Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Uad-maximazer (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39823)

soundman 13-12-2011 11:36 AM

Re: Uad-maximazer

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 318069)
Sta ti tacno nije jasno?

Iz onoga sto ste napisali u ovom postu, cini mi se da ste dugo u muzici i da verujete da posedujete odredjeno znanje iz iste.

quake2 13-12-2011 11:37 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 318074)
Ovo je dakle sustina koja se provlaci izmedju komicno-lucidnih literarnih ukrasa na koje smo navikli kod cika Quaketa.

:rotfl::rotfl::rotfl:

quake2 13-12-2011 11:53 AM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 318089)
Iz onoga sto ste napisali u ovom postu, cini mi se da ste dugo u muzici i da verujete da posedujete odredjeno znanje iz iste.

Ne moras mi se obracati sa vi,uglavnom to ne praktikujemo ovde na forumu i nekako je opustenije tako:wink:.Boki je opet,kao i ja, na sebi svojstven nacin:) objasnio neke stvari u vezi limitera ,maximajzera,saturatora....i sve bi to trebalo da koristi nekome sa manje iskustva od nas,kao sto i nama koriste saveti (nekih:)) starijih kolega,zavisno od njihove snimateljske orijentacije:).Ako si raspolozen za pricu,pitanja,konstruktivnu polemiku po bilo kojoj temi vezana za orijentaciju foruma,tu smo da razmenjujemo iskustva,znanja,zablude:),zbog toga forum i postoji.O sebi licno sam napisao po nesto,i mislim da je i to nesto u sustini nebitno.Vise bih voleo kada bi me precizno pitao sta te je to zaintrigiralo u mom postu?Pozzz

soundman 13-12-2011 11:56 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 317736)
....kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati......

... legitiman mix u zavisnosti od vrste muzike.

quake2 13-12-2011 12:23 PM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 318093)
... legitiman mix

he,he....pa svaki je legitiman,u tome i jeste "car" bavljenja muzikom:).Uvek mozes da uradis sta god ti je volja i na kraju kazes da si bas to,bas tako hteo:).

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 318093)
... u zavisnosti od vrste muzike.

Ako je zastitni znak nekog muzickog pravca zatezanje maximajzera do besvesti i sve nus posledice toga....ok.Postoji mnogo boljih i brzih nacina da dobijes "jak" snimak,ako je to poenta....

soundman 13-12-2011 12:33 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 318096)
he,he....pa svaki je legitiman,u tome i jeste "car" bavljenja muzikom:).Uvek mozes da uradis sta god ti je volja i na kraju kazes da si bas to,bas tako hteo:).

Vrlo je lako napraviti razliku izmedju coveka koji ZNA i koji je to tako hteo i koje NE ZNA i koji je to " tako hteo " jer nema drugog argumenta. Ako se dugo bavite muzikom to bi trebalo da vam bude lako za osetiti.

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 318096)
Ako je zastitni znak nekog muzickog pravca zatezanje maximajzera do besvesti i sve nus posledice toga....ok.Postoji mnogo boljih i brzih nacina da dobijes "jak" snimak,ako je to poenta....

Nije u tome poenta. Limiter to radi. A "nus posledice" su u odredjenim slucajevima pozeljna stvar,

Arthur 13-12-2011 04:22 PM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 318097)
Vrlo je lako napraviti razliku izmedju coveka koji ZNA i koji je to tako hteo i koje NE ZNA i koji je to " tako hteo " jer nema drugog argumenta. Ako se dugo bavite muzikom to bi trebalo da vam bude lako za osetiti.

Nije u tome poenta. Limiter to radi. A "nus posledice" su u odredjenim slucajevima pozeljna stvar,

e ovde se žestoko ne slažem. Počesto mi nije jasno koji kurac je neko hteo sa nekim zahvatom, jer meni zvuči tehnički neispravnim, a u pitanju su "face" i top chart produkcije.
Što ne znači da mi je cela top chart produkcija takva, naprotiv, ima tu malih modernih remek dela i pomeranja granica.

quake2 13-12-2011 04:33 PM

Quote:

Nemam bas puno vremena da se bavim tudjim znanjem i neznanjem:).A neciji radni staz,pa i vlastiti,za mene nisu reper ni za sta...ima dosta primera unaokolo:)...i ovakvih i onakvih:).

Quote:

Kako ti ono rece....Iz onoga sto ste napisali u ovom postu, cini mi se da verujete da posedujete odredjeno znanje:):):).Ako su tebi nusposledice koje radi L2 ili neki slican soft limiter kada se momacki zategne "u odredjenim slucajevima pozeljna stvar",ja tu nemam nista protiv:).Jos vise ne bih imao nista protiv kada bi neko bas taj i taj limiter npr od pocetka drzao na master kanalu pa imao mnogo vecu kontrolu nad celim projektom,ako je vec potrebno to i to, sto ti jadni nacrtani momci:rotfl:moraju da odrade a eto nekome se i svidja....ili kada bi neko kompresovao,saturirao,exajtirao i limitirao:) samo one instrumente koje misli da treba a ne onako "sta god se dovati",ukljucujuci i reverbe,delay-e,sum i kojesta jos...suvise su to opsirne price.Slobodno opisi svoja saznanja ako imas vremena,mnogo vise vajde nego da se zanimas mojim iskustvom:).Veliki pozzzz

awacs 13-12-2011 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 318110)
e ovde se žestoko ne slažem. Počesto mi nije jasno koji kurac je neko hteo sa nekim zahvatom, jer meni zvuči tehnički neispravnim, a u pitanju su "face" i top chart produkcije.

Aj' sad na šta konkretno misliš, pošto meni 98% chart produkcije deluje tehnički neispravno. Upravo slušam Mylo Xyloto (Coldplay), bolje rečeno - pokušavam da slušam.

Pozdrav,

Vasa

Arthur 13-12-2011 07:45 PM

Pusti novog jammiroquaia, naslovna numera rock dust starlight

All times are GMT +1. The time now is 12:30 PM.