale koji mogu doprineti tome. Nekako mi se čini da se 80tih godina više brinulo o tom stanju "javnog" morala nego danas.. Ili sam pak bio previše mali pa sam na to gledao drugačije. Ili se vreme promenilo. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Ovaj dokumentarac me inspirisao da napravim ovo http://rumski.com/forum/showthread.p...293#post320293
|
All times are GMT +1. The time now is 04:57 AM. |